ANNONS:
ANNONS:

Triangeldrama att vänta i damernas division två

Är damerna i LFK på gång nu?
Och är Råda en lika klar segerkandidat nu som innan serien startade?
Lokalfotboll.se granskar tabellerna efter en tredjedel av årets säsong.

Att våren och kanske framför allt maj varit riktigt usel vädermässigt kan vi nog alla vara överrens om. Men hur har egentligen den lokala fotbollen varit? Hastigt och lustigt har ju nu ungefär en tredjedel av säsongen spelats och det är hög tid att stämma av läget i de lokala serierna.

Vilka lag motsvarar förväntningarna och vilka är årets negativa överraskningar i respektive serie? Lokalfotboll.se tänkte gå igenom samtliga lokala serier för att ge dig en lägeskoll.
Här kommer damernas bästa serier från Elitettan till division två.

ELITETTAN

DivElitettan
Serieledaren:
En skyttedrottning i Tabita Chawinga (11 mål) och en ramstark defensiv har tagit Kvarnsveden till tabelltoppen. Faktum är att man bara släppt in mål i två av nio matcher. Fortsätter man på den inslagna vägen kommer laget nå Allsvenskan och lyckas med en skräll modell större.

Den positiva överraskningen:
Toppduon Kvarnsveden och Hovås Billdal har förstås gjort det otroligt bra, men största överraskningen kanske ändå är nykomlingen IFK Kalmar. Nykomlingen med seriens bästa publiksnitt (482) har visat att man klarat av steget till Elitettan på ett utmärkt sätt. Man har en maklös hemmasvit med inte en förlust på år och även denna är än så länge intakt. Imponerande!

Den negativa överaskningen:
Forna mästarna Jitex har än så länge inte levt upp till de högt ställda förväntningarna och ligger just nu på en blygsam åttondeplats. Det lär knappast bli någon snabb återkomst till Allsvenskan för göteborgstjejerna.

Våra lokala lag:
Starten för LFK i Elitettan var allt annat än bra. Men i den senaste matchen dubblade man sin målskörd och tog sin första seger för säsongen. Det gör att det nu bara är tre poäng upp till säker mark för nykomlingen. Att det kommer att bli otroligt svårt att fixa kontraktet är säkert, men laget har visat att man kan vara med och utmana de flesta lag i denna serie. Kan ett förbättrat självförtroende ge ytterligare segrar innan sommaren. Det lär behövas.

DSC_0678 (2)

——————————————–

DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Division1dam
Serieledaren:

Man behöver inte vara en hängiven Instagramföljare för att förstå att det råder optimism i Skövde KIK. Det räcker egentligen med att titta i tabellen där laget ligger i topp. Skövde var tippat att vara ett topplag, men efter en tredjedel av serien är man alltså serieledare. De helsvarta lär med all säkerhet vara med och kriga om kvalplatsen till Elitettan ända till oktober.

Den positiva överraskningen:
Stenungsund tippades av många tillhöra nedstigningskandidaterna i denna serie. Man hade inte imponerat under försäsongen och man var dessutom nykomling. Laget har dock varit stabila och efter sju omgångar är man tabellsexa.

Den negativa överaskningen:
Ganska förväntade tabellplaceringar i damettan och det är svårt att plocka upp en riktig besvikelse. Ett lag som dock lär vara missnöjda med säsongsinledningen är Mariestads BoIS. Bara två segrar av sju möjliga och en placering under strecket var inget man trodde i början av april.

Våra lokala lag:
Gauthiods damer har varit en frisk fläkt i serien. Ett tag var man faktiskt i serieledning och Stefan Kristenssons tjejer lär knappast gett upp drömmen om att hamna överst när serien summeras. En topp fyra-placering är dock mer än godkänt än så länge. Sils tjejer har det desto tuffare. Bara fyra poäng och en tränare som lämnat skvallrar om att det är tungt nu. Nye tränaren Anders Bohman ska dock göra sitt bästa för att trolla med den tunna truppen och vinna rätt matcher som tar laget över strecket.

Positiva tongångar i Gauthiod.
Positiva tongångar i Gauthiod.

——————————————–

DIVISION 2 NORRA VÄSTERGÖTLAND DAM

Division2dam
Serieledaren:
Hörnebo gick igenom försäsongen obesegrade och har nästan gjort samma sak under seriespelet. Bara Råda har besegrat serieledarna som i ärlighetens namn borde vunnit även denna match. Sjua förra säsongen. I år lär det gå bättre för Hörnebo. Hela vägen till ettan?

Den positiva överraskningen:
Även här måste Hörnebo nämnas. 24 mål framåt och bara fem insläppta talar förstås om en värdig serieledare. Det lär bli ett triangeldrama med Falköping och Råda om seriesegern, men de två andra är väntade topplag. Hörnebo har överraskat på ett riktigt positivt sätt än så länge.

Den negativa överaskningen:
Ganska väntad tabell även här, men ett lag som Arentorp/Helås hade önskat betydligt fler poäng än sex efter lika många matcher. Men just nu släpper man in lite för många lag och redan nu finns det tendenser att man inte kommer att kunna haka på topplagen i serien.

Våra lokala lag:
Rådas damer har gått som tåget och är som förväntat med i toppstriden. Har dessutom mött båda de andra topplagen vilket bäddar för en enklare resa fram till sommaren. Arentorp/Helås hade som vi skrev ovan hoppats på fler poäng, men får just nu hålla till strax över nedflyttningsstrecket. Där finns också Skara, men trots lika många poäng som de lokala kollegorna är det mer godkänt av nykomlingen som dessutom har en match mindre spelad.

IMG_0646
Råda och Hörnebo är tillsammans med Falköping outstanding i denna serie.

 

 

Lämna en kommentar