ANNONS:
ANNONS:

Snabbkollen vecka 18

Gillar du lokalfotboll, men har inte all tid i världen?
Lokalfotboll.se ger dig här ”Snabbkollen”.
Ett snabbt och enkelt sätt för dig som vill ha koll på de lokala serierna.

snabbkollen


Division 2 norra Götaland

Under lördagen fick LFK-målvakten Erik Ekblad ”sträcka vapen” för första gången i division två. Detta när Ytterby gjorde 1-0 i mitten av den andra halvleken. Annars var det mest LFK för hela slanten och laget kunde ha avgjort denna match tidigare. Istället blev det att jaga en kvittering och den kom när Albrim Demaliljaj blev fälld och sedan själv satte straffen. (se den här). 1-1 således och LFK trea i tabellen.
Gauthiod är även de fortsatt obesegrade i division två. I helgen kom också första segern när man besegrade Åmål med 1-0. Enda målet kom redan i öppningsminuten när Valon Gashi stötte in en frispark mot sitt gamla lag. Gauthiod nu uppe på fem poäng och på onsdag väntar LFK på hemmaplan i ett hett derby. Leder serien gör Carlstad United som är enda lag med full pott.

Division 3 mellersta Götaland

Skara hade läge att gå upp i serieledning i division tre inför mötet mot Assyriska. Men återigen drog laget på sig en tidig utvisning (Oliver Jonsson) och fick spela en man mindre i cirka en timma. Det utnyttjade gästerna som gick ifrån till en 2-0-ledning. Skara försökte jobba ikapp, men närmre än ett tröstmål på straff genom ”Mattigol” (hans femte) kom man aldrig.
Götene fick även de se sig besegrade i helgen och laget är nu faktiskt nästjumbo i serien. I helgen var man aldrig riktigt nära i hemmamötet mot IFK Skövde. 2-0 i baken blev det och det var enligt rapporter smickrande siffror. Återigen saknade Niklas ”Zlatan” Haglundh mellan stolparna på grund av skada.

Oliver Jonsson och "Mattigol" - två förgrundsfigurer i helgen.
Oliver Jonsson och ”Mattigol” – två förgrundsfigurer i helgen.

Division 4 norra Västergötland

Vara behåller serieledningen i den norra fyran, men i helgen blev det ”bara” 2-2 när laget gästade Falköpings FK. Blandade känslor då Vara startade matchen väldigt bra, men föll igenom något på slutet. Värt att notera är att Tim Johansson återigen nätade.
Våra andra två lag ENV och Elmer-Fåglum spelade derby på Edsvallen i helgen. Föga oväntat blev det mycket kamp och matchen kom att avgöras på fasta situationer. ENV tog ledningen via Victor Forsblad, men gästerna kom igen och via två nickmål värde Markus Härnälv matchen till seger för Elmer-Fåglum med 2-1. ENV hade en boll inne till 2-2, men denna dömdes bort för hands.

Markus Härälv - matchhjäte.
Markus Härälv – matchhjäte.

Division 5 nordvästra Västergötland

Som vanligt överraskar Levene/Skogslund de flesta genom att vara med i toppen direkt. Nu är man enda fullpottaren i serien efter klara 4-0 mot Corner. ”Vi var inte ens inne med skosnörena i duellerna” sa Corners tränare Mathias Wedebrandt efter matchen.
På en andraplats i serien klev Råda upp efter att ha besegrat Vinninga med klara 4-0 under fredagskvällen. Matcherna i serien där det small lite extra var annars Hangelösa – Kållandsö. Där gav hemmalaget svar på tal och vann med hela 7-1. Ett mål och sex (!) assists från Yonas Tsegay. Även på Framnäs var det hett. Där vann Tråvad/Larv rättvist mot United med 4-0. I mitten fick såväl en Haris Jusovic som tränare Dino Husic se rött.
Omgången fullbordades under söndagskvällen när Akademin knep en poäng borta mot seriefavoriten Trollhättans FK.

Division 5 nordöstra Västergötland

Kinne Vedum och Lundsbrunn spelade hett derby uppe på Kinnevallen under lördagen. Lundsbrunn hade mest boll, men 1-1 slutade matchen. Peter Dahlin gjorde 1-0 för hemmalaget och Ekrem Ibrasimovic kvitterade på straff. Hemmalaget ville också ha en straff på slutet, men det jämnade nog ut sig Lundsbrunn fick ett mål horribelt bortdömt för offside (se det här).
Leder denna serie gör dock Sil efter två omgångar. På ett imponerande sätt besegrade man Floby på bortaplan med 2-0 genom en stark defensiv. Anton Lennartsson satte matchavgörande 2-0 i 89:e minuten.

Division 5 västra Västergötland

Ännu en serie som leds av ett lokalt lag. Främmestad har efter två omgångar lika många segrar. I helgen städades Sparsör av med klara 4-1. Fjolårets skyttekung Johan Fredlund satte två av målen i en match där laget ändå inte var helt nöjda med sitt eget spel. Främmestad är tillsammans med Dardania de enda lagen med full pott efter två spelade omgångar.

