ANNONS:
ANNONS:

Thomas Hjalmarsson tackar för sig i Sil

Inget förtroende från spelartruppen.
Då väljer Sils tränare Thomas Hjalmarsson att tacka för sig.
– Utan förtroende från gruppen kan jag inte vara kvar, berättar Thomas.

10644639_408864582618649_8023507737955934479_o
I mitten av oktober stod det klart att Thomas Hjalmarsson skulle ta över som ny tränare i Sils damer efter Rolf Johansson som bytte till Götenes herrar.
Den då 39-årige Källby/Kinne Vedum var förväntansfull inför sitt nya uppdrag.
– Väldigt positivt och glad att få chansen att jobba i en klubb som Sil. Finns en stark grund att bygga vidare på och utveckla, berättade Thomas då för Lokaldotboll.se.

Men efter att Thomas tog över dök det upp ett negativt besked efter ett annat. Spelare lämnade och truppen såg tunnare ut än på många år. Även resultaten under försäsongen skvallrade om att Sil skulle få det tufft i division ett.
Så blev också fallet och när det efter helgen spelats hittar man Sil just under nedflyttningsstrecket med fyra inspelade poäng på fem matcher.
Under de två senaste matcherna har dock inte Thomas Hjalmarsson varit på plats. Orsaken stavas förtroendebrist.
– Det stämmer. Jag känner att spelarna saknar förtroende för mig, berättar Thomas som fick detta besked efter 6-0-förlusten mot Gauthiod för två veckor sedan.

– Tjejerna hade ett spelarmöte där detta kom fram. Fick beskedet från styrelsen och sedan dess har jag inte varit med. Har funderat ett tag om jag skulle vara kvar, men saknar de förtroende för mig går det förstås inte, säger Thomas som i helgen tog beslutet att sluta.

Så här i efterhand. Kunde du agerat annorlunda på något sätt?
– Svårt att säga. Får reflektera över detta ett tag, säger Thomas som dock håller alla tummar han kan för de rödvitrandiga.
– Hoppas och tror att de hänger kvar. Det gäller att vinna ”rätt matcher” så löser det sig.

Vem som kommer att ta över som huvudtränare för laget är i skrivande stund inte klart, men laget kommer tills vidare att ledas av assisterande tränaren Kenneth ”KG” Gustafsson.

Lämna en kommentar