ANNONS:
ANNONS:

Trots seger – LFK spelar 2017 i division tre

Det blev seger med 2-1 (2-1) i kvalmatchen mot Vänersborg.
Men David Bennhages frisparksreducering i slutet av första halvlek blev avgörande.
VIF gjorde flest bortamål och LFK spelar nästa säsong i division tre.

Den andra kvalmatchen till division två mellan Lidköpings FK och Vänersborgs IF bjöd på underbart fotbollsväder. Klarblå himmel och strålande sol över spelarna och publiken.
Publiken ja. ”Bara” 479 betalande hade tagit sig till Framnäs för att titta på LFK:s kvalöde. En siffra som förstås borde varit det dubbla.

img_2172img_2173

Hur som helst. Publiken fick verkligen se ett heltaggat LFK under den första halvleken. Bra rörelse och fina kombinationer som gång på gång tvingade gästerna tillbaka i planen.
Efter 13 minuter fick man också utdelning. Kristijan Nikolla kom runt på vänsterkanten. Hittade perfekt in till Stephen Golz. Amerikanen vräkte sig fram och satte 1-0 för hemmalaget.

Knappa tjugo minuter senare var det dags igen. LFK ställde om blixtsnabbt efter en bortahörna och inbytte Jacob Nilsson spelade bollen till Kristoffer Bohrén som blev friställd och fälld av gästernas målvakt.
En iskall straff av Erkin Hamidovic och ställningen var 2-0 till LFK som i det läget var i division två även 2017.
Ja, man var faktiskt nära fler mål och inte mycket talade för en Vänersborgsreducering. Men den kom…
I den 45:e minuten fick man en frispark strax utanför straffområdet. David Bennhage klev fram och en felplacerad (?) Jeff Gal kunde inte rädda bollen från att sitta i nättaket.

Istället för en fortsatt positiv känsla med in i omklädningsrummet så blev det en kalldusch för LFK som gjort en mycket bra första halvlek.
Nu tvingades man istället jaga ännu en gång. Något som från sidan verkade övermäktigt. Vänersborg fick nämligen allt mer att säga till om och hemmatrycket uteblev.
Endast ett par halvchanser lyckades LFK skapa under säsongens sista halvlek och den den riktiga desperationen uteblev.

img_2177

Så när domaren blåste av ett par minuter i fyra under lördagseftermiddagen så stod det klart att Lidköpings FK nästa år spelar i division 3. En tung säsong med mycket strul utanför planen blev till sist ännu tyngre på planen.

img_2187

Matchfakta
Lidköpings FK – Vänersborgs IF  2-1 (2-1)
1-0 Stephen Golz (13), 2-0 Erkin Hamidovc, straff (32), 2-1 David Bennhage (45)
Varningar LFK: Husam Abdulhadi (83), Lukas Nordin (90+)
Varningar Vänersborg: Besarion Kodalaev (32), Mohamed Abdu (65)
Utvisning, LFK: Lukas Nordin (90+)
Publik: 479

Fotnot: Tanken var att det även skulle finnas ett fylligt videoreferat från matchen, men filerna råkade raderas. Vill du därför se alla mål och viktiga situationer från match, så titta igenom Twitterflödet uppe till höger.

Lämna en kommentar