Främmestad - Johan Fredlund

Division 6 Lidköping

Premiäromgång i Lidköpingsexan där en av seriefavoriterna Varnhem svek rejält. 3-1 borta mot Lerdala imponerar inte. Imponerar gör istället Källby. Visst är kanske Norra Härene inte någon värdemätare men 8-0 var fina siffror. Leder före Trässberg som enkelt besegrade Rackeby med 4-0. Storpublik på 351 betalande (!) såg Örslösa/Söne vinna sin första match någonsin hemma mot Mellby med 4-1. Övrigt värt att notera var att Järpås överraskande slog Saleby borta med 2-1 och visade att devisen ”dåligt genrep – bra premiär” stämmer utmärkt.

Division 6 Vårgårda

Även i Vårgårdasexan skakade storfavoriten. Nossebro spelade ”huvudlöst” i första halvlek mot Alingsås, men gjorde en stark andra halva och fick i alla fall med sig 3-3 och en poäng. Fredrik Ljungsberg poängräddare. Emtunga var istället laget som visade klass när man slog Hemsjö med 8-0 i premiären. Alfred Larsson imponerande fyramålsskytt. Arentorp/Helås gjorde sitt när man besegrade Frisco med 4-1 på bortaplan. Gamle Magnus Werner anfallare och målskytt. I övrigt kryssade Vedum borta mot Sjövik och JK10 fick inte grepp om Södra Härene och torskade med 0-2.

Alfred Larsson - fyramålsskytt
Alfred Larsson – fyramålsskytt

Division 6 Trollhättan

FC Gauthiod i tabelltopp (för att stanna?) redan efter en omgång. 6-2 under fredagskvällen hemma mot Sjuntorp skvallrar om att det kan bli en rolig säsong för FCG i år. Sista halvtimmen i matchen fick man också spela med en man mindre sedan Klas Nyberg fått syna det gula kortet två gånger

Division 1 norra Götaland dam

Sil fortsatte vinnartåget när man tog en avstickare till Skoghall och vann med 2-1. Det gör att laget nu är tvåa i serien på bättre målskillnad än trean LFK. Lidköpingslaget var ute på kusten i helgen för att möta Stångenäs. Seger 4-0 och två nya mål av ”Marre” Johansson.
Tyngre gick det i helgen för både Vara och Gauthiod. Vara förlorade med 3-1 borta mot Skövde KIK, medan Gauthiod aldrig var riktigt nära i hemmamötet mot Mariestad. Laget kan tacka sin målvakt Malin Björkman för att siffrorna bara blev 0-1.
Leder denna serie gör nykomlingen Holmalund. Det forna ”storlaget” vann i helgen mot Falköpings KIK med hela 4-0.

Målskyttar för LFK
Målskyttar för LFK

Division 2 norra Västergötland dam

Arentorp/Helås är nykomlingar i den norra tvåan, men man spelade verkligen inte som detta i premiären hemma mot Hörnebo. Hela 7-2 blev det hemma på Kedumsvallen efter att både Lorraine Otterborg och Sofia Eriksson gjort tre mål var. Imponerande. Överst i tabellen får man dock inte stå då Töreboda slog Jula med 8-0.
Råda är andra lokala lag i denna serie och kanske det lag med högst ambitioner av duon. Av det syntes inget under den första halvtimmen borta mot Ulvåker. Laget låg då under med 3-0 och även om man spelade upp sig rejält mot slutet stannade siffrorna där.

Division 3 norra Västergötland dam

Dags för U-lagens intåg i divison tre och fyra och bäst gick det för Sil U som gav Rackeby stortstryk med 9-0. Desto tuffare då för LFK U som åkte till Orkanvallen i Skultorp och förlorade med 3-2. För våra A-lag gick annars seriepremiären i dur. Kinne Vedum/Källby vann med hela 7-2 mot Skövde U efter att Jennie Dahlqvist gjort fyra mål. Även Skara vann klart efter att ha besegrat Mariestad på hemmaplan med 4-0.

Division 3 västra Västergötland dam

Sex av tio lag är lokala i den västra damfyran. Men bara ett står på tre poäng efter premiären. Det är Gauthiod U som besegrade formstarka ENV med 2-1 på Lunnevi. Även Vedum och Främmestad kan glädja sig åt att ha fått med sig poäng från premiären. Lagen kryssade nämligen mot varandra sedan Fredrika Enström gjort 1-1 för gästerna i den 88:e minuten. I övrigt förluster för såväl Mellby som JK10 i premiären.

Division 4 norra Västergötland dam

Axvall/Skarke är enda lokala lag i den norra fyran, men efter 7-1 hemma mot Tymer/Lerdala är man i topp av tabellen. Systrarna Verona Grönberg (Andrea och Mikaela) tvåmålskyttar. Även Petronella Hagman hittade målet två gånger i seriepremiären.

Division 4 västra Västergötland dam

Kållandsö stod för bästa premiär i denna lokalt starka division fyra-serie när man besegrade Upphärad/Sjuntorp. Tre av de fem målen gjordes av skyttedrottningen Denise Segerqvist. Seger även för Saleby/Järpås som vann derbyt mot Vinninga med 5-2. Emtunga och LFK Akademi hade tyngre starter. Båda lagen gick mållösa från premiären och utan poäng.

Lämna en kommentar