ANNONS:
ANNONS:

”Trasiga lyxskor, lagfestfuskare och poängjakt”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 7 & 8 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 14 poäng

Hej!

Sedan förra inlägget har vi hunnit ta tre poäng och förlorat 3 poäng. Vi spöade Skara i fredags med klara 5-0, en match där vi hade ungefär allting. Jag tror faktiskt att jag hade totalt ett skott på mål under 90 minuter.
I gårdagens match mot Holmalund Akademin blev det dessvärre förlust med 2-1. Vi gör en bra match, många nya spelare då endel är borta. Stor eloge till våra 15 åringar som gör en mycket bra match där många inte spelat en minut i a-laget.

Annars i veckan har vi inte gjort så mycket. Träningar där vi kört samma gamla vanliga övningar. Nu i helgen fick vi däremot helt ledigt. Antagligen för att Jens skulle på kalas och Rolle äntligen fick tid för lite golf.

Truppen i övrigt ser väldigt piggt ut, många börjar få röda ansikten och vissa har druckit för lite vatten. Men annars njuter vi i solen. I vårt lag har vi annars ett klart sommartecken. Maria Widström har tagit av sig sina -30 vantar och då mina vänner, då är det sommar på riktigt!

Som ni vet berättade jag förra veckan om Sanna Sabels nya 2000kr sko. Dessa klarade sig dessvärre inte längre än 2 veckor, då Sanna mot Skara lyckades göra sönder hela skon. Ut på bänken mitt i matchen kommer en hysterisk Sanna efter att en skaraspelare lyckats fastna i snörningen.

Veckans bästa försök går till vår allas egna Sara Sjöström. Som på träningen herromadagen hade lovat att plocka upp några tjejer på vägen. Alla väntar men Sara har lyckas lägga bilnyckeln i den andra bilen som hennes sambo dragit iväg med. Efter mycket om och men, kom de 30 minuter senare upp på träningen. Mest frustrerad? Ja inte var det Sara iallafall!

Veckans tuffing är nog ändå Wilma Gustavsson som våga fråga Sanna om hon ”nissat” en ny bil? Ja du Wilma, leasa bilar är det många som gör nu för tiden.

Segerbild från Skara.
Alltså detta med matchkläder på bortaplan. Röda sockar, svarta shorts, orange tröja och gula handskar. Ibland får jag ge mig själv en eloge för klädval.
Sofia Karlsson, 3 målsskytt och födelsedagsbarn!!

/Fanny Karlsson och gästspelande Maria Widström


7:a (9:a) – Sils IF, 9 poäng

Halloj på er allesammans!

Vår torsdagsträning bestod av lite fasta situationer och andra spelsituationer för att vara så redo som möjligt inför söndagens match. Lite inlägg och avslut bjöd även denna varma torsdagskväll på. Micke den välkände Möller skulle självklart vara med på ”gris” innan träningen och dagen till ära fick han gå in i ringen och härma en gris, vilket verkligen var på tiden. Men som vanligt fuskade han och gjorde inte varvet runt…typiskt Micke

Tisdagens träning var även den också riktigt varm men men det blev en tuff träning ändå. Vi började med lite fys med fokus bålstyrka. Efter detta så rullade vi igång med spel, lite olika varianter av spel med väggar och liknande för att sedan fortsätta med den klassiska övningen två mål. Som grädde på moset körde vi även en riktig tuff konditionsövning. Gud så gött det var i benen efteråt! Dessutom passade vi på att ta denna fantastiska boomerang.

Söndagen bjöd på fint väder men fotbollen däremot var katastrofal. Ett laddat lag lämnade Silbohof och återvände hem med en förlust. Besvikelsen var stor och vi var alla lika arga och förbannade. Efter två raka segrar tappade vi det totalt. Vi började titta på boll, tappade markeringar och Fristad/Borgstena/Sparsör ägde hela matchen, som borde varit vår. Vi drabbas av två skador bara några minuter in i matchen och därefter dröjer det inte länge innan hemmalaget gör 1-0. Utöver målet är första halvlek blek.

In i halvtidsvila, förbättra vår inställning och ut igen och ge järnet! Matchen är långt ifrån över, vi har goda förutsättningar att vända spelet. Lättare sagt än gjort. Andra halvlek är minst lika dålig som första och med dryga kvarten kvar ökar F/B/S på sin ledning. Trots den lilla förbättring som vi gör sista 15’ och de målchanser som vi skapar, räcker det inte till. Surt att tappa poäng mot ett lag där vi faktiskt hade chansen.

