ANNONS:
ANNONS:

Streckdramatik att vänta i damernas västra trea

Start imorgon för damernas division tre västra.
Men vilka lokala lag får slåss i toppen respektive botten.
Lokalfotboll.se tippar här utgången av årets tabell.

 

1. Trollhättans BoIS

En andraplats i division tre förra året har alla möjligheter att bli ännu bättre denna säsong. Har imponerat under försäsongen och laget har ambitioner att spela högre upp i seriesystemet. Det får man göra nästa år.

————————————–

2. Vänersborgs IF

VIF har väl inte direkt imponerat under försäsongen, men enligt rykten har allt fler rutinerade spelare kommit i träning allt eftersom försäsongen fortskridit. Har därmed hög kapacitet och kan mycket väl blanda sig i toppen av denna serie.
————————————–

3. Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro

Laget med lokalfotbollens längsta namn har i och med årets sammanslagning fått en positiv injektion. Det syns inte minst på resultaten under försäsongen. Hur långt det kommer att räcka i årets serie återstår att se, men laget ska inte behöva bli inblandade i någon bottenstrid i år. Istället bör man kunna fokusera på en riktigt bra placering. Spelare som Elsa Nilsson och Sigrid Verngren blir precis som vanligt viktiga pjäser för lagets offensiv.

Försäsongen:
S. Härene 4-2, Hemsjö 1-2, Vedum 4-2, JK10 4-1, Emtunga 4-0

Vunna: 4, Oavgjorda: 0, Förluster: 1
Gjorda mål: 17, Insläppta mål: 7
Poängsnitt: 2,40

5080456_large

4. Sollebrunn

Hade ett tungt 2014 och åkte ur division två. Därmed borde kanske Sollebrunn kunna vara ett topplag i trean, men försäsongen har skvallrat om en tunn trupp och ett spel som inte stämmer. Därför blir det i år inte bättre än en fjärdeplats.

5. Kinne Vedum / Källby

En blygsam sjundeplats för Kinne Vedum / Källby förra året. Den platsen har man goda chanser att förbättra i år. I all fall om man ska se till försäsongsmatcherna. Där har nye tränaren John Kall fått i ordning på lagets defensiv och framåt leverear som vanligt Jennie Dahlqvist. Jennie som Sils damer var ute efter inför årets säsong.

Ja, känslan i laget verkar vara positiv och i år ska det kunna bli fler vinster än förluster för tjejerna i Kinne Vedum / Källby.

Försäsongen:
Skövde KIK U 0-0, Jula 2-0, Kode 1-0, Valtorp 6-1, Skara 2-4, Zenith 0-1, Fagersanna/Mölltorp-Brevik 2-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 13, Insläppta mål: 7
Poängsnitt: 1,86

Kinne Vedum-Källby
————————————–

6. Kållandsö

Missade kvalet upp till trean ifjol, men fick i och med U-lagens uttåg en gratisplats i trean. Ambitionen är enligt tränare Michael Jonsson att klara nytt kontrakt i denna serie. Men det lär bli knalltufft för Kållandsö som blivit av med duktiga målvakten Mikaela Lieberth till Sil. Har dock en stark centrallinje och får förlita sig på en inte allt för träningsflitig Denise Segerqvist på topp. 45 makalösa fullträffar i år. Kan hon göra hälften av det så fixar laget nytt kontrakt i trean

Försäsongen:
IFK Tidaholm (DM) 0-6, Axvall (DM) 3-3, Wargön (DM) 0-1, Åsarp-Trädet/Redväg 4-4, LFK Akademi 3-3

Vunna: 0, Oavgjorda: 3, Förluster: 2
Gjorda mål: 10, Insläppta mål: 17
Poängsnitt: 0,60

————————————–

7. JK10

Fick behålla kontraktet i trean tack vare att U-lagen försvann. Har i år fyllt på sin spelare med spelare från ENV efter det att grannklubben fått lägga ner sin verksamhet.
Mikael Lundgren håller just nu på att spela ihop det nya laget och man har en bra bit kvar till ett färdigt lagbygge. Försäsongen har nämligen varit allt annat än godkänd ur resultatsynvinkel och att man saknar sin skyttedrottning Sofia Karlsson (Råda) är märkbart.
Löser JK10 nytt kontrakt denna säsong har man gjort ett 2015 med mersmak.

Försäsongen:
Vänersborgs FK (DM) 0-9, Våmb (DM) 0-3, Främm/EF/Nossebro 1-4, Mellby 2-1

Vunna: 1, Oavgjorda: 0, Förluster: 3
Gjorda mål: 3, Insläppta mål: 17
Poängsnitt: 0,75

JK10IF-K_Vedum_Kallby_11

8. LFK Akademi

Får även detta år slå ur underläge. Nu är det dock i en division högre upp sedan fjolårets fjärdeplats i fyran gav fri lejd till division tre. Har matchat flitigt under försäsongen och gjort blandade resultat med sin unga trupp.
Tjejerna har dock blivit ett år äldre och bättre och det borde resultera i att även laget skulle kunna göra ett fullt godkänt resultat i denna serie.
Men vad är då ett godkänt resultat? Ja, det skulle vara att man är med in i det sista och fightas om ett nytt kontrakt. Löser Marika Larssons tjejer detta har man gjort mer än vad någon kan begära.

Försäsongen:
Skara FC 1-6, Rackeby (DM) 0-2, Sollebrunn (DM) 1-4, Vedum 2-6, Mellby 3-1, Alingsås KIK (DM) 1-2, Sjuntorp/Upphärad 6-2, Kållandsö 3-3, Vinninga 2-1

Vunna: 3, Oavgjorda: 1, Förluster: 5
Gjorda mål: 5, Insläppta mål: 19
Poängsnitt: 1,11

Foto: Peter Robertsson
Foto: Peter Robertsson

9. Södra Härene

En tredjeplats i division fyra förra året, men en gratisplats till trean. Svårbedömda, men har inte presterat tillräckligt bra under försäsongen för att tippas högre upp än så här.

Lämna en kommentar