ANNONS:
ANNONS:

Tio lokala matcher i helgen du inte vill missa

Vilken fantastisk rafflande fotbollshelg som väntar.
Lokalfotboll.se listar här tio matcher du inte vill missa.
Matcher som kommer bjuda på tårar i massor – både av glädje och sorg!
Bara dagar återstår av årets seriespel i den lokala fotbollen och som vanligt är det ovisst ända in i det sista. Vem vinner serien? Vilka åker ur och vilka lag får kvala?
Frågorna är många och förhoppningsvis får vi några av svaren då vi har en grymt spännande fotbollshelg framför oss. Lokalfotboll.se har gjort ett försök att lista de tio hetaste hemmamatcherna du som lokal fotbollsfantast inte vill missa. Tyvärr så krockar en del. Vilka matcher väljer du?

11

Fredag 19:00
Division 5 nordvästra – Ardala – Vinninga
Det må inte vara samma kommun, men Ardala mot Vinninga är ett derby. I detta fall ett ångestderby. För helt klart är att förloraren i denna match med största sannolikhet spelar i division sex kommande säsong. Just nu innehar Ardala kvalplatsen på bättre målskillnad än Vinninga. Om inte detta räcker som ”teaser” så har Vinningas tränarduo Henrik Brodén och Tomas Larm båda ett förflutet i Ardala och båda bor dessutom på orten.
Ja, denna drabbning i elljusskenet på Ardala IP lär någon av klubbarna komma ihåg i lång tid framöver. Och då pratar vi inte om några goda minnen…
Värt att tilläggas är också att Lidköping United påverkas av utgången i denna match. Blir det inte ett oavgjort resultat i matchen kan United definitivt säga ”Hej då” till fortsatt division fem-spel.

Lördag 15:00
Division ett norra dam – Gauthiod dam – Vara dam
Bara två omgångar återstår av Damettan och det är en rafflande bottenstrid vi har framför oss. Ur lokal synvinkel har vi tyvärr två lokala lag som är inblandade och det är mycket troligt att minst ett av dessa spelar i division två 2015.
Hemmalaget Gauthiod får gälla som favorit i denna match. Via en bra höstform har laget klättrat i tabellen och en seger under lördagen säkrar i stort sett nytt division ett-kontrakt. För Varas del ser det betydligt värre ut. Laget är just nu nästjumbo och kommer av allt att döma behöva sex poäng på de två avslutande matcherna om man vill hålla sig kvar i serien. Kan man klara detta i ett pressat läge? Ja, då är man helt klart värda sin plats i ettan. Om inte. Ja, då traskar man av Lunnevis gräs som ett division två-lag strax innan 17:00 på lördag.

Sil-Vara

Lördag 15:00
Division fem nordvästra – Hangelösa – Råda
Trollhättans FK har så gott som avgjort den nordvästra femman och lagen där bakom får slåss om brödsmulorna (läs: kvalplatsen) till division fyra. Två av lagen som gärna gör detta är Hangelösa och Råda som drabbar samman på Skogevi i helgen. Tabelltrean Hangelösa har glatt publiken med en offensiv fotboll under hela säsongen och har gjort en strålande säsong. Framför allt är man urstarka på hemmaplan där hela 45 av 65 gjorts. De flesta av trion Robin Björk, Peter Linde och Yonas Tsegay som alla gjort 14 mål.
I Råda heter (äntligen) bäste målskytten Anders Åkervall. Nyförvärvet från Trässberg har äntligen fått det att lossna med målskyttet och det är en av anledningarna till att Råda avancerat kraftfullt i tabellen under hösten. Båda lagen har avgörandet i egna händer och fötter. Vilket lag tar chansen?

Lördag 15:00
Division fem nordvästra – Levene Skogslund – LFK Akademi
Även denna säsong har Levene Skogslund varit kraftigt underskattade i den nordvästra femman. Laget lever en anonym tillvaro på schlätta och överraskar omgång efter omgång. Främst tack vare en bra defensiv (släppt in minst mål i serien) och farliga kontringar. Just detta koncept lär säkert komma till nytta även i helgen då LFK Akademi kommer på besök. Laget som gärna har stort bollinnehav har som tränare Andreas ”Plätta” Gustavsson uttryckt det ”åkt med på ett bananskal” under hösten. Det innebär att de unga LFK-grabbarna faktiskt har möjlighet att fixa en kvalplats. Men då krävs förstås seger mot tabelltvåan ”Skör” på ett svårspelat men vackert Björkevi.

