ANNONS:
ANNONS:

Surfade runt på nätet och hittade Lidköpings FK

Lidköpings FK ligger knappast på latsidan.
Igår blev två nya spelare klara för division två-klubben.
Aleksander Tasevski och Felix Eskelinen är namnet på de senaste nyförvärven.

I mitten av veckan gjorde herrarna i Lidköpings FK klart med två spelare från Gällivare/Malmberget och redan då pratades det om att LFK verkligen varit flitigt i värvartagen. Men än är det inte slut på nya namn i årets spelartrupp.
Under fredagen blev det klart med ytterligare två namn. Spelarna det handlar om är Ardalasonen Aleksander Tasevski och Felix Eskelinen från norrländska Morön.

Namnet Aleksander Tasevski är det namn av de två som är känt av den lokala fotbollspubliken. 26-åringen spelade under 2000-talet i IF Heimer tillsammans med bland annat Daniel Nordmark. alexander-2På senare år har det varit desto tystare om ”Tasse” men under 2013 dök han upp i TV4-programmet ”Proffsdrömmen” där han jagade ett proffskontrakt.
Det blev faktiskt en finalplats och ett provspel med Gais, men då detta inte blev något har han de senaste säsongerna representerat Lerkils IF i division fyra.
Nu ska dock den spelskicklige vänsterspringaren flytta ”hem” (Hällekis) och därför blir det nu spel i Lidköpings FK.

Felix Eskelinen är ett inte lika känt namn då den 18-årige ynglingen är från norrland med Burträsk som moderklubb. Felix googlade faktiskt upp Lidköpings FK i våras och tog sedan kontakt med klubben.
– Surfade runt och kollade hemsidor, tabeller, matchreferat och så vidare. Det var så jag upptäckte LFK, berättar Felix som också fick träna med klubben under sommaren. Dock blev det ingen fortsättning i Lidköping för Felix som fick en ny chans under december.

IMG_6113

– Jag hade några bitar att jobba med. Tog tag i det och körde stenhårt i gymmet och på bollpassen. Det resulterade i att jag tog kliven för att vara aktuell för LFK. Nu vill jag lära mig LFK:s spelidé, slå mig in i A-truppen och såklart konkurrera om en plats i startelvan, säger Felix som beskriver sig själv som en teknisk och kreativ innermittfältare med bra spelförståelse och löpstyrka.

Under den gångna säsongen har Felix tillhört Moröns BK som ramlade ur division två. Han startade där ett tiotal matcher och gjorde inhopp i ungefär lika många. Dessutom blev det också ett par matcher med klubbens akademilag i division fyra.
– Jag ser fram emot att flytta ner till Lidköping och köra igång försäsongen. Det blir flytt ner i slutet av januari / början av februari, avslutar Felix som just nu läser till Personlig tränare och som kommer att göra sin slutpraktik på X-force i Lidköping under våren.

Silly Season för Lidköpings FK:
Tränare: 
Gytis Gelgota, Jonas Lugner (ass), Leif Haglund (NY ass)
Nyförvärv: JC Aikenhead (San Luis de Quillota), Rasmus Holmqvist (Skara), Jeffrey Gal (FC Bridges), Jonathan Hallin (Borens IK), Alireza Adou (Gällivare/Malmberget), Eran Karabeg  (Gällivare/Malmberget), Aleksander Tasevski (Lerkil), Felix Eskelinen (Morön)
Förluster: Abraham Zeito (klubb ej klar)Jochen Graf (Carlstad United), Semir Hasanbegovic (tränare, Råda J)

Lägg där till duon Justus Hogbäck och Lukas Nordin som kommer att spela med klubben när de är hemma i Lidköping på sommarlovet. (studerar i Nordamerika)

Lämna en kommentar