ANNONS:
ANNONS:

Straffavgörande när Hangelösa vann Kinnekullealliansen

Götene inte ens till semifinal.
Då tog Hangelösa chansen och skrällde.
– Riktigt gött. Lite stolpe in måste man ju ha, säger lagets tränare Andreas Nyblom.

Hangelösa vann årets Kinnekulleallians.
Hangelösa vann årets Kinnekulleallians.

 

Hangelösa. Så heter årets segrare i Kinnekullealliansen. Detta sedan man besegrat Lundsbrunn i en rafflande final. Hangelösa tog visserligen ledningen via Kristoffer Blom, men Lundsbrunn kunde kvittera med bara sju sekunder kvar att spela och få matchen till förlängning.

– Lundsbrunn var helt klart det bästa laget vi mötte. De är lirar verkligen boll och är riktigt bra inomhus, säger Hangelösas tränare Andreas Nyblom som skulle få en riktigt avgörande roll i finalen.
”Nybbe” var dessutom inte med och spelade för än i slutspelet – men väl där blev han matchvinnare.
Lundsbrunn tog nämligen ledningen i finalens förlängning, men Nyblom själv tog och kvitterade i slutminuten och finalen fick komma att avgöras på straffar.

Straffhjälte? Det blev förstås Andreas Nyblom.
– Jag skulle egentligen inte slagit någon straff, men en kille i laget kände sig dålig och ville inte ta den. Då fick man kliva fram och ta sitt ansvar. Alltid skönt när de sitter, säger Nyblom och fortsätter:
– Det känns riktigt gött i och med att vi hade domarna med oss hela tiden.

340 personer hade annars letat sig till Västerbys idrottshall i Götene under lördagen för att se när Kinnekullealliansen skulle kora en mästare i futsal. Åtta lag fördelade på två fyralagsgrupper kom till spel och det skulle snabbt visa sig bli en turnering med gott om skrällar.
Storfavorit var förstås Götene, men laget var inte helt på tå och när som vanligt alla andra lag ville slå ”storebror” blev det helt enkelt för tufft för den regerande mästaren som inte ens tog sig till semifinal.
Det blev nämligen bara en tredjeplats i gruppen och värst sved det nog när rivalerna i Sil vann den avgörande gruppspelsmatchen med hela 3-0.

Lundsbrunn slutade 2:a.
Lundsbrunn slutade 2:a.

I Götenes frånvaro var det med andra ord upplagt för en ny vinnare och inför semifinalspelet kändes det ovisst kring vilket lag som skulle ta hem segern.
Lundsbrunn och Hangelösa var lagen som tog sig vidare från grupp 1, medan Sil och överraskningen Hällekis tog sig till semifinal från den andra gruppen..
Väl i semifinalerna blev det också väldigt jämt och när krutröken lagt sig hade Lundsbrunn och Hangelösa tagit sig till final via var sin 1-0-seger.

Och hur det gick i finalen? Det känner ni redan till.
– Tycker vi vann rättvist och lite stolpe in måste man ha, avslutar Andreas Nyblom som ville ge hela laget beröm, men ett extra plus till Kristoffer Blom och Peter Linde.

———————————–

Grupp A
Trolmen – Kinne Vedum 0-3
Hangelösa – Lundsbrunn 0-2
Kinne Vedum – Hangelösa 0-1
Lundsbrunn – Trolmen 1-0
Trolmen – Hangelösa 1-3
Kinne Vedum – Lundsbrunn 1-1

Slutställning
1. Lundsbrunn, 7 poäng
2. Hangelösa, 6 poäng
—————————
3. Kinne Vedum, 4 poäng
4. Trolmen, 0 poäng

Grupp B
Källby – Sil 0-0
Hällekis – Götene 1-1
Sil – Hällekis 3-0
Götene – Källby 3-1
Källby – Hällekis 0-6
Sil – Götene 3-0

Slutställning
1. Sil, 7 poäng
2. Hällekis, 4 poäng
———————–
3. Götene, 4 poäng
4. Källby, 1 poäng

Semifinaler
Lundsbrunn – Hällekis 1-0
Sil – Hangelösa 0-1

Match om 3:e pris
Hällekis – Sil 2-0

Final
Lundsbrunn – Hangelösa 4-5 efter straffar (2-2 efter full tid)

Grabbarna i Hällekis som slutade 3:a.
Grabbarna i Hällekis som slutade 3:a.

———————————–
Under fredagskvällen spelades också H30-klassen i Västerby. det vill säga turneringen för spelare som är 30 år och över. Denna turnering blev även den en jämn historia som till sist Hällekis kunde vinna genom att i finalen besegra Kinne Vedum.

Hällekis segrande lag i H30-klassen.
Hällekis segrande lag i H30-klassen.

Lämna en kommentar