ANNONS:
ANNONS:

”Vi är jämt underdogs i mitt tycke”

På lördag drar svenska cupen igång.
Och ett av 16 kvarvarande lag är Lidköpings FK
– Både roligt och fantastiskt inspirerande, säger tränare Kjell Larsson.

På lördag är det dags för damerna i LFK att göra comeback i eliten. Men det är som ni förstår ännu inte seriespel, utan svenska cupen det handlar om. 16 lag återstår och för LFK:s del handlar det om tuffast möjliga motstånd i form av Kopparberg/Göteborg, Linköping och Limhamn Bunkeflo.

Först ut på konstgräset i Råda är Kopparberg/Göteborg och LFK är förstås underdogs mot det allsvenska motståndet.
– Vi är ju jämt ”underdogs” i mitt tycke, men det var länge sedan någon från media tyckte detta om oss inför en match. Skämt åsido. Vi tar denna match som alla andra. Det vill säga med stor ödmjukhet. Men visst blir det en utmaning att möta ett gäng med landslagsspelare, säger tränare Kjell Larsson.

Ja, i motståndarlaget finns det en handfull landslagsspelare, men trots detta har LFK-tränaren valt att inte lägga något fokus på gästerna.
– Vi har inte pratat något om motståndarlaget utan har fullt upp med oss själva. Det som blir viktigt är att ta vara på de omställningslägen som vi får. Göteborg spelar med pressen på sig och vi får överraska, säger Kjell och fortsätter:

– De vill ha med sig en rejäl vinst och vi vill ha ett bra resultat. Det är väl så lagens förväntningar ser ut inför match. Men vi ska stå upp och ge dem en ordentlig match.

Tränare Larsson har dock fullt upp med att hitta rätt startelva till matchen mot Kopparberg/Göteborg. Moa Heinulf vilade senaste mot Rössö med problem med framsida lår. Sandra Lagerbratt har fått en infektion i en tå och amerikanskorna Taylor Townsend och Kelsey Texeira har känningar av sträckningar.
Dessutom står det nu klart att Marie Sandberg kommer att missa stora delar av säsongen då knät återigen är riktigt dåligt.

Talor Townsend och Kelsey Texeria

– När det gäller laget inför lördag kan jag nog inte ta ut det för än på fredag kväll med tanke på småskadorna. Marie spelar förstås inte och det är verkligen jättetråkigt. Hon är nog lagets bästa tvåvägsspelare och det blir ett tungt avbräck. Men vi hoppas att hon kan köra rehab utan operation och kanske kunna spela några matcher under året, avslutar Kjell som är spänd inför lördagen.

– Även om det är februari så pirrar det förstås lite extra. Det är riktigt kul att vi från LFK är med i dessa sammanhang och får chansen att visa upp oss. Vi har allt att vinna.


Övriga lokala träningsmatcher denna helg
Lördag 13:00: Trollhättans BoIS – IK Gauthiod (Torsbovallen)

Söndag 14:30: Vänersborgs FK dam – IK Gauthiod dam (Vänersvallen)

Lämna en kommentar