ANNONS:
ANNONS:

Tre lokala lag vidare i Futsal DM

LFK, Lidköping United och ENV.
Där har ni de lokala herrlagen som är klara för finalspel i Futsal DM.
Det stod klart sedan de sista kvalgrupperna spelats klart i helgen.

Den 18 december spelas det finalspel i Futsal-DM 2016. Platsen är Åse-Vistehallen i Grästorp och dit kvalificerar sig 12 lag.
Dessa tolv lag kvalspelade i åtta olika grupper under två helger. Gruppsegrarna och de fyra bästa tvåorna tog sig vidare och efter helgen stod det klart vilka 12 lag som fortfarande är med och slåss om DM-guldet.

Och det är tre lokala lag som fortfarande har chansen. Hur de exakt tog sig till finalspelet hittar du nedan, men lagen är hur som helst LFK, Lidköping United och ENV. De två sistnämda vidare som två av de ”bästa grupptvåorna”.

Övriga lag klara för finalspel är: Tidaholms G&IF, IFK Trollhättan, IFK Mariestad, Trollhättan Syrianska, Herrljunga, Kronäng, Falköpings FK, Brämhult & Långared.

Nedan ser du hur vår lokala trio tog sig till finalspelet:


Grupp 2
Lokala lag: Varnhem
Dag och spelplats: Söndag 13 november, Mariestad

Kommentar:
Mest meriterade laget i gruppen tog också hem gruppsegern. Hemmalaget IFK Mariestad gick obesegrade igenom gruppen. För Varnhem blev det bara en förlust. Men då laget kryssade två gånger blev det en tredjeplats i gruppen. Dock bör det sägas att laget gjorde en fullt godkänd insats och med lite flyt kunde det faktiskt blivit gruppseger.

Grupp 3
Lokala lag: Edsvära/Norra Vånga, Lidköpings FK, Trässbergs BK
Dag och spelplats: Lördag 26 november, Lidköping

Kommentar:
Tre raka segrar för LFK som relativt komfortabelt vann gruppen. Var dock illa ute i gruppfinalen mot ENV, men jobbade sig systematiskt in i matchen och vann till sist enkelt. ENV alltså grupptvåa och lyckades precis ta sig vidare till slutspelet tack vare sina sex poäng och hyfsade målskillnad.


Grupp 4
Lokala lag: IK Gauthiod, Levene Skogslund, Lidköping United Futsal, Vara
Dag och spelplats: Lördag 12 november, Grästorp

Kommentar: 
Lidköping United åkte på förlust i öppningsmatchen, men radade därefter upp segrarna och spelade fin futsal. Nio poäng och bra målskillnad innebar att man tog sig vidare som den allra bästa tvåan i kvalspelet.
Närmast att utmana United var Vara som slutade trea. Ett Vara som hade med LFK-spelaren Jacob Nilsson i laget. Jacob futsal-klar för sitt gamla lag. Tyngre för duon Gauthiod och Levene Skogslund som fick nöja sig med en poäng vardera.

United har goda möjligheter att ta sig vidare till finalspel.
United vidare till finalspel.

Grupp 6
Lokala lag: LFK Akademi
Dag och spelplats: Söndag 13 november, Herrljunga

Kommentar:
LFK Akademi startade dagen med två förluster och där var avancemanget redan kört. Det blev till sist en nästjumboplacering av det unga laget efter en trepoängare. Vann gruppen gjorde Herrljunga efter fyra raka segrar.

Lämna en kommentar