ANNONS:
ANNONS:

Veckans Topplista med det bästa från veckan som gick

”Veckans Topplista” är tillbaka på Lokalfotboll.se
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Stefan Rodevågs ”van Basten-mål”

34-årige Götenesonen Stefan Rodevåg spelar som bekant i allsvenska Falkenbergs FF. Starten för Hallandsklubben har varit fullt godkänd och den blev knappast sämre av starka 2-0 på bortaplan mot Häcken. Och det var just Rodevåg som stal rubrikerna redan i matchens första halvlek när han på volley satte 1-0 från hörnet av straffområdet rakt upp i krysset.
Det snackas efter fullträffen redan om ”Årets mål” i Allsvenskan och målet har också gett eko ute i fotbollsvärlden där det nu spelas upp på alla möjliga och omöjliga fotbollsidor på nätet.
Rodevågs fullträff är solklar etta på denna veckans lista.

——————————–

2. ”Plätta-effekten”

621645_patrikg
Herrarna i Lidköpings FK var (ursäkta uttrycket) ”nedpissade” under seriens inledning. Självförtroendet var i bott, spelare och ledare skällde på varandra under matcherna och harmonin saknades i spelet. Detta ledde till att poängen inte heller trillade in.

Men så tog Patrik Gustavsson över efter Gytis Gelgota och även om ”Plätta” själv inte kan tillskrivas hela äran för LFK:s förvandling så måste man ändå kunna nämna ordet ”Plätta-effekt”. För med sin lugna, men samtidigt engagerade ledarstil har ”Plätta” fått fart på de unga killarna i laget. De tror nu helt plötsligt på sig själva igen och harmonin på planen är tillbaka. Med detta har också spelet börjat att flyta och poängen börjat att trilla in. Att LFK skulle åka ur division två känns inte längre tänkbart. Självklart är det killarna ute på planen som presterat, men det hade inte skett utan att ”Plätta” tagit över. Var så säkra.

——————————–

3. Den superjämna Lidköpingssexan

Lischsexan
Vanligtvis finns det ett eller
två lag som brukar springa iväg i division sex-tabellen. Så gäller också den lokala Lidköpingssexan. Ifjol var det ÖSIK och Trässberg som utkämpade en ensam fight i toppen och spänningen bakom dessa två kändes ganska ointressant.
I år är det dock helt annorlunda. Årets division sex Lidköping är nämligen superjämn. I en lätt haltande tabell skiljer det nämligen bara tre poäng mellan serieledaren (Lidköping United) och tabellsjuan JK10.
Serien känn med andra ord mer oviss än på många år och det är idagsläget näst intill omöjligt att sia om vilket eller vilka lag som kommer att få fira uppflyttning i höst. Lidköpingssexan är just nu en serie helt i publikens smak!

——————————–

Inte ens nära… – Elmer-Fåglums usla start i fyran

Elmer_VIF_horna2012_500
De senaste säsongerna har vi vant oss att hitta Elmer-Fåglums herrar i division fyras mittenskikt. Detta inte allt för många poäng bakom den yttersta toppen. Då har ett starkt lagbygge, men en bra defensiv och flinka anfallare varit framgångsreceptet för de rödsvartrandiga.
Men denna säsong saknas mycket av detta. Truppen är lövtunn och den riktiga ryggraden finns inte riktigt där. Förlusterna av bland annat Marcus Härnälv och Philip Enström har varit kännbara och bakåt läcker man som ett såll.
Fyra insläppta mål i snitt är inget trevligt facit för ett lag som ska ha defensiven i fokus. Att man sedan bara mäktat med fyra mål framåt innebär förstås att poängen också uteblivit. Just nu är Elmer-Fåglum tabelljumbo på en poäng och har sju poäng upp till säker mark. Just nu är det tyvärr inget som talar för en vändning…

 

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar