ANNONS:
ANNONS:

Styrkebesked, målorgie och tröga starter på Veckans Lista

”Veckans Topplista” är tillbaka på Lokalfotboll.se
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. LFK:s styrkebesked i division ett

lfk3
Ifjol fick vi ett tydligt bevis på att det skiljer mycket på damernas Elitettan och division ett. Tydligaste beviset på detta var Lidköpings FK som hade en tung säsong i fotbollens finrum. I år är man tillbaka i division ett och även om klassen i den serien ett betydligt lägre än i Elitettan så var det innan säsongen många frågetecken kring lagets självförtroende och var man faktiskt stod?

Efter fyra omgångar har det frågetecknet rätats ut till ett utropstecken. För det är uppenbart att säsongen i Elitettan gjort tjejerna gott fotbollsmässigt. Man har fått ovärdelig erfarenhet och det kryddat med en Kjell Larsson som återigen fått tjejerna att tro på sig själva har givit resultat. Efter fyra matcher står man på 12 poäng och att ”städa av” toppkollegan Jitex som man gjorde under helgen var minst sagt imponerande. LFK är återigen på väg mot en strid för en förstaplats i division ett som innebär kval till Elitettan. Var så säkra!

——————————–

2. Tony Berntssons ruggiga målform

JK10IF-St_Mellby_SK_10
Under 2015 hade JK10:s Tony Berntsson en mer defensiv position på planen. Men när Johan Malmgren (24 mål) gick till Råda blev det en plats ledig i anfallet. Den tillskrevs Tony som fick en roll som centertank i 2016-års upplaga av JK10. Och man kan väl lugnt säga att det varit ett lyckodrag. För redan under försäsongen visade 27-åringen målformen. 14 mål hann det bli under DM- och träningsmatcherna och tillsammans med sitt JK10 har han imponerat. Detta har också fortsatt under det inledande seriespelet där JK10 har full pott efter tre omgångar. Hur det gått för Tony Berntsson? Jo, lysande. Han har redan hunnit med att sätta sju bollar i nät. Det var lika många som han gjorde under hela seriespelet 2015…

——————————–

3. Främmestad har visat klassen i en jämn division fem-serie

fiknoss
Att den västra femman skulle bli ett riktigt getingbo kunde nog de flesta lista ut. Många lag med hög ambitionsnivå skulle göra upp i en serie med massor av lokala inslag. Topptippade var dock duon Edet och Trollhättans FK, men efter serieinledningen står det klart att i alla fall ett av våra lokala lag tänkt att ta upp kampen med dessa lag.
Främmestad, lett av nye Magnus Zackrisson har fått en drömstart i serien och står på full pott efter fyra spelade matcher. Målskillnaden är imponerande 13-1 och det är uppenbart att man har alla ingredienser som krävs för att slåss i toppen. Inte minst en måltjuv i Johan Fredlund och en riktigt stabil målvakt i evigt unge Fredrik Smith. Främmestad har visat att man blir att räkna med 2016.

——————————–

Inte ens nära… – Den blytunga starten för ÖSIK:s återtåg till femman

Kan ÖSIK resa sig?
Kan ÖSIK resa sig?

Det var verkligen på håret att ÖSIK åkte ur division fem under 2015 och med ett par starka nyförvärv så skulle laget vara en given toppkandidat i Lidköpingssexan 2016. Så kan givetvis fortfarande bli fallet, men säsongsinledningen har allt annat än varit positiv för Rolands Karlssons grabbar. Hemma på Tigervallen är man normalt svårslaget, men efter två spelade matcher (båda hemma) är man fortfarande utan poäng. Förlusterna har också kommit mot lag som man definitivt ska ha bakom sig i tabellen. I premiären mot Rackeby avgjorde gästerna i 91:a minuten och i förra omgången mot Kållandsö gjorde gästerna sitt avgörande i den 88:e.

Två blytunga förluster för ett ÖSIK som nu ska till Axvall på fredag för att ta årets första poäng. Den uppgiften lär inte bli lätt och med det faktum att det ”bara” återstår 16 matcher har ÖSIK en tuff resa framför sig om återtåget till division fem ska bli verklighet.

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar