ANNONS:
ANNONS:

”Varför gör jag det här nu igen?”

Damettan är igång för fullt på Lokalfotboll.se
Serien där vi följer Sil, LFK, Vara och Gauthiod på nära håll.
Denna gång om årets sviterna efter en storförlust, ”Beach 2014” och Sumobrottare.


IMG_9460

Omgång 8 av 22

2. (2) Lidköpings FK, 17 poäng

Skribent: Amanda Reinhardt

Då var det dags för en ny uppdatering om livet som spelare i LFK dam. Vi har sedan förra torsdagen hittills genomfört en match och tre, kanske fyra när inlägget publiceras, träningspass. Om vi ska börja med matchen så tar vi en mycket stabil storvinst hemma mot Vara med 8-0. Siffror som väl egentligen speglar matchbilden ganska så bra, vi levererar många snygga anfallskombinationer och äntligen lossnar det för oss rejält i målprotokollet. Att Vara kommer till matchen utan flera av sina nyckelspelare påverkar givetvis resultatet, men samtidigt är vi mycket nöjda med hur vi genomför matchen.

För er som hängde med under förra säsongen så nämnde jag då vid ett par tillfällen att vi allt som ofta råkade ut för ”straffträning” om vi hade presterat bra eller vunnit med större siffror. Totalt ologiskt men sant. Givetvis är årets säsong inget undantag. Därför hade vi i söndags ett träningspass som genomfördes nere på vår favoritplats för träning, nämligen på Villabadet.
Dr. Andersson höll som vanligt i tyglarna och jag tror inte att det var en enda som kom därifrån utan halva villastranden innanför kläder och skor. Värt att notera från detta pass är att coach Larsson fick för sig att delta. Jag kan säga att det var både en och två gånger som vi alla undrade om han skulle ta sig levande ur träningen. Men det gjorde han som tur var. Däremot kan jag lova att vi spelare inte under snart tre år har gnällt så mycket tillsammans som vad det gnälldes från Kjell under denna timman. En liten notis bara. Kjell får här med titeln: Veckans klenaste.

image

I övrigt då, lite fotboll har vi allt tränat också, och imorgon fredag är det så åter dags för match. En vecka har nu gått sedan sist så nu är vi riktigt taggade på att lira igen. Vi åker västerut, närmare bestämt till Uddevalla för att möta Rössö. Förhoppningsvis vänder vi hem med ytterligare tre poäng i bagaget!

Ha det gött och Forza LFK dam!

———————————————

3. (3) Sils IF, 16 poäng

Skribent: Maria Widström

Det var en tuff match mot IK Gauthiod i måndags. Vi tar ledning i första halvlek genom Anna Åkesson, och i andra trycker Caroline Olsson in ytterligare två. Gauthiod skapar några vassa lägen, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös den sista kvarten. Vi spelar smart, och lyckas ro in båten till land. Matchen slutar 1-3 och vi åker ifrån Grästorp med tre poäng. Det är alltid lika roligt med derbyn, så länge man inte förlorar.

Veckans träningar har varit av den lugnare sorten, men jag förfärar att dagens träning kommer bli en av de mer ansträngande. Än värre för våra kära studenter Hanna och Söder. Gratulerar och hoppas ni repat er till kvällen.

Den årliga Sildagen var i helgen, och det var en mycket lyckad tillställning med diverse aktiviteter. Sumobrottningen var verkligen en hit för alla åldrar!

sumo

På måndag möter vi förmodligen ett revanschsuget Vara SK. Då gäller det att inte glömma benskydden av stål hemma 😉

———————————————

6.(6) Vara SK, 11 poäng

Skribent: Linnea Bergman

Dagarna rusar fram, ännu en vecka har gått med ännu en match spelad. En match där vi förra torsdagen gästade LFK, en match jag tror vi alla i VSK vill glömma. Vi åkte på en förlust med 8-0, något som inte ens ska hända, något som inte går att förklara men samtidigt inte skylla bort. Resultatet är inget att snacka om, LFK var både en och två klasser bättre än oss matchen igenom. De hade nog allt den matchen, de rörde sig, de ville ha boll, de gick in i närkamper, de hade varierande anfallsspel, ja ni förstår.

