ANNONS:
ANNONS:

Valon Gashi är klar för Gauthiod

Det blev som ryktena skvallrade om.
Skyttekungen Valon Gashi är klar för IK Gauthiod.
Förra året blev 24-åringen målkung i division två på 18 mål.

Den 6 februari meddelade Lokalfotboll.se att Gauthiods nyförvärv Pontus Nilsson höll på att missa hela säsongen på grund av en skidolycka. Så ser nu också ut att bli fallet och i samma stund skrev vi också om vem som kunde bli Pontus ersättare på Lunnevi i år.
Åmåls Valon Gashi var mannen det ryktades om och Kent Johansson från Fotbollssektionen svarade då så här:

Rykten säger att ni redan letat en ersättare och att denne skulle vara Åmåls skyttekung Valon Gashi som i år vann seriens skytteliga på sina 18 mål. Någon sanning i det?
– Hemskt vad rykten du hör. Det är nog mer än rykte än att det skulle ligga någon sanning i det, men det kan hända att vi pratat om ersättare efter det att vi fick reda på vad som hänt Pontus. Men vi hoppas fortfarande på det bästa gällande Pontus.

Så ryktet om att ni skulle kontaktat Valon Gashi är inte sant alltså?
– Nej, men vi vet mycket väl vem Valon Gashi är och det är klart att vi diskuterat namn som har offensiva kvaliteter. Det kan bli där vi måste se över att stärka upp. Men vi jobbar brett och jag vet som sagt mer i nästa vecka.

Om Valon Gashi redan då var kontaktad av Gauthiod låter vi någon annan svara på, men faktum är det att skyttekungen från Åmål nu är klar för Grästorpsklubben.
Till TTEla:s Fotbollsblogg säger nämligen Åmåls tränare Peter Svensson
– Det kändes lite snopet, jag är helt klart besviken. Jag är också lite förvånad över att han går till samma nivå, även om jag förstår det arbetsmässigt.

Ja, Gauthiod ska förutom ett kontrakt ha erbjudit Valon jobb och nu blir 24-åringen alltså rödblå kommande säsong och ser allt av döma ut att bilda sylvasst anfallspar med Emil Svensson.

Valon Gashi gjorde mål i båda mötena med Gauthiod under 2013.
Valon Gashi gjorde mål i båda mötena med Gauthiod under 2013.

1 tanke på “Valon Gashi är klar för Gauthiod

Lämna en kommentar