ANNONS:
ANNONS:

Sju nya spelare ska vända Vinningas negativa trend

Kval för att hålla sig kvar i femman.
Det lär knappast hända nästa år.
Vinninga har nämligen gjort klart med sju nya spelare inför 2015.

Det var verkligen på det berömda håret som Vinningas herrar klarade sig kvar i division fem denna säsong. Först i kvalfinalens förlängning mot Emtunga kunde Nisse Larsson bomba in matchens enda mål och skjuta sitt lag kvar i femman.
För att förhindra fortsatta strider i division fems nedre regioner har dock Vinninga jobbat hårt under årets Frimånad för att förstärka sin trupp och under söndagen kunde man stolt visa upp sex nya spelare som kritat på övergångspappren.

Först ut är Kållandsötrion Andreas ErkenbornJoakim Synnergren och målvakten Johan Djup som byter spel på ”öna” mot Lindvallen. De båda fysiskt starka innermittfältarna lär bli nyttiga spelare i ett Vinninga vars mest intressanta nyförvärv nog ändå heter Tobias Mörby från ÖSIK. Mörby svarade för hela 23 mål i Lidköpingssexan denna säsong och kan vara den målfarlige anfallare som Vinninga saknat under ett par säsonger.

Tobias Mörby, Simon Sunnerkrantz, Andreas Erkenborn och Joakim Synnergren.
Tobias Mörby, Simon Sunnerkrantz, Andreas Erkenborn och Joakim Synnergren.

Den övriga trion av nyförvärv är av det lite yngre slaget och får ses som talanger med rätt att överraska. Spelarna det hadlar om är Liffostrade Simon Sunnerkrantz (närmast från Mariestad),målvakten Patrik Pettersson från Järpås samt Jonas Robinsson (LFK Akademi A2).
Till den sex namn stora skaran av nyförvärv kan det dock läggas ytterligare ett namn. Det är faktiskt Vinningas gamle tränare Claes German som bestämt sig för att snöra på sig skorna igen. German har den senaste säsongen varit resurstränare i LFK Akademi, men vill nu börja träna igen. Något som förstås i sammanhanget aldrig är för sent. Kolla bara in den evigt unge Fredrik ”Fille” Stridh som 44 år ung fanns med och räddade nytt kontrakt med Vinninga detta år…

Vinninga - United

Lämna en kommentar