ANNONS:
ANNONS:

Ska Götene ta ännu ett kliv mot toppen i trean?

De lokala serierna är igång igen efter uppehållet.
Och till helgen väntar gott om spännande matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 18:45
Skara – Råda (Division 2 östra dam)
Derby i damernas östra tvåa mellan tabellsexan Skara och femman Råda. Båda lagen gör just nu sitt bästa för att skaka av sig bottenlagen i serien, men än så länge går det relativt trögt. En seger under fredagskvällen skulle dock innebära ett lyft som kanske till och med kan räcka till ett nytt kontrakt.
Jens Antonsson som nu tränar Råda har ett förflutet i just Skara och hans närvaro sätter förstås extra krydda på tillställningen. Likaså gör Arbenita Sagonjeva. Anfallaren som lämnade Skara för att hon saknade speltid och som nu representerar Råda. Ja, matchen på Skaravallen blir intressant på fler än ett sätt.
Tips: Gästerna får gälla som favoriter. Tipset blir 3-2 till Råda.

Jens Antonsson - här i Skaradress.
Jens Antonsson – här i Skaradress.

 

………………………………………..
Fredag 18:45
Arentorp Helås  – Vänersborgs IF (division 2 västra dam)
Även i den västra tvåan möts två lag vars mål är att fixa nytt kontrakt. Hemmalaget ligger just nu på platsen ovanför nedflyttningsstrecket på 11 poäng. Just under strecket hittar vi just Vänersborgs IF som spelat in nio pinnar. Vi har därför en riktig ”sexpoängsmatch” framför oss och vinner AHFK har man skapat sig en lucka till lagen nedanför.
Förlust senast mot serieledande Frisco, men hemma brukar man vara starka och tre poäng bör inte vara en omöjlighet.
Tips: Detta blir hemmaseger, men målsnålt. 2-0 till Arentorp Helås.

………………………………………..
Lördag 15:00
Götene – Holmalund (division 3 mellersta Götaland)
Fyra lag ser ut att göra upp om kvalplatsen till division 2 och ur lokal synvinkel är glädjande nog Götene ett av de lagen. Just nu är man tabellfyra på 28 poäng.
De blåvitrandiga har gått lite under radarn i år, men sett starka ut och på hemmaplan är man faktiskt obesegrade i år. Nu väntar VM-hjälten Teddy Lucics mannar i Holmalund och just ”Holmen” är ett av de andra lagen som gärna kniper den där andraplatsen. Just nu har man en poäng mer än Götene och lördagens match blir därför extra spännande. Lagen brukar spela jämna matcher och har en historik av bland annat avgörande kvalfighter på just Västerby.
Ja, lördagens match är nog faktiskt helgens allra hetaste på förhand!
Tips: Götene är heta och vi tror man grejar tre poäng efter ett sent avgörande. 3-2 låter bra.

13914020_1502614976431038_322108123701355420_o

 

………………………………………..
Lördag 15:00
ENV – Skultorp (division 4 norra)
ENV-tränaren Johan Sörstrand knöt näven när LFK Akademi förra matchen besegrade Skultorp borta på Orkanvallen. Detta då just Skultorp är ett av de lag som jagar ENV och vill slippa såväl nedflyttning som kvalspel i den norra fyran.
Just nu är Skultorp på kvalplats (15 poäng) medan ENV ligger två placeringar före på 17 poäng. Lördagen möte blir som ni förstår otroligt viktigt för fortsättningen och kan komma att avgöra vilket av lagen som kan fira nytt kontrakt i oktober. Heta känslor och hårda närkamper att vänta på Holmavallens tighta plan under lördagseftermiddagen.
Tips: ENV älskar denna typ av matcher. Vinner med 3-0 och går mot nytt kontrakt.

 5607445

………………………………………..
Lördag 15:00
Vara – Trollhättans BoIS (division 4 norra)
Vara smög med i toppen inför höststarten, men har nu två raka förluster vilket innebär att division tre kommer allt längre bort. Fem poäng upp till division 3-kvalet nu vilket lär bli svårt med tanke på att formen är sviktande. Det blir heller inte lättare av att serieledande Trollhättans BoIS (11 poäng före) står för motståndet på lördag. Nykomlingen TBoIS har verkligen övertygat och kan nu alltså vinna serien för andra året på raken.

En tuff uppgift för Vara, men man lär få stöd av en entusiastisk hemmapublik som lär vara många till antalet. Man bjuder nämligen på fritt inträde och konstapel, tillika ordförande Kristoffer Hjelm har beordrat full uppslutning på Torsvallen för Varas invånare.
Tips: Hemmalaget tar minst en poäng av serieledande. Vinst är fullt rimligt, men vi nöjer oss med att gissa på 2-2.

vsk

Lämna en kommentar