ANNONS:
ANNONS:

Vedums herrar klara för divison fem

Vedums Årsfest blir något utöver det vanliga.
Damerna tog klivet upp till trean.
Och under söndagen tog herrarna en plats i division fem.

Redan förra säsongen var Vedum nära att få kvala till division fem, men en svag avslutning innebar ytterligare en säsong i division sex. När man sedan tappade lagets skyttekung Jonas Aronsson till Vårgårda var det nog inte många som trodde att laget skulle blanda sig i toppstriden i Varasexan.

img_5946

Men Bosse Dahlberg fick verkligen fart på sitt lag och hade man bara gjort ett mål till i den näst sista omgången mot Östadkulle hade man vunnit serien. Men nu blev det en andraplats och kval. Ett kval man inledde på bästa sätt för två veckor sedan då man besegrade division fem-laget Hjärtum med 2-1.

Under söndagen kunde man därför få stryk mot Floby med uddamålet och ändå ta klivet upp till femman. Erik Winbladh satte också ledningsmålet efter 32 minuter och minuter senare hade Vedum chansen att helt avgöra då man fick straff. Men en miss innebar fortsatt spänning. En spänning som ökade då Floby kvitterade innan halvlek.
– Sista kvarten av första halvlek var vi inte bra och det kändes lite oroligt inför andra, säger tränare Bosse Dahlberg till NLT.

img_5947img_5945

Men i den andra tog Vedum över allt mer och fick dessutom spela med en man mer under den sista kvarten. Desto mer oväntat att Floby då gjorde 2-1 med tre minuter kvar.
Vedum tog dock död på alla Flobyförhoppningar när man direkt efteråt gjorde 2-2 genom Kristoffer Dahlberg. Ett resultat som också blev slutresultat och ett Vedum som nästa år spelar i division fem. Senast det skedde var säsongen 2011.
– Det var mycket känslor som kom fram när slutsignalen gick, säger Bosse Dahlberg som trots avancemanget inte får fortsätta som tränare.

Bosse Dahlberg

– Nej, föreningen har bestämt sig för att byta tränare. Jag hade gärna fortsatt, men jag är inte bitter. Jag är mest bara glad för att säsongen slutade så här, säger Bosse till NLT.
Ja, ett bättre avslut än det som skedde under söndagen går knappast att få.

Lämna en kommentar