För oss var det mycket som inte stämde, det som LFK gjorde så bra gjorde vi alldeles för lite av. Vi vet att vi kan så mycket bättre, det har vi visat många matcher förut och det ska vi visa igen! Men en sådan här förlust är inte lika jobbig som matchen innan mot Falköpings KIK då vi hade matchen men KIK gick av som segrare. Den här matchen vanns rättvist av LFK och det är inget att snacka om, vi får helt enkelt ladda om till nästa match och göra den så mycket bättre och det är ingen svår motivation, för så här många mål vill jag/vi aldrig släppa in bakåt igen – det finns nog f*n inget värre än att spela mittback och förlora en match med 8-0, efter förlusten hinner man tänka några gånger ”varför gör jag det här nu igen??”, men sen glömmer man det och nästa träning springer man lika glad efter den där bollen igen.

Vi får dock försvara oss med att vi hade sex spelare från startelvan borta, det är en stor del för att känna att spelet flyter på som vanligt, det blir ett avhopp i spelet och svårare att spela ihop sig på bara en match. Det är dock ingen ursäkt till att förlora en match så mycket, man kan tycka att det inte ska göra en så stor skillnad och jag kan hålla med om det men man kan inte blunda för att det är en bidragande orsak. Sen förlorade vi inte på grund av dem som fick gå in i någons ställe, alla kämpade väl och orsaken ligger inte där!

I veckan har vi bara laddat om, vi har ett litet matchuppehåll nu på över en vecka och spelar inte vår nästa match förrän på måndag. Vi har pratat igenom matchen mot LFK och sagt att vi inte ska gräva ner oss allt för mycket över den, vi ska lära oss av våra misstag och vi vet att vi kan så mycket bättre och det ska vi visa på måndag. I veckan har det varit intensiva träningar med mycket spel, vi har lagt extra fokus på det fysiska spelet.

Veckans hetaste blir denna vecka istället veckans godaste – i tisdags efter träningen blev vi bjudna på mat, en riktigt god gulaschsoppa med nybakt bröd signerat familjen Persson – det tackar vi för! Mat blir vi alltid glada av. Sen när vi ändå är inne i studentveckan vill vi passa på att önska alla glada studenter grattis och lycka till!! Nu har vi taggat om och ser fram emot en härlig derbyfight på måndag då Sils IF gästar oss på Torsvallen, vi hoppas på en välspelad och spännande match, kl 19 är det matchstart – Varmt Välkomna!!

– Ha en fortsatt trevlig vecka / VSK

———————————————

8. (8) IK Gauthiod, 8 poäng

Skribent: Ida Mörk

Nu var det återigen dags att skriva lite om veckan som gått i vårt röd-blåa läger. I måndags tog vi emot Sil på hemmaplan och efter 90 min stod Sil som vinnare med 3-1. Som jag tidigare skrivit är det något alldeles extra att vinna ett derby, den känslan är sanslöst go. Å andra sidan svider det extra mycket att förlora ett derby, så måndagskvällen blev rätt så tung. Som vanligt när vi möter Sil var matchen tuff och ganska jämn men Sil var lite hetare i både närkamperna och framför mål och det är ofta där matcherna avgörs. Så för vår del gäller det att lägga denna förlusten bakom oss och börja ladda upp för helgens match.
På lördag beger vi oss mot kusten för att möta Stångenäs som spelar på konstgräs. Vi har mött Stångenäs många gånger förr och även mot dem brukar det bli ganska jämna och tuffa matcher så vi räknar inte med något annat denna gång. Självklart är matchen riktigt viktig för vår del och jag kan lova att spelarna som hoppar på spelarbussen i Grästorp på lördag förmiddag kommer vara ett riktigt taggat gäng, för nu VILL vi ha poäng!
Under veckan som gått har vi fortsatt med att fokusera på vårt passningsspel och våra avslut. Tisdags-träningen bestod till stor del av en poängtävling där man samlade poäng beroende på vart i mål man satte avsluten. Vi tävlade i två lag och för att få jämt antal i lagen fick vår kära Loppan rycka in och delta. Loppan visade sedan hur både vristskott och halvvolley ska gå till. Om skotten sen gick på mål låter jag vara osagt men jag kan ju säga att Team Orange inte gynnades utav Loppans deltagande iaf 😉
Nu är det nog snackat för denna gång, vi ska genomföra vårt sista träningspass för veckan och ladda upp batterierna rejält inför lördag. Hoppas på riktigt skönt fotbollsväder då!
Ha det gott alla lokala fotbollsälskare!

Lämna en kommentar