ANNONS:
ANNONS:

Upp till bevis för Främmestad och Nossebro i höst

Vi fortsätter att nagelfara våra lokala tabeller.
Nu har turen kommit till division fem västra.
Serien där duon Främmestad och Nossebro håller till.

DIVISION 5 VÄSTRA

vastrafemman
Serieledaren:
Trollhättans BoIS avslutade fjolårets höst bäst av alla lag i sin serie, men nådde inte ända fram till någon framskjuten placering. Dock har man bibehållit formen från fjolåret och fortsatt att imponera. Med en bredare trupp och unga killar som blivit ett år bättre är man snäppet vassare än samtliga lag i denna västra division fem-serie. Att man vinner denna serie känns ganska klart. Frågan är om man kan gå obesegrade hela vägen?

Den positiva överraskningen:
Töllsjö avancerade förra året via kvalspel och var tippade att få kriga för nytt kontrakt i en division högre upp. Men laget har överraskat positivt och spelat en anfallsglad fotboll. Man blir visserligen inget topplag, men en mittenplacering, långt ifrån bottenstriden kommer man att klara av på ett briljant sätt.

Den negativa överaskningen:
I denna serie är det egentligen inga lag som överraskat och gjort en riktigt medioker vårsäsong. Visst trodde man kanske mer på lag som Halvorstorp och Nossebro, men att kalla det för negativ överraskning vore att gå snäppet för långt.

Våra lokala lag:
Främmestad är ett bra division fem-lag. Det kan vi nu konstatera efter att laget tillhört toppen de senaste säsongerna. Dock är man inte tillräckligt bra för att avancera till nästa division. Tränare Daniel Olsén har verkligen utvecklat lagets offensiv och med en skyttekung som Johan Fredlund borde man kunna vara ett lag som ska kunna vinna denna serie.
21 mål bakåt är inte heller det någon katastrof, men Främmestad har svårt att vinna de riktiga toppmatcherna och då räcker det tyvärr inte hela vägen fram. Man måste exempelvis besegra Kronäng i höstens möte om en kvalplats ska bli aktuell.

Kan Främmestad utmana om en plats till division fyra?
Kan Främmestad utmana om en plats till division fyra?

Nossebro är vårt andra lokala lag i denna serie och innan året var det positiva vibbar ute på Brovallen. Man hade trots allt kört över alla lag i division sex och i år skulle man direkt visa att man var ett lag för toppen i division fem. Men det gick inte lika lätt som man tänkt sig. Bakåt har det sett stabilt ut, men det är offensivt som spelet inte fungerat. I alla fall inte när det kommer till att få bollen i nät. 16 mål framåt är på tok för dåligt och leder den interna skytteligan gör en skadebenägen Uno Guntherberg som under våren gjort fyra mål i comebacken.
Någon risk att inte fixa nytt kontrakt lär det inte vara, men Nossebro har mycket att bevisa under hösten.

Peter Mogren och övriga anfallare har inte fått målskyttet att lossna.
Peter Mogren och övriga anfallare har inte fått målskyttet att lossna.

 

 

 

 

Lämna en kommentar