ANNONS:
ANNONS:

”Strömavbrott, snusdosor & Manchester United”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 20 & 21 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 36 poäng

Hallå allihopa! 

En miss från min förra veckan. Ursäktar mig för det!
Vi har hunnit ta en seger mot Holmalunds akademi med 2-1. En skön sådan där Wilma trycker in segermålet i 89’onde minuten. Jubel!! 

Nu i helgen som var så åkte vi på förlust med 2-0 mot ett bra Mariestad. En match där vi spelar på bra och försöker rulla mycket boll. Efter matchen är det direkt vidare till Rådas 85 års jubileum. Ni kan ju tänka er själva när 25 tjejer ska göra sig iordning innan fest. Tur var väl att vi fick 4 omklädningrum. Men vad hjälper det när strömmen går?!? Hahah, det var kaos en stund innan vi fick nya lokaler att jobba vidare i.

Direkt efter gick partybussen till stadt, där vi dansade rövarna av oss och firade herrarnas serieseger! Kul fest, bra planerad och ordnad!

Annars då? 

Vi jobbar på och kanske räknar man ner lite. Vi har som ni förstått inte mycket att spela för. Men vi trampar på och försöker hela tiden se det positiva och roliga i det vi gör. På träningarna är det full fart och skratten flödar. Viktigt!!

…Maria Widström drog på dig ett rött kort i onsdagens match med U-laget. En neddragning gav ett direkt rött kort tyckte domaren. Undertecknande med fler tycker alltid det är gott med smörgåstårta, så hon ser i detta fall inget fel med det.

…Sara Sjöström missar alltid måndagens träning för hon börjat sjunga i kör. 

… Emma Käll kör stenhårt då hon börjat spela hockey i HCL. 

… Sanna Sabel har gjort sönder det sista skon också. Yes, det är sant. Nu är hon tillbaka till de gamla skorna helt och hållet. 

… Lina Larsson har klippt av håret. Hennes största problem är alltså varje gång hur hon ska sätta upp håret. 

 

7:a (7:a) – Arentorp/Helås FK, 22 poäng

Ingen rapport från Arentorp/Helås förra veckan, men från sidan konstaterar vi att det blev ett kryss borta mot Sil i derbyt och att laget för närvarande är kvar på sjundeplatsen i tabellen.


10:a (9:a) – Sils IF, 19 poäng

Helgens match på konstgräset får helt klart godkänt betyg! En jämn första halvlek som slutade 0-0 och efter ett krigande från båda lagen i andra halvlek fick vi med oss en poäng, genom slutresultatet 1-1.

Nu återstår endast två matcher av denna säsong. Här näst väntas en tuff match mot Mariestad hemma på silbohof, där vi hoppas på en fin plan och gött fotbolls lir.

I veckan har vi hunnit med att både träna och jobba. För att samla in pengar till föreningen har vi monterat så kallade snusdoselock, ni vet dom där små locken ovanpå locken, dom har vi monterat…RIKTIGT ROLIGT! Men vad gör man inte för pengar… 😉 Träningarna har rullat på bra, även F15 tjejerna har medverkat under veckan och bidragit med enorm energi.

I och med att säsongen börjar gå mot sitt slut väntas även årsfest tillsammans med Götene IF, vilket ska bli spännande och kul pågrund av fjolårets lyckade bravader! Men självklart ska även vi i laget avsluta säsongen tillsammans på eget vis och hitta på något extra roligt ihop, vilket vi ser fram emot först och främst!

//Elvira Essgärde & Klara Ahlström


12:a (12:a) – Skara FC, 4 poäng

Så var jag tillbaka efter en vecka i värmen, herregud så ansträngande det är att gå från solstolen till havet/poolen/glasskiosken & sen tillbaka igen. Att åka vattenrutschkanor & gå på restaurang.. Eller nej, det är ju precis gör-skönt, i alla fall för en vecka

Men det är ju inte det jag ska skriva om utan vår fotbollsvecka.  I lördags innan vi gästades utav Ulvåker var vi bjudna på lunch på Jula Hotellet..

En fin uppladdning som borde varit som gjord för vinst men hepp. Torsk & lite ledsna miner! Men vi måste ta med oss 2 snygga mål, Sandra fick nog nere som mittback & dribblade sig igenom allihop & nätade. En stund senare satte Jennie en supersnygg frispark rätt i mål! Lite ljus i mörkret liksom…

Ett annat ljus var att vi redan i lördags fick årets första julklapp, av tadaaaaa Skara FC! Vi ska få åka iväg en helg i december någonstans vi inte vet vart än.. Aruba hade suttit fint men jag tror mer på musikal i Göteborg, vilket inte skulle ta trökigt det heller

Vi har nu gått ner på 2 träningar i veckan så när detta skrivs har endast en hunnits med…Det blev en ”önsketräning” där det spelades både trippelkvadrat & fotbollstennis

En fotbollsspäckad helg väntar. FC-dag på lördag med aktiviteter för hela föreningen & match för herr-laget. På söndag sätter vi oss i bussen till Fristad för säsongens näst sista match. Tur man vet vad man ska göra på sina lediga dagar

Sist men tydligen inte minst, min käre sambo tycker jag skriver alldeles för lite om Manchester United (för de är ju lokala) så här kommer det. Jag såg onsdagens CL-match mot Moskva & kan konstatera att båda lagen hade sjukt fula dräkter & att mittbacken i Moskva inte lärt sig att man INTE bara ska kasta ut ett ben i sitt eget straffområde. Kan hända att det blir mål då & ett ganska pinsamt sådant. Det var den summeringen det, men enkel vinst för Man U & en glad andra hälft, tur för mig de

Veckan hållning går till Cindy Ruderi, hon skulle icke platsa i en marsch på Slottsbacken

Å veckans bästa reaktion går till Ammi & Moa, de pratade väl förfest till kvällens Oktoberfest istället för att vara med på tårna

På återseende!

/Tove

 

Lämna en kommentar