ANNONS:
ANNONS:

”Tre förlorade poäng och ett hårt slag mot värdigheten”

Damettan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi följer Sil, LFK, Vara och Gauthiod på nära håll.
Denna gång om hjälpande konkurrenter, regniga matcher och bad efter träning.

 


IMG_9460

Omgång 15 av 22

2. (2) Lidköpings FK, 31 poäng

Skribent: Amanda Reinhardt

En extremt regnig vecka har passerat och nu känns det att höstsäsongen är här på riktigt, även om man väl kan tycka att den kom lite väl hastigt. Sommaren hade gärna fått stanna ett par veckor till. I lördags hade vi Mariestad på besök och under uppvärmningen insåg vi att det kunde komma att bli en ganska så blöt historia. Stora mörka moln svepte in över Framnäs och under uppvärmningens sista tio minuter fullkomligt öste det ner samtidigt som åskknallarna också blev allt högre. Nog var vi väl många som hann tänka tanken att vi inte ville få historien från Skoghall upprepad med ännu en uppskjuten match.

Men matchen kom igång om än lite sent. Regnet hade dock satt sina spår på Framnäs gräsmatta så något skönspel med korta snabba passningar var det inte tal om. Det som gällde var att slå långa bollar och jobba på dem med hela laget. Även om det absolut inte gick att spela någon vidare fotboll denna dag så visar vi en grym inställning och gör det bästa av situationen, därför är det också vi som går segrande ur striden med 5-2. Att Holmalund i samma veva tappar poäng gör att det definitivt är liv i serien och troligtvis kommer detta att bli en kamp in i det sista, precis som det ska vara.

 20140816_014 20140816_007-1 20140816_010

I veckan har vi väl inte riktigt kunnat
träna på som vanligt med fotbollen pga regnet, därför har det blivit något extra besök på gymmet istället. Men ett par fotbollspass har det i alla fall blivit av, har förstått att vi här i Lidköping ändå är ganska lindrigt drabbade om man jämför med andra ställen. Det har i alla fall sett bra ut på träningarna och förhoppningsvis har vi nu hittat tillbaka till det flowet vi hade med oss innan sommarvilan.
I helgen ska vi åka till Falköping för match, ett lag som håller till i den nedre delen av tabellen och i stort behov av poäng. Falköping brukar alltid bjuda upp till ett tufft motstånd och på lördag blir säkerligen inget undantag! Vi åker i alla fall med fullt manskap och givetvis otroligt laddade!
Ha det gött och Forza LFK dam!

———————————————

3. (3) Sils IF, 27 poäng

Skribent: Maria Widström

Nu är vi på spåret igen. Efter en trög inledning på höstsäsongen, så var det i fredags dags att möta serieledarna Holmalunds IF. Jag vet inte vad det berodde på, men det kändes som om vi hade en annan inställning innan matchstart. Vi visste vad som väntade, ett än så länge obesegrat lag, det skulle bli tufft.. och tufft blev det! Flera spelare fick smaka på några goa karameller. I 54 minuten ser Frida Hallén till att vi tar ledningen genom att göra 1-0.

Vi jobbar enormt mycket för varandra, och gör vårt yttersta för att motståndarna inte ska få komma till avslut. Holmalund trycker på rätt bra, och jag skulle ljuga om jag sa att de sista 10 minuterarna inte kändes oerhört långa. Vi håller nollan och får med oss en otroligt skön och efterlängtad vinst.

Veckans hetaste går givetvis till Hallén, hon var yngst på plan och såg till att Holmalund numera inte är obesegrade.

Träningarna i veckan har varit av de mer blöta sorten. Det berodde inte enbart på svett, även om det var en bidragande faktor. Relativt ser det ut som vår plan har klarat sig ganska bra. (såg en bild på Lunnevi IP) På fredag bär det av mot Mariestad och vi får hoppas att det inte kommer allt för mycket mer regn.

———————————————

8.(10) IK Gauthiod, 15 poäng

Skribent: Ida Mörk

Medan fotbollsplaner översvämmas och sommarvädret är som bortblåst, går veckans dagar ändå lika fort och det är dags för ett blogginlägg igen. I söndags åkte vi till Odenplan för att ta oss an Falköpings KIK och efter en bra första halvlek och en sämre andra halvlek lyckades vi ändå rida ut stormen och vinna med 2-1. En vinst och tre nya, väldigt viktiga poäng gjorde att vi för tillfället parkerar på rätt sida strecket, det var på tiden.
Ovädret hade nått Falköping i söndags och man brukar ju prata om ”materialspelare” och det hade vi minst sagt med oss under uppvärmningen. För vissa ville absolut inte bli blöta och behövde paraply medan de sprang, det är materialkrav som heter duga det!

image1
I onsdags slet vi hårt på träningen och finslipade de sista detaljerna inför fredagens match mot Skövde. Eftersom många var både varma och svettiga efter passet kändes det skönt att vi för tillfället har en alldeles egen pool på Lunnevi där de som ville kunde svalka sig och plaska en stund.

image2

På fredag är det dags att försöka plocka ytterligare lite poäng igen och stödet från läktaren är alltid lika viktigt! Visst ses vi på Lunnevi kl. 18.45? 🙂
/ Mörk

———————————————

9. (8) Vara SK, 15 poäng

Skribent: Sandra Jaballah

Ack vilken frustration… Tre förlorade poäng och ett hårt slag mot värdigheten – så kändes det i alla fall efter lördagens match mot Stångenäs AIS. För tillfället ligger vi på nionde plats i tabellen, precis ovanför strecket med en målskillnad på -27. Matchen mot Stångenäs var en oerhört viktig match som kunde ha gett oss ett lite försprång gentemot våra tabell-grannar. Vi hade en imponerande start där Hagman redan i 2:a minuten lyckades trycka in bollen i motståndarnas nät. Tyvärr höll inte vårat övertag länge, utan Stångenäs kvitterade redan minuten efter på en mycket välslagen frispark.  Matchen slutade 1-6 och tyvärr kan vi inte göra annat än att gratulera våra motståndare till en mycket välspelad match.
Fortfarande saknar vi en hel del effektivitet på offensiven och självförtroendet att våga hålla bollen inom laget. Detta såg Mr. Widell till att kärleksfullt uppmärksamma när han beslutade sig för att inleda veckan med en DGG-träning. Det var en otroligt jobbig, men välbehövlig träning och den gjorde oss nog mycket gott inför vår kommande match.
Vårt kära U-lag kilar stadigt och har även i denna veckan lyckats ta tre nya pinnar. I tisdags gästades U-laget av Källby/Kinne-Vedum på ett kyligt Bendersvallen. Matchen slutade 8-0 och vi kan stolt säga att resultatet speglade matchen Emoji.
På lördag beger vi oss till Brogårdsvallen där vi ska gästa Holmalunds IF i en svettig kamp om tre viktiga pinnar. Den här matchen, liksom den mot Stångenäs är oerhört viktig. Det kommer att bli en tuff och hård kamp, men med rätt inställning och fokus vet jag att bollen kommer att hamna i rätt nät.
Hoppas att alla ni Vara-supportrar håller alla tummar ni kan hitta och ger oss ert stöd på lördag!
Take care / VSK

Lämna en kommentar