ANNONS:
ANNONS:

Tar upp kampen mellan stolparna i LFK

Erik Ekblad återvänder till LFK i en roll som Målvaktstränare.
Men han lägger knappast handskarna på hyllan.
– Nej, har allt större ambitioner med fotbollen än så, säger Erik som nu tar upp kampen mellan stolparna i division 2-klubben.

Erik Ekblad har de senaste åren studerat till Polis i Växjö. Sedan den 5 november har han dock funnits i Skaraborg för att göra sin slutpraktik. Denna pågår till slutet av april och efter detta återvänder han till Växjö för de sista veckorna i skolbänken.
– Ska bli härligt att bli klar i juni. Sedan får vi se vart man hamnar, men jag hoppas förstås på Skaraborg, säger Erik när Lokalfotboll.se ringer upp för reda ut turerna om hans fotbollsframtid.

Lokalfotbollens i många ögons bäste målvakt är som bekant bara snart fyllda 26 år och några planer på att lägga handskarna på hyllan finns inte.
– Nej, jag har allt större ambitioner med fotbollen än så. Men det är klart att mitt jobb gör att jag har vissa begränsningar med antalet träningar i veckan och osäkerheten vart jag hamnar efter studierna gör att jag funderat mycket. Men jag har varit ärlig mot alla klubbar som hört av sig.

Ja, för många klubbar i Skaraborgsområdet har hört av sig inför årets säsong. Både Götene och Gauthiod har Erik tränat med, men nu har han bestämt sig. 2017 representerar han Lidköpings FK.
– Fick ett jätteproffsigt intryck av både Götene och Gauthiod och jag hade trivts bra på båda ställen. Men LFK är klubben i hjärtat och den rollen jag får där nu ger en bra mix som passar mig just nu, förklarar Ekblad.

Rollen han talar om är den som både spelare och målvaktstränare i division två-klubben. Den senare rollen delar han med Stefan Josefsson.
– Perfekt att kunna dela den med Stefan och hjälpa de andra målvakterna med träningsupplägg, säger Erik som dock också förstås satsar på att stå mellan stolparna.

– Som jag har förstått det så tävlar alla vi målvakter (Anton Lidholm & Joel Torstensson) på hyfsat samma villkor. Ska träna så mycket jag kan och har räknat på att 80% träningsnärvaro bör jag klara av. Om det räcker för att få stå får tränarna sedan avgöra. Men jag är inte prestigefylld. Finns ju både Akademin och ett U-lag att stå i om det skulle vara så, säger Erik ödmjukt.

Ja, för man kan väl lugnt säga att LFK nu får in en målvakt i truppen som verkligen kan göra skillnad. Och det är en målvakt som har gott självförtroende efter en kanonsäsong i småländska division tre. Där vann han serien med sitt Räppe och lovorden har haglat över burväktaren.
– Det var en grymt kul säsong, men förutsättningarna i LFK är betydligt bättre än de nere i Småland så jag ser verkligen fram emot denna säsong.

Är du en bättre eller sämre målvakt än när du lämnade Lidköping?
– Är nog en lika bra målvakt. Det jag förlorat i smidighet och har jag tagit igen med rutin, avslutar lokalbotbollens bäste (?) målvakt.

Lämna en kommentar