ANNONS:
ANNONS:

”Tårt-böter innebär hembakat för hela slanten”

Som vanligt händer det mycket hos lagen i Damettan.
Och eftersom det är torsdag ska du som läsare få reda på exakt vad.
Detta tack vare våra eminenta spelar-rapportörer direkt från lagens omklädningsrum.
Damettan

DAMETTAN – OMGÅNG 6 av 22

1:a (1:a) Lidköpings FK, 18 poäng
Skribent: Amanda Reinhardt

Så var den här igen, torsdagen. Känns som en evighet sedan det var torsdag sist, men ändå inte. Det känns ganska nyligen som jag skrev det senaste inlägget, men det känns väldigt länge sedan vi spelade vår senaste match, vilka båda inträffade på samma dag. Hur nu det hänger ihop.

Matchen som spelades för en vecka sedan var mot våra grannar i öst, Gauthiod. Känns inte som att jag behöver dra sådär jättemycket om hur det gick. Det har nog de flesta redan läst på diverse mediesajter. Vi tog vår sjätte raka seger i årets serie och är givetvis förbannat nöjda över detta. Kan också säga att så som vi inledde den matchen önskar vi nog alla att vi skulle kunna inleda varje match. Ett högt tempo och två snygga mål inom loppet av tio minuter. Men som sagt, vi är oerhört glada över att vi lyckades förlänga vår segersvit ytterligare en match.

Sedan förra veckan har vi haft en fortsatt hög stämning i laget, och givetvis är det svårt att ha något annat med tanke på de resultaten vi har bakom oss. Nu är det inte så att vi går omkring och skäller på varandra efter en eventuell förlustmatch, men allting blir givetvis mycket roligare när saker och ting går som man önskar även resultatmässigt. Till tisdagsträningen hade vi denna vecka bjudit in en speciell gäst som skulle komma och provträna med oss. Eller bjudit och bjudit, Kjell hade väl mer eller mindre hotat honom, så han hade inte så mycket att välja på helt enkelt. Själv hade jag tyvärr förhinder från att deltaga just denna träning, men enligt säkra källor så hade Semlan inte tagit en plats i laget ens med en peruk och lite rosa läppstift. Skönt att höra är i alla fall att han efter träningspasset med oss, ändrat sin inställning till damfotboll, och om han skulle få chansen att träna med oss igen, förmodligen inte kommer att köra två träningspass innan samma dag. Det lät som att Dr. Andersson hade en av sina bättre dagar med andra ord.

Bild från "I huvudet på Semlan".
Bild från ”I huvudet på Semlan”.

Till helgen, eller rättare sagt imorgon, väntar match borta mot Mariestads BOIS. Ett lag som verkligen har blandat och gett under serieinledningen, så vi åker dit lika taggade som alltid. Det finns inga självklara matcher i denna serie, allt kan hända och alla kan verkligen slå alla. Att fem av våra sex segrar har kommit med uddamålet säger väl det mesta. Men självklart åker vi dit med inställningen att vi ska försvara och behålla vår serieledning. Alla har sett oerhört laddade och fokuserade ut på träningarna. Avslut har legat i fokus vilket har sett bra ut. Jag tror att vi kommer att ha mer än en målskytt med i matchprotokollet efter morgondagens match, och förhoppningsvis även en sjunde trepoängare.

Ha det gött och Forza LFK dam!

—————————————————
7:a (9:a) Sils IF, 8 poäng

Skribent: Angelica Bäckström

En helt perfekt helg. Vinst i lördags mot Mossens BK med 5-1, vinst i söndags med U-laget mot Gauthiod med 2-1
 och mitt kära IFK Göteborg vinner Svenska cupen. Men åter till matchen i lördags.
Det kändes redan innan matchen att det skulle bli vinst, alla var taggade och det fanns inget annat än 3 poäng.
Vi tar tag i matchen direkt när domaren blåser i pipan. Mittfältet vinner sina närkamper och spelar smart.
Backlinjen spelar säkert och avfärdar dom få chanser Mossen får. Våra forwards löper smart och värderar sina lägen helt rätt så det var bara en tidsfråga innan målen skulle komma. När dom kom så var det med besked det var 5 riktigt snygga mål och arbetet bakom dom var klockrena. Sen att vi vinner med 5-1 det säger nog en del om matchen.
Alla är värda beröm och Lotta hade inte gjort 4 mål om hon inte hade fått så fina passningar från övriga i laget.
Nu i veckan som varit har vi förberett oss inför bortamatchen mot Eda.
Vi är mycket medvetna om att dit upp åker man inte och bara plockar med sig 3 poäng. Det kommer smälla ifrån matchminut 1 och det kommer göra ont och det måsta alla vara väl förberedda på.
Eda är inget dåligt lag dom spelar efter sin förmåga och gör det riktigt bra och det fick Falköpings KIK erfara i helgen när Eda tog med sig 3 poäng från Odenplan.
Detta med att gravida blir tillfälligt senila när dom väntar barn det har våran mittback Mill Eriksen bevisat för mig. Vi sitter bredvid varandra och helt plötsligt vänder hon sig mot mig och frågar om jag har suttit där hela tiden. En stund senare vänder hon sig om igen och frågar om jag har varit på plats från start. Grejen är det att vi har suttit och pratat med varandra under hela första halvlek.
Förutom en perfekt helg så har våran före detta mittback (nu i KIF Örebro DFF)  Maria Synnerdahl blivit uttagen i U23-landslaget som nu till helgen spelar mot USA:s U20-landslag. Vi är väldigt stolta och önskar henne lycka till.Maria Synnerdahl

/Ett RödVitt Hjärta

 

————————————————–
11:a (11:a) IK Gauthiod, 4 poäng
Skribent: Ida Mörk

När Mallan nu har begett sig mot varmare breddgrader är det självklart att man hjälper en kär gammal vän och därför hoppar jag även in denna vecka och vikarierar som skribent från Gauthiod-lägret.Förra veckans match var derbyt mot LFK och den slutade tyvärr med förlust 2-1 för vår del som säkert alla vet vid det här laget. Den här matchen startar vi starkt men hamnar i en dipp efter 10-15 min och under den perioden lyckas LFK göra både 1-0 och 2-0. Snabbt efter deras 2-0 sätter vi 2-1 och får lite kraft igen och har faktiskt ett ganska bra tryck under senare delen av första halvlek. Men även den här matchen är det bollarna som inte vill hitta rätt i nätet. Andra halvlek blev en ganska avslagen historia där inget utav lagen riktigt kommer igång igen. För vår del gäller det bara att fortsätta jobba på och hålla ångan uppe för snart kommer bollarna och även poängen att trilla in, det är jag säker på!

Så nu har vi släppt den matchen och börjat fokusera på nästa som stundar nu på söndag. Då är det återigen dags för derby när Vara kommer på besök. Vi är riktigt laddade och sugna på att plocka poäng men det vet jag att även Vara kommer vara så den som beger sig till Lunnevi på söndag kl.14.00 lär få se en het och känslofylld match där laget som vill mest kommer plocka hem poängen!

Under veckan har vi jobbat en del med vårt anfallsspel och finslipat en del detaljer. Men vi sysslar inte bara med fotboll på träningarna då en hel del tid går åt till att räkna ut och driva in Björkmans böter. Även denna månaden har hon lyckats skrapa ihop ett par hundralappar till lagkassan! ( Vi klagar inte!) Som kronan på verket åkte även vår kapten på en tårt-böter som innebar hembakat för hela slanten. Ibland får det svida lite när man tänjer på gränserna 😉

image

Nu siktar vi mot söndag och ett nytt derby, förhoppningsvis med mycket publik och fint väder! Då kan det inte bli annat än bra 🙂

Nu kör vi!

————————————————–

12:a (12:a) Vara SK, 0 poäng
Skribent: Lisa Bjelkholm

Förlust mot bottenkollegan Qviding med 6-0. Behöver jag egentligen säga något mer? Visst, vi saknar 5 ordinarie spelare men det känns ändå inte helt försvarbart. Första halvlek var helt okej och vi var hyfsat med i matchen men i andra rasar vi ihop som ett korthus. Mycket av det hela beror nog till viss del på den mentala biten just nu. När vi släppt in två bollar så hänger vi med huvudet och det hela rinner iväg. Tungt.

Veckans träningar har rullat på bra och vi hade igår ett teoripass som delvis gick ut på att analysera DM-matchen mellan Vara SK och Skövde AIK. Min analytiska ådra sken tyvärr inte igenom utan jag ”råkade” helt enkelt fokusera på något jag bemästrar bättre – fika och skvaller. Risk för underkänt för min del alltså. Under en av veckans skvallerstunder fick jag även väldigt detaljerad info från en av våra mittfältskrigare. Hon är nämligen extremt tacksam över att vi inte spelar på konstgräs längre eftersom hon skrapat upp låret och skinkan så pass mycket att hon under en period fick lära sig att ståkissa. Kanske inte så intressant kuriosa för er men jag själv skrattade så mycket att jag fick uppsöka närmaste toalett. (Sittandes)

Värt att nämna och något som känns riktigt bra just nu är att vi börjar närma oss en helt skadefri trupp. Detta är något vi inte har varit i närheten av under säsongen hittills. Vi har några småskavanker på en del spelare men vår förhoppning är att hela truppen ska stå till förfogande inför söndagens match. Att matchen som ska spelas är ett hett derby mellan oss IK Gauthiod verkar ha varit den bästa mirakelmedicinen som gick att hitta. Alla spelare ser verkligen fram emot matchen och jag tror att det kommer bjudas på fotboll av riktig derbykaraktär. Båda lagen är i behov av poäng och jag hoppas att det kommer stå mycket publik vid sidan av planen som hejar och bidrar med att höja oss en extra nivå. Väl mött!

 

Lämna en kommentar