ANNONS:
ANNONS:

Valon Gashi återvänder till Gauthiod

14 mål senast i Gauthiodtröjan.
Och nu återvänder Valon Gashi till Lunnevi.
– Kanon att det gick att lösa så snabbt, säger Lars Emanuelsson från klubbens fotbollssektion.

Inför säsongen 2014 kom anfallaren Valon Gashi från IFK Åmål till Gauthiod (läs här). Succén på Lunnevi lät inte vänta på sig, utan anfallaren blev också lagets skyttekung på sina 14 mål när Gauthiod slutade tvåa i division två.
Vann serien detta år gjorde Carlstad United och värmlänningarna fann tidigt intresse i Valon som året därpå valde att flytta till den norra sidan av Vänern för spel i division ett. (läs här)

De senaste säsongerna har dock skyttekungen spelat för Vänersborgs FK och målen har fortsatt att trilla in. Något som gjort att den snart fyllda 29-åringen letat anbud från klubbar högre upp i seriesystemet. Bland annat har han provtränat och spelat med IFK Värnamo, men något kontrakt har det inte blivit.

Fortsättning då i Vänersborgs FK? Nej, under tisdagen skrev Valon själv på Twitter och tackade för tiden i VFK. Därefter dröjde det inte länge innan TTElas Fotbollsblogg avslöjade att Gauthiod blir ny hemmaadress.
– Kontakten med Valon dök upp väldigt sent, men vi är glada att det gick att lösa så snabbt. Valon känner oss och vi honom så vi vet verkligen vad vi får, säger Lars Emanuelsson från Gauthiods Fotbollssektion som heller inte hymlar om att man haft ett behov att få in fler spelare.

– Absolut. Vi har en bra, men väldigt tunn trupp. Bara 17 spelare innan detta och under våren är det många matcher. Att vi behövt få in fler spelare har varit en självklarhet och när ett namn som Valon dök upp var det bara att hugga. Diskussionen med våra tränare och hur Valon skulle kunna passa in hos oss har vi förstås haft och känslan är god, förklarar Lars Emanuelsson.

På topp får nu Valon konkurrera med Jacob Berg, Josef Daoud och David Svensson, men de två sistnämnda har haft skadekänningar och är tveksamma till start i premiären på lördag.
Dessutom står det nu helt klart att Mårten Jäsklid inte kommer att spela någon fotboll under 2018.
– Jättetrist för Mårten, men knät håller inte och det blir i alla fall inte spel denna säsong. Istället kommer han att ingå i vårt ledarteam med mycket fokus på våra unga spelare, avslutar Emanuelsson.

Lämna en kommentar