ANNONS:
ANNONS:

”Vart sjutton har denna vårsäsong tagit vägen?”

Damettan är igång för fullt på Lokalfotboll.se
Serien där vi följer Sil, LFK, Vara och Gauthiod på nära håll.
Denna gång om vinnartrender, sena kvitteringar och att motbevisa ”experterna”.


IMG_9460

Omgång 10 & 11 av 22

2. (2) Lidköpings FK, 26 poäng

Skribent: Amanda Reinhardt

Vill börja denna veckas inlägg med att fråga vart sjutton denna vårsäsong har tagit vägen?! Har aldrig varit med om att den har sprungit förbi så här snabbt. Elva matcher är således spelade vilket innebär att vi har genomfört hälften av årets seriematcher. En vårsäsong som har gett oss 26 poäng av 33 möjliga. Ett resultat som på förhand är helt okej men som om man ser på hur matcherna har sett ut känns i underkant. Men vi kommer att gå in i höstsäsongen med en andraplats, endast en poäng efter serieledande Holmalund. Detta i en serie som för övrigt är otroligt jämn. Vilket är oerhört roligt.

Samtidigt som det känns lite väl hastigt med ett sommaruppehåll och ett par veckors vila från träning och match, så kunde det nog inte kommit lägligare för oss. Det är många som under en längre tid dragits med återkommande småskador som inte getts tid att läka som nu får en välbehövlig vila. Samtidigt kan man också tycka att den inte kunde ha kommit olägligare sett till hur formkurvan just nu ser ut. Med fem raka segrar och 27 gjorda mål under dessa fem matcher så är det helt klart en bra period vi är inne i just nu. Men förhoppningsvis bär vi med oss självförtroendet in även i höstsäsongen.

Vårsäsongens sista match spelades igår borta mot Skövde KIK. Ett lag vi mötte på försäsongen och vann då med hela 7-0, men vi visste att matchbilden skulle se annorlunda ut den här gången. Matchen är helt okej från vår sida, med en bra första halvlek och en något sämre andra halvlek. Skövde lyckas dock aldrig hota på riktigt utan vi vinner matchen med 3-1. Matchens lilla extra är att det dagen till ära är Marinas födelsedag och efter slutsignalen uppvaktades hon av en snäll bror med tårta i omklädningsrummet. Som tur var så är Marina lika snäll som sin bror så även vi andra fick smaka på tårta!

Bq_4rvwIgAAW-Cn

Hetast och roligast med veckan som har gått tilldelas vårt u-lag, som i måndags åkte till Skövde med endast 11 spelare totalt. Man fick också en tjej skadad med en halvtimma kvar att spela och avslutade matchen med 10 spelare, men ändå lyckas de att hålla undan och vinna med 2-0. Riktigt kul!

Nu tar vi som sagt ett par veckors välbehövlig vila, och nästa match kommer vi att spela den 19 juli i Svenska Cupen då vi får besök av Elitettanlaget QBIK.

Vill önska alla en fantastiskt trevlig sommar! Ha det gött och Forza LFK dam!

———————————————

3. (3) Sils IF, 22 poäng

Skribent: Lotta Larsson & Maria Widström

Hej på er. Efter en härlig midsommar förlängde vi festen mot IK Rössö genom att vinna med 4-0 och inkassera tre nya pinnar. En mycket bra genomförd match där vi rullade boll i 90 minuter. Vi har en förmåga att inte kunna prestera på topp under matchens alla minuter men denna gång lyckades vi. Lisa Johansson ordnade ett hattrick av snygga mål. Inför serien var det stora frågetecknet från ”experterna” vem som skulle göra lagets mål men vi har tydligt bevisat att laget är viktigare än enskilda spelare. Skönt att se att olika spelare kliver fram när det gäller.  Detsamma gäller U-laget där fem målskyttar skrevs in i protokollet efter veckans vinst med 5-1.

IMG_8428

Veckans minst hetaste får ges till tränarna Ingo och Rolfs teamwork under tisdagens träning där de förlorade allt de ställde upp i. Det är lätt att vara kaxig innan tävling, men hemskt vad tysta de blev efter. Inte ens psykningar fungerade mot den förhandstippade svagare duon Körken/Invalido (Maria/Lotta).

Så till resutatet av tvätttestet vi genomförde för några veckor sen. Träningskläderna placerades i lagkompisarnas väskor för att förhoppningsvis bli tvättade. Efter tre dagar kom nästan alla kläderna tillbaka rena, tom ett par håliga sockar. Dessvärre inte en sporttop som ingen påstår sig ha fått. Summering: Kom ihåg i vems väska du lagt vilket plagg samt namna plaggen.