Nya tag inför nästa vecka då söndagens drabbning ser lovande ut. Hemmaplan, strålande sol och en revanschsugen trupp. Stenhårt jobb i veckan väntar då vi ska komma ut starkare.

Ett litet extra grattis till våra två födelsedagsbarn som fyllt 18 respektive 19 år i veckan. Stort grattis Lisa och Wilma! Eller som Ebba charmigt sa ”Vårt lag börjar ju nästan bli vuxet nu”.

Hoppas vi ses på Silbohof på Söndag!

/ Klara Ahlström, Wilma Ahlström, Clara Svensson & Tilda Svensson


9:a (8:a) – Arentorp/Helås FK, 7 poäng

Nu är jag tillbaka igen efter en solig vecka på Cypern, har haft det lagom gött! Tyckte att vår vice skribent gjorde ett ypperligt jobb förra veckan så hennes läsning kommer ni få chans att läsa av flera gånger, det kan jag lova! 

Veckan som har gått har både vart upp och ner. Vårt U-lag har återigen gjort 2 grymma insatser trots endast 1 poäng med hem. Förlorade mot ett starkt LFK med 5-1 och spelade i måndags 2-2 mot Skoftebyn. Måste passa på att ge extra beröm till vår Henke som har huvudansvaret för vårt U-lag, det är aldrig några sura miner utan där är det bara glädje och hårt slit som gäller, något som ALLTID smittar av sig på tjejerna. 

 

Veckan var desto jobbigare för A-laget som åkte på däng mot Tidaholm på bortaplan, en match där inte mycket stämde. Men som Ida skrev förra veckan är det bara att klappa lagkamraten på axeln, bita ihop och sträcka på sig, knyta fotbollsskorna, pumpa bollen till max och ge sig ut för att förbereda inför nästa träning och match. På tisdags träningen fick vi känna på hur det är att inte kunna stå på bena, jäklar vilket pass vi genomförde och jäklar vad starka vi känner oss. Idag (torsdag) körde vi också ett grymt pass med fokus kondition med boll och passningskvalité och var man inte trött efter träningen i måndags var man definitivt det idag!!!

Det har även hunnits med lagkväll, där det bjöds på kubb och grillning på EN av våra grymma anläggningar, ja vi har 2 stycken, hur lyx är inte det?? Även om jag inte var med på den kvällen är jag 100 % säker att det vinnande laget var det laget som Emma Olesen befann sig i, lagets största och ENDA fuskare!! Så i det laget hamnar man gärna ;))

Tack för mig och så hörs vi nästa vecka / Emma 


12:a (12:a) – Skara FC, 0 poäng

Veckan som gått..
I fredags välkomnade vi Råda till ett soldränkt Skarahov. Vi var laddade till tusen men det var även dem, vilket vi ändå väntat oss. De spelade riktigt fint & vi hade problem att få stopp på dem, så ytterligare en plump i protokollet för oss… men kolla här:

mitt under uppvärmningen till matchen fick jag se detta, pappa Ahlm sopade arenan med stans minsta sopborste, ja en gång föreningsmänniska, alltid föreningsmänniska ? Så Skarahov glänste både inför derbyt & lördagens klassfotboll då hela kommunens ungar sken ikapp med solen!!

Måste ändå säga att det är trist med en sån här inledning på säsongen & trots att vi visste förutsättningarna & hade detta i bakhuvudet är det väldigt jobbigt för en dålig förlorare som mig! MEN såhär är ju vissa år, man bygger för framtiden & får bara se till så glädjen behålls samtidigt som de yngre tjejerna skaffar rutin & sedan kan vara stommen i ett stark lag framöver.
Nu är det slutdeppat från mig & det gäller att ”bryta ihop & komma igen”!
Nu har vi tre matcher på 10 dagar & i alla har vi stor chans till poäng & det ska vi bannemig göra!
På fredag gästas vi av Hörnebo & jag hoppas verkligen att det är dem som får gå av planen med sänkt huvud & vi för första gången i år får hoppa i vinst-ringen ?

Ett glatt gäng!
-Stina P, vår förre kapten som numera bakar ny fotbollstalang ??
-Wilma som trampade snett eller bara ville vila från jobbig träning, fortfarande oklart ?
-Fredrika som dras med ålderskrämpor i både vad & baksida, men så är hon också inne på år 26 som fotbollsspelare!! ??
Hej på er! Hoppas jag återkommer med lite poäng i bagaget nästa gång vi hörs.
/Tove Ahlm

Lämna en kommentar