ANNONS:
ANNONS:

Vara sparkar Joakim Andersson inför slutspurten av trean

Fem omgångar återstår av division tre.
Då väljer Vara att sparka tränarna med omedelbar verkan.
– Inget att sticka under stolen med att jag gärna hade varit kvar, säger Joakim Andersson.

Seger i ”måstematchen” mot Hestrafors förra helgen och under helgen som gick ledde Varas herrar hemma mot IFK Tidaholm med 2-0. Men ett par sena mål vände på matchen och det blev förlust med 2-3.
– Jag var oerhört besviken efter matchen. Kände som vi skulle ta andra raka och få lite flyt, men tyvärr inte. Jag bet ifrån ordentligt i omklädningsrummet efter matchen. Tyckte 4-5 spelare inte tog jobbet som krävdes och det kanske inte alla kunde ta, säger tränare Joakim Andersson.

 

Joakim Andersson. Här från tiden i Gauthiod.
Joakim Andersson. Här från tiden i Gauthiod.

 

Om det var snacket i omklädningsrummet eller något annat låter vara osagt. Spelarna kom hur som helst till fotbollssektionen under helgen och ville ha en förändring.
– Vi hade ett möte med spelarrådet och förstod att detta var ett måste. Finns alltid besvikna spelare i en trupp men detta var något annat. Spelarna ville helt enkelt ha in en ny röst. Känns skittråkigt men vi hade inget val när spelarna ville ha en förändring. Jag är bra kompis med Jocke och detta är så tråkigt att behöva göra. Jocke har gjort ett kanonjobb under den tid han varit hos oss, men ibland blir det så här, säger P-O Stigson i Varas fotbollssektion till Nlt.se.

Beslutet blev alltså att Joakim Andersson och assisterande tränaren Klas Olsson fick lämna Vara med omedelbar verkan.
– Det kommer väl aldrig riktigt som en överraskning när man inte får resultaten med sig. Har dock alltid känt förtroende från styrelsen. Men det är tyvärr så att det alltid kommer några spelare i kläm. Och jag har aldrig gjort skillnad på vad spelarna heter i efternamn eller vad de gjort tidigare. I år har det säkert varit en del spelare som fått spela mindre än vad de förväntat sig, men det är så fotbollen är, säger Joakim som kom till klubben inför säsongen 2013.

– Det har varit 34 fantastiska månader i Vara där jag fått vara med om både med och motgångar. Finns inga hard feelings från min sida, men det är klart att jag gärna hade jobbat klart kontraktet ut.

Seriesegrar och cupguld. Det har varit mycket glädje under åren i Vara.
Seriesegrar och cupguld. Det har varit mycket glädje under åren i Vara.

Ja, under de tre senaste åren har Vara med Joakim Andersson vid rodret blandat framgångar med bottennapp. 2013 åkte man ur division tre för att under gastkramande former ta sig tillbaka redan året efter.
I år är man återigen på väg ur division tre och frågan är förstås vad som egentligen krävs för att Vara ska bli ett stabilt division tre-lag?
Joakim Andersson får ge sin syn på saken.

– Först och främst en anfallare som levererar mål. Hade vi haft det hade vi varit topp 5 i denna serie. Det är jag övertygad om. Men det gör ont att göra mål i division tre och vi har tyvärr varit för snälla framför mål och inte offrat oss tillräckligt. Vi är helt enkelt lite för snälla på Torsvallen. Men i övrigt så måste föreningen lyfta blicken om man ska kunna ta upp kampen med lag som Gauthiod och LFK. Alla bra fotbollsspelare kommer inte från Vara kommun. Klubben måste kika på talangfulla division 4 och 5-spelare utifrån som kan utvecklas i Vara. Sedan kan man inte heller fråga spelarna om precis allt. De är jättegoa killar, men fotbollssektion och styrelse måste ta fler egna beslut. Framför allt när det gäller spelarrekrytering. Där kan inte spelare som är livrädda för konkurrens få vara med och bestämma vilka som ska komma till klubben.

Fem matcher återstår. Vad krävs för killarna ska greja nytt kontrakt?
– Jag tror verkligen stenhårt på killarna och hoppas verkligen att de lyckas. Men ska det ske gäller det att Barkin (Robert) fortsätter att leverera. Han är verkligen i ”zonen” just nu och har sett riktigt vass ut på sistone. Men kommande spelschema ser helt OK ut och chansen finns helt klart.

Till sist. Vad ska du göra resten av hösten?
– Ska ta det lugnt en stund och kanske skulle man ta ett år av från fotbollen. Efter 14 år kanske man ska ta sig lite mer tid för familjen? Men fotbollen är ett gift och dyker det upp något intressant så känner jag mig själv så väl att jag vet att jag kommer att hoppa på det tränartåget.

Lämna en kommentar