ANNONS:
ANNONS:

”Vi ska ha hem det där SM-guldet till Lidköping”

En Futsalsatsning som på sikt ska ge SM-guld.
Lidköping United har höga mål inför sin hemmapremiär i Idrottens Hus.
– Jag tror att vi kan nå upp till våra mål, säger ordföranden Dino Husic inför lördagens premiär i division ett.

Futsal i Lidköping har inte varit särskilt stort. Inte många klubbar har valt att delta när DM spelats och inomhussäsongen har sträckt sig till Lofas inomhusturnering och kanske en och annan övrig turnering. Och att kalla dessa cuper för Futsal-cuper är kanske också att överdriva. Det handlar oftast om 1 x 12-minuter och utomhusspel som flyttat inomhus.

Men nu är det tänkt att det ska bli en ändring på detta. Lidköping United Futsal är den lokala klubb i vårt område som dragit igång en rejäl satsning inför denna säsong. En säsong som idag lördag drar igång med premiärmatch i division 1 mot Vivalla Star.
En av killarna bakom satsningen är klubbens ordförande Dino Husic och Lokalfotboll.se tog ett snack med klubbens allt-i-allo inför premiären.

United hoppas på storpublik i Idrottens Hus. Foto: Dino Husic
United hoppas på storpublik i Idrottens Hus. Foto: Dino Husic

Du är trebarnsfar och allt-i-allo i United där du har hand om det mesta. Hur hinner du med allt egentligen?
– Dels med mycket hjälp runt omkring, men jag även en förstående fru. Det har tagit lite mer tid än jag trodde, fast vi bara har en säsong som är tre månader lång. Men så är det väl nä man elitsatsar.

Elitsatsar ja. Uppfattningen är att ni vill mycket med er futsal. Så hur ser era målsättningar ut på kort och lång sikt?
– Målsättningen kortsiktigt är att allt runt omkring fungerar. Det är mycket nytt för alla. Både för organisationen och spelarna. Det är väldigt viktigt att alla är ödmjuka och får allt att fungera först. Långsiktigt är ju SM-guld självklart. Om det blir nästa år eller om fem år får vi se. Men vi ska hem det där SM-guldet till Lidköping. Jag tror att vi kan nå upp till våra mål om vi kan ha samma långsiktiga organisation och styrelse. Samt givetvis en slagkraftig trupp som vi lyckats få fram som i år.

Ni spelar i division ett i en serie med fyra andra lag. Hur bra koll har ni på motståndet egentligen?
– Lagen i serien har vi ingen vidare koll på, förutom de klipp som vi sett på via YouTube och de referat som vi sett från i fjol. Men det kan förstås hända mycket på ett år. Men vi ska köra vårt race oavsett hur de andra lagen spelar och ställer upp. Vi har vårt spel och det ska vi visa.

Till sist. Ni har jobbat hårt med att få folk att komma och stötta er idag. Hur många tror ni dyker upp till premiären?
– Vi har satsat stenhårt på marknadsföring och lagt ut en stor summa för att locka mycket folk. Vi räknar att minst 500 personer tar sig till Idrottens Hus. Det tror jag vi når utan tvekan.

————————
Övriga lag i serien är: FC Diaspora, Färgelanda IF, IFK Lindesberg och Vivalla Star FC.
Ettan i gruppen får chansen att kvala till SFL (Svenska Futsal Ligan)

Lämna en kommentar