På fredag spelar vi vårsäsongens sista match då vi gästar Vallens IF i Stenungsund. Det vore gött att avsluta säsongen med ytterligare vinst.

———————————————

6.(7) Vara SK, 12 poäng

Skribent: Linnea Bergman

Ännu en vecka har gått och vi i Vara SK har spelat ännu ett hett derby. I måndags tog vi emot IK Gauthiod på ett soligt Torsvallen och det bjöds på en spännande match där taktpinnen bytte lag i halvlek. Jag själv, som är knäskadad, fick från sidan se hur mina lagkamrater inledde matchen starkast. Vi vann bollen högt upp i planen och hade ett riktigt fint passningsspel som resulterade i några vassa chanser, bl a ett skott i ribban och en boll som rensades på mållinjen.

Gauthiod var heller inte helt ofarliga när dem kom till anfall utan även dem hade ett skott i stolpen. Ju längre halvleken led desto mer jämnades spelet ut och i andra halvlek var det Gauthiod som tog tag i taktpinnen. Vi var inte riktigt med från början och kom in för sent i situationer vilket ledde till att Gauthiod fick tid att rulla boll och inte helt ologiskt gjorde de också mål. Ju närmre slutsignalen kom desto högre press satte vi, det kämpades och slets och äntligen kom kvitteringen.. i 95:e minuten – ett glädjejubel utbröt!!
För oss i Vara SK kändes resultatet lite mer som en seger än vad det gjorde i det rödblåa lägret kan jag tänka mig men sett över hela matchen och alla chanser tycker jag att resultatet var rättvist!

Hetast denna vecka ändras till motsatsen, alltså mest iskall (positivt i detta fall) och går till Malin Persson som har kylan nog att vänta till den SISTA matchminuten innan hon kan klämma in kvitteringen. Det tackar vi på sidan för, aldrig har känslorna svajat upp och ner så mycket som denna match och aldrig mer vill jag sitta bredvid och kolla på! Jag har tidigare pratat om att det behövts hjärtstartare till bänken förut och den här matchen var inget undantag. Ja vi alla är glada för att kvitteringen kom även om det tog hela matchen!!

Vi lyckades äntligen vända den mörka trenden av att gå av planen efter match poänglösa, vi har haft flera skador och avstängningar nu några matcher men vi hoppas verkligen att det vänt nu. Den här veckan har vi två matcher på kort tid och eftersom vi vill ta så många poäng som möjligt har fokus legat på anfallsspel. Vi som är skadade kör rehab och de andra har tränat avslut och inläggsövningar så nu är vi mer än redo att åka till Uddevalla på lördag för att gästa IK Rössö och nu vill vi ha 3 poäng så det gäller att alla taggar till 110!!

Ha en bra vecka / VSK

 

———————————————

10. (11) IK Gauthiod, 9 poäng

Skribent: Ida Mörk

Ännu en vecka har gått och jag är tillbaka som skribent. Björkman vikarierade ju förra veckan och gjorde det med bravur! I måndags var det derbydags på Torsvallen och som vi visste innan blev det en tuff match. Sanna bjöd på en riktig delikatess när hon elegant lobbade in ledningsmålet. Men tyvärr fick vi inte med oss 3 poäng hem denna gången heller, ett oturligt baklängesmål på stopptid gjorde att vi fick nöja oss med en pinne. Sett till alla våra målchanser som vi radade upp i andra halvlek borde vi kanske ha punkterat matchen där och då, men just nu finns inget flyt i våra avslut och vi jobbar lite i motvind.
Men vi hinner inte gräva ner oss för detta utan tar med oss poängen och siktar fram emot nästa match som är redan nu på fredag då ett formstarkt Holmalund gästar oss på Lunnevi. Givetvis blir det en tuff uppgift för oss men som jag sagt tidigare, att slå i underläge passar oss perfekt!
För att ladda upp ordentligt inför vårens sista hemmamatch har vi planerat in en liten annorlunda träning under torsdagskvällen. Vi ska ägna oss åt en helt annan bollsport än vad vi är vana vid och mångas tålamod och temperament kommer definitivt att prövas ( jag nämner inga namn) Jag lovar att återkomma med resultat och ev några bilder om detta i nästa inlägg.
På Fredag 19.00 är det avspark på Lunnevi när Holmalund står för motståndet, hoppas vi ses där! 🙂

Lämna en kommentar