ANNONS:
ANNONS:

Veckans Topplista med det bästa från veckan som gick

”Veckans Topplista” är tillbaka på Lokalfotboll.se
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Hat trick-kalas från flera spelare

Skara FC - Mattias Karlsson
Termen ”hat trick” kommer ursprungligen från Cricket (läs här) men är som bekant överfört till diverse bollsporter. Fotboll är givetvis en av dessa och under helgen som gick visade en hel kvintett av spelare hur detta går till i praktiken.
Tom Johansson (Råda), Marcus Nilsson (Tråvad/Larv), Johannes Johansson (Tråvad/Larv), Mattias Karlsson (Skara) och Mirza Jusovic (Lidköping United) visade alla hur man gör tre mål i en och samma match.
Duon Tom Johansson och Mattias ”Mattigol” Karlsson gjorde dessutom sina tre mål i följd. Oavsett vilket är det alltid lika härligt att se målskyttar som hittar nätet redan under inledningen av serien. Det ger oss nämligen hopp om ännu fler mål på våra lokala arenor.

——————————–

2. Sköna vändningar

DSC_1109
Skara debuterade i söndags i den norra damtvåan och kanske var det nervösa spelare som sprang in på planen för redan efter 34 minuter ledde hemmalaget Ulvåker med 3-1. Men till den andra halvleken valde tränare Jens Antonsson att byta taktik. Mer eller mindre punkmarkerade Ulvåkers bästa anfallare och det verkade få effekt.
För under 22 minuter mellan matchminut 57 – 78 pangade gästande Skara in hela fem mål och kunde således stå för en riktigt skön vändning. Säsongens första seger var i hamn!

Ett liknande scenario stod också Rådas herrar för under fredagskvällen. Ett sömnigt Råda var inte alls vaket när Herrljunga spelade långt och redan efter en kvart ledde gästerna med 2-0. Bara turen räddade också Råda från ytterligare baklängesmål i slutet av den första halvleken.
Men ett par väl valda ord av tränare David Milos i halvtid och fyra byten fick fart på de grönvita. Efter 61 spelade minuter var det redan kvitterat och när domaren blåste av hade Råda till och med defilerat hem segern till 6-3. En minst sagt ändrad matchbild och en skön vändning.

——————————–

3. ENV:s säsongsinledning i den norra fyran


”Ett riktigt bjudodds”.
Så sammanfattade vi att man i helgen fick 1,70 gånger pengarna på Götaseger hemma mot ENV.
Men ENV ville definitivt annorlunda på ett svårspelat Ryrsjövallen. Daniel Karlsson nätade redan efter 14 minuter och det skulle visa sig bli matchens enda mål
För även om assisterande tränaren Filip Ernryds ”vi spelade ju inte ut dem direkt” kanske säger det mesta om matchbilden, så krigade ENV sig till segern och tog tre viktiga poäng.

Nu har laget startat serien med att ta fyra poäng på de två inledande omgångarna. Något som vida överstiger fjolårets facit när det tog hela åtta omgångar att samla ihop sex poäng och när det blev sommaruppehåll hade man bara sju…

Ja, ENV:s säsongstart lovar gott. För vare sig man vill erkänna det eller inte så är man ett krigarlag med många ernergispelare. Och då gäller det att kriga ute på planen. Något som för tillfället gör riktigt bra!

——————————–

Inte ens nära… – LFK:s start i Elitettan

DSC_0212 (2)
Självklart kan man inte kräva för mycket av en nykomling som LFK i årets upplaga av damernas Elitettan. Men visst var vi många som hade hoppats på en betydligt mer positiv start för de rödsvartrandiga tjejerna.
Laget har trots allt varit otroligt optimistiska inför seriestart och även om det väntade motstånd som ex-allsvenska Djurgården så hade nog laget börjat att övertyga allmänheten om att man faktiskt kunde skrälla.

Men 0-6 i premiären mot Djurgården och sedan 0-4 (Kvarnsveden) och 0-2 (Qbik) talar tyvärr sitt tydliga språk. Lidköpings FK är inte redo för Elitettan – i alla fall inte än.
Det är mycket möjligt att man sakta men säkert kommer att växa in i Elitettan-kostymen, men uppenbart är att steget upp har varit större än man trott. Speciellt med det faktum att laget inte just nu har den målskytt man så väl skulle behöva.

Men som sagt. 23 omgångar återstår och LFK kan mycket väl jobba sig in i den här serien. Just nu känns det bara så långt borta…

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar