ANNONS:
ANNONS:

VFF beklagar: ”Strecken i tabellen var fel”

Axvall Skarke är inte alls klara för spel i division tre – ännu.
Västergötlands Fotbollsförbund hade nämligen gjort en blunder med strecken i flera tabeller på sin hemsida.
– Beklagligt, men bara vinnaren i division fyra går direkt upp till division tre, berättar Mats Karlén från VFF.

Lokalfotboll.se berättade tidigare idag att Axvall Skarke var klara för spel i division tre nästa säsong. Vi hade då räknat fram och tillbaka och konstaterat att bara ett lag kunde passera laget i serien. Och eftersom två lag skulle gå direkt upp var Axvall Skarke således klara för trean – trodde vi.
Senare under måndagen kom nämligen andra uppgifter om att så inte alls var fallet. En signal senare till Mats Karlén, tävlingsansvarig på Västergötlands Fotbollsförbund och vi fick svaret.

Nellan Hagman och de andra får vänta med att fira.
Nellan Hagman och de andra får vänta med att fira.

– Beklagligt, men bara vinnaren i division fyra går direkt upp till division tre, berättar Mats Karlén och fortsätter:
Strecken på vår hemsida har varit fel. Vi har vetat om detta ett tag, men glömt att ändra. Tyvärr har vi förbisett detta i samband med att så mycket har ändrats kring damernas division tre denna säsong. Lagen i division fyra ska dock fått reda på att bara ett lag går upp. Den infon kom på deras spelordningsmöten i vintras.

Ja, i och med U-lagens intåg i damernas division tre denna säsong skapades ytterligare en division tre serie. Detta gör att det 2015 ska bantas bort en serie och detta påverkar förstås seriepyramiden.
– När det idag blev uppståndelse kring felet med strecken i division fyra-tabellerna så kollade vi över resten av serierna också och hittade fel även i en del division tre-tabeller. Där ska strecket vara efter lag sju. Åttan, nian och tian åker således ut. Dock kan det bli så att även sjuan i serien åker ur. Det som påverkar är hur det går för lagen mellan division ett och två.

För att sammanfatta så får Axvall Skarke vänta ytterligare någon vecka med att fira. Klara för kval till division tre är man, men för uppflyttning direkt krävs serieseger. Någon man dock lär fixa inom en mycket snar framtid. Kanske redan till helgen?
————————————————

Men som sagt påverkar inte bara förbundets ”streckblunder” synen på division fyra-tabellen, utan också på division tre. Serier där vi har många lokala lag som kämpar i seriernas nedre regioner. Så här är läget med de nya strecken.

Division 3 västra dam:

6. JK10, 16 poäng
————————————–
7. IK Gauthiod U, 16 poäng
————————————-
8. Främmestad, 14 poäng
9. Mellby, 4 poäng
10. Vedum, 4 poäng

Kommentar: Det såg tidigare ut som att Mellby och Vedum var de enda givna nedflyttningskandidaterna, men med nya streck så är ytterligare tre lokala lag i farozonen för att åka ur. Av trion JK10, Gauthiod U och Främmestad kan faktiskt två lag ytterligare åka ner till division fyra 2015.

Division 3 norra dam:

6. Mariestads BoIS U, 19 poäng
———————————–
7. Kinne Vedum / Källby, 15 poäng
———————————-
8. Skövde KIK U, 9 poäng
9. Rackeby, 3 poäng
10. Gullspång, 1 poäng

Kommentar: Om Rackeby låg pyrt till redan innan så är man nu så gott som ute ur division tre. Nytt lag att hamna i farozonen för att åka ur är Kinne Vedum / Källby. Laget har inlett hösten bra och tur är väl det. Trots detta kan man om man hamnar sjua i serien åka ur.

Lämna en kommentar