Levene/Skogslund

Lördag 15:00
Division fyra västra dam – Kållandsö dam – Vinninga dam
Kållandsös damer är en av de stora positiva överraskningarna på damsidan denna fotbollssäsong. Seger i Lofa blev det i somras och även i seriespelet har man dominerat och visat fin klass. Mycket av äran och uppmärksamheten går förstås till lagets 43-målsskytt (!) Denise Segerqvist, men även spelare som Sandra Orrbén på mitten förtjänar stort beröm. Åt seriesegrarna Edet kunde man inte göra något åt, men chanserna till division tre-spel finns fortfarande där. Just nu ligger man på kvalplats och för att behålla denna krävs seger i seriens sista omgång mot Vinninga. Ett Vinninga som i sina bästa stunder definitivt kan utmana topplagen i serien. Sätter Michael Casperssons tjejer käppar i hjulet för Kållandsö?

IMG_9785

Söndag 14:00
Division fem nordöstra – Kinne Vedum – Jula
Kvalet för att hålla sig kvar i division fem kommer inte att bli någon dans på rosor och lagen i division fem vill göra sitt yttersta för att slippa kvalspela i oktober. Ett lag som löper hög risk att få göra detta är Kinne Vedum i den nordöstra femman. ”Kullen-gänget” har dock ingen form som skrämmer. Sex raka matcher utan vinst har det blivit och den trenden måste snabbt brytas. Just nu leds laget av spelarna Patrik Dahlin och Alexander Andersson då ordinarie tränaren Jim Larsson fått nytt jobb i Norge. Om det är detta som lett till de sämre resultaten låter vi vara osagt, men helt klart är att laget inte är i harmoni.
I söndagens möte väntar Jula som ligger två poäng före Kinne Vedum. Till skillnad från hemmalaget har gästerna hittat formen så det lär bli en tuff nöt att knäcka.
Revanschlustan bör dock finnas. Minns bara den turbulenta 6-0-förlusten borta mot Jula där Kinne Vedum överklagade resultatet och ville få matchen omspelad.

Söndag 15:00
Division tre västra dam – Främmestad dam – ENV dam
En dålig start gjorde att ENV dam inte nådde ända fram i den västra trean. Visst finns fortfarande chansen till en andraplats och kvalspel, men tyvärr kommer inte Trollhättans BoIS att förlora hemma mot Mellby.
Nej, istället handlar det mesta i denna match om hemmalaget Främmestad som slåss med näbbar och klor för att rädda kontraktet. Division tre-nykomlingen ligger just nu under strecket, men via seger i denna avslutningsmatch kommer man att klättra minst en placering. Även ett kryss mot ENV kan räcka, men då måste samtidigt JK10 förlora sin match på hemmaplan mot Gauthiod U.
Mycket talar för att denna match avgörs av någon av lagets skyttedrottningar Elsa Nilsson (FIK) eller Alma Mörk (ENV). Vem blir hjältinna för sitt lag?

Elsa Nilsson

Söndag 15:00
Division tre västra dam – JK10 dam – IK Gauthiod U dam
Som berättat ovan är kampen om nytt division tre kontrakt ett ”trehästarsrace”. Två av lagen det handlar om är just JK10 och Gauthiod U. Båda lagen ligger just nu ovanför nedflyttningsstrecket och kan så förbli. Då krävs det dock att Främmestad förlorar sin match mot ENV.
Gauthiod är i skrivande stund en poäng före JK10 och kommer klara nytt kontrakt vid ett oavgjort resultat. Det betyder att hemmalaget JK10 kommer att behöva gå för seger om laget inte ska få lämna ytterligare en division denna säsong efter att ifjol åkt ur division två.
Räkna med att telefonen kommer att gå varm till Bergevi i Fräåmmestad under söndagseftermiddagen.

Söndag 16:00
Division tre norra dam – LFK U dam – Skövde KIK dam
Efter en rätt så medioker vårsäsong har LFK U höjt sig rejält under hösten och via ett par viktiga segrar har man nu skaffat sig ett riktigt ”smygläge” inför serieavslutningen i helgen.
Vinna serien kan man dock inte göra då Skara och Sil U möts, men en andraplats är definitivt inom räckhåll. Sista hindret på vägen är ett omotiverat Skövde KIK U som redan är ur division tre. För den delen kan LFK U inte vila, utan det krävs full fart framåt. Skulle Sil U vinna mot Skara kommer det nämligen att bli en målskillnadsaffär mot Skara och just nu är LFK U fyra plusmål sämre än Skara.
Räkna med full fart framåt på Lockörn och att LFK U lär ta en extra tittl i målserviceappen LOKALBOLLEN (för den har väl alla?) där det rapporteras från Skara.

Söndag 16:00
Division tre norra dam – Skara FC dam – Sil U dam
Wow! Vilken seriefinal vi har att se fram emot i Skara på söndagseftermiddagen. I seriens sista match tar serieledande Skara (43 poäng) emot tabelltvåan Sil U (41 poäng). Båda lagen har ångat på i toppen under hela säsongen och nu ska det alltså avgöras. Sil U har seriens i särklass bästa offensiv med hela 111 gjorda mål och är trots tabellplaceringen den knappa favoriten i denna match. Man möter dock seriens bästa defensiv och Skara vinner som bekant serien vid ett oavgjort resultat. Ovisst är bara förnamnet när det gäller denna match. Det enda vi med säkerhet vet är att något av de två lagen kommer att fira serieseger under söndagskvällen. Detta medan ett lag till och med kan missa kvalplatsen!

Skara dam

10 tankar på “Tio lokala matcher i helgen du inte vill missa

 1. Att tro att Skör är ett bottenlag i femman , då är man dåligt påläst. Att man åkt med på ett bananskal i höst är fel betyg till ett lag som alltid är jobbiga att möta, har bra uppträdande, bra ledare, bra ungdomsverksamhet. Dom är inom något år i 4:an

  • Kan hända att jag är dåligt påläst i fallet Levene Skogslund. ”Skör” gör inte mycket väsen av sig varken på nätet eller andra sociala medier. Den anonyma tillvaron bidrar nog till underskattningen från såväl media som andra lag. Något jag faktiskt tror gynnat laget som dock välförtjänt är ett topplag.
   Gällande bananskalscitatet så gäller det LFK Akademi. Kan ha varit otydlig med syftningen där.

 2. Att tro att Skör är ett bottenlag i femman , då är man dåligt påläst. Att man åkt med på ett bananskal i höst är fel betyg till ett lag som alltid är jobbiga att möta, har bra uppträdande, bra ledare, bra ungdomsverksamhet. Dom är inom något år i 4:an

  • Kan hända att jag är dåligt påläst i fallet Levene Skogslund. ”Skör” gör inte mycket väsen av sig varken på nätet eller andra sociala medier. Den anonyma tillvaron bidrar nog till underskattningen från såväl media som andra lag. Något jag faktiskt tror gynnat laget som dock välförtjänt är ett topplag.
   Gällande bananskalscitatet så gäller det LFK Akademi. Kan ha varit otydlig med syftningen där.

 3. Källby – Trässberg
  Ösik – Trollekis

  Seger för ösik samt förlust för trässberg innebär att serien är avgjord!

  • Grymma matcher båda två, men de hamnade utanför min högst subjektiva ”10-i-topp” denna gång. Tror nämligen serien avgörs först nästa vecka.

 4. Källby – Trässberg
  Ösik – Trollekis

  Seger för ösik samt förlust för trässberg innebär att serien är avgjord!

  • Grymma matcher båda två, men de hamnade utanför min högst subjektiva ”10-i-topp” denna gång. Tror nämligen serien avgörs först nästa vecka.

Lämna en kommentar