ANNONS:
ANNONS:

”Vilka pallar och vilka pallar inte?”

En dag sent, men enligt Jesper Holmqvist kan ”Lill-lördag” även innebära en torsdag.
Denna vecka avhandlar han känslosamma tränare och målvaktsbyten i Götene.
Dessutom ifrågasätter han nerverna hos damerna i LFK.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

”Lillördag är en svensk benämning för den vardagsom anses vare lite festligare och då man till exempel äter godis/snacks, en finare middag eller går på restaurang dans eller bio. Ordet kommer ifrån piglördag, vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen.
Den vanligaste dagen för lillördagen att infalla på är onsdagen men även tisdagen och torsdagen förekom.”

Ursäkta dröjsmålet men det är ont om tid i undertecknads liv för tillfället. Jag hoppas inte bloggens läsare har kommit ur fas på grund av min försening.
Bara av ren kuriosa så har faktiskt en så närliggande stad som Skövde redan flyttat sin lillördag från onsdag till torsdag. Det är jag mycket väl medveten om sedan min tid i Skövde AIK då jag och Jonas ”myggan” Lindberg tillhörde interiören på Bogrens Salonger på torsdagar. Efter säsong vill säga….

Kan börja lite smått med att diskutera en av våra bästa lokala fotbollsspelare Gustav Hellmans nya tränare. Den smått legendariska/fruktade Gudmundur ”Gummi” Magnusson.
Jag vill börja med att säga att efter Skövde AIK´s inledning på hösten så var det helt rätt att byta tränare. Och finns det någon (inom rimlig ekonomisk situation) som kan hålla kvar SAIK i ettan så är det ”Gummi”. Det är en makalös duktig tränare på att få ut all kraft från en spelare under en match. Jag minns när man klev av planen när ”Gummi” tränade att man var totalt slut i kroppen. Det var liksom bortanför ”jävligt trött”. Sen är han en tränare som visar mycket känslor. Jag har aldrig haft(eller sett) en tränare som blir så glad när man vinner eller så förbannad när man förlorar. Om inte SAIK tar full pott så lär Gustav Hellman få känna på den berömda hårtorken från ”Gummi”.

Nu är helt plötsligt Gauthiod bara två poäng efter serieledningen igen. Det kommer bli otroligt spänt den sista delen av serien. Särskilt när de har möjlighet att ta poängen av de lagen som ligger före. Emil Svensson tillbaka?

Götene är inte mycket att diskutera, 3-7 mot största konkurrenten om kontraktet säger allt. Dock förstår jag inte varför det skedde ett målvaktsbyte under matchen? Haglund skadad eller var det ett traditionellt ”hockeybyte”?

LFK Dam upp i serieledning igen efter Falköpings poängtapp. Jag ifrågasätter dock ändå nerverna på tjejerna. Men det är klart det vore roligare om LFK gick upp än Falköping. Sandra Lagerbratt gjorde även ett ryck i skytteligan då Janogy i KIK gick mållös från senaste matchen.

Avgörs Division 3 Mellersta Götaland till helgen?
LFK åker ner till Lerum för att försöka vinna hoppas jag. Tar de den segern så är jag ganska säker på att Division 2 väntar nästa säsong. Tyvärr saknar de Albrim som drog på sig ett rött kort förra matchen. Det kommer definitivt märkas då jag anser att han varit den bästa spelaren i LFK över säsongen.

Nu börjar det verkligen dra ihop sig och frågan man ställer sig, vilka pallar och vilka pallar inte?

Lycka till

/Jesper Holmqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

1 tanke på “”Vilka pallar och vilka pallar inte?”

  1. Håller med om att Albrim varit riktigt bra, MEN den finns en som varit bättre! Den ende (i alla fall med svenskt pass) som håller två divisioner högre- ERIK EKBLAD!!!

Lämna en kommentar