ANNONS:
ANNONS:

Visst spelar Trässberg final även denna gång

Imorgon spelas återigen Lofas inomhusturnering.
Och återigen lär vi se ett Trässberg som tar sig till final.
I alla fall om vi på Lokalfotboll.se får tippa.Lofa

Försäsongen är snart här för våra lokala lag, men innan detta ska det runt om i regionen avgöras vilka lag som är bäst inomhus. Under den 3 och 6 januari ska futsalmästare utses i Lidköping och då handlar det om Lofas inomhusturnering. En turnering som på senare år blivit den kanske mest ”hajpade” fotbollshändelsen i västra Skaraborg.

Orsak? Ja, publikfesten, prestigen och känslan i Idrottens Hus A-hall i Lidköping är oslagbar och för många spelare är dagarna med Lofa det roligaste på hela säsongen.
Imorgon lördag startar ”spektaklet” och Lokalfotboll.se gör här sitt bästa för att förutse händelserna. Här är vårt tips för Lofa 2015. Ifjol lyckades vi faktiskt sätta alla lag som tog sig vidare från första dagen. Är vi lika lyckosamma i år?

———————————-

Damer, Grupp 1
Vinninga 9 poäng, Kållandsö 4 poäng, LFK Akademi 4 poäng, Saleby/Järpås 0 poäng

Vinninga imponerade redan ifjol och Michael Caspersson har lärt sina tjejer att spela en kraftfull inomhusfotboll vilket brukar vara lyckosam i dessa sammanhang. Vinner gruppen före Kållandsö som på bättre målskillnad än LFK Akademi tar sig vidare till  tisdagens slutspelsgrupp.

Vinningas damer vinner sin grupp på ett övertygande sätt.
Vinningas damer vinner sin grupp på ett övertygande sätt.

Damer, Grupp 2
Lidköpings FK 9 poäng, Råda 6 poäng, Mellby 3 poäng, Rackeby 0 poäng

Allt annat än full pott för distriktets näst bästa futsallag vore förstås en skräll. LFK vinner denna grupp enkelt före den kommande finalmotståndaren Råda som fått fin inomhusförstärkning i och med höstens nyförvärv. Duon är i en klass för sig i denna grupp och Mellby samt Rackeby får tacka för sig efter lördagen

Slutspelsgrupp
Lidköpings FK 9 poäng, Råda 6 poäng, Vinninga 3 poäng, LFK Akademi 0 poäng

Återigen visar LFK klassen och vinner gruppen på full pott. Ännu en gång är det Råda som är närmast att utmana och via en uddamålsseger mot Vinninga lyckas man knipa den andra finalplatsen.

Final
Lidköpings FK – Råda 3-1

Tredje mötet lagen emellan spelas över 2 x 12 minuter och då kan inte Råda stå emot ett LFK som är något bättre. Det dröjer dock till mitten av den andra halvleken innan laget från Elitettan lyckas dra undan och vinna turneringen.

Amanda Reinhardt lär få lyfta ännu en pokal.
Amanda Reinhardt lär få lyfta ännu en pokal.

—————————–

Herrar, Grupp 1
LFK Akademi 7 poäng, Råda 7 poäng, Lidköping United 3 poäng, Rackeby 0 poäng

LFK Akademi visade fin klass förra året och de unga och tekniska ungdomarna lär visa upp ett par konster även detta år. Vinner gruppen efter en övertygande insats. Tvåa i gruppen blir Råda som efter segrar mot United och Rackeby förlorar gruppen på sämre målskillnad än Akademin. De tunga spelartappen hos United gör att man detta år missar slutspel.

Herrar, Grupp 2
ÖSIK 6 poäng, FC Corner 3 poäng, Järpås 0 poäng

ÖSIK gör sitt första framträdande i Lofa (Örslösa och Söne senast) och det går bra för laget i det inledande gruppspelet. Fartfyllt spel leder till två raka segrar mot Corner och Järpås. Just dessa lag möter varandra i en rent avgörande match och här är Corner snäppet bättre och slutar därmed tvåa i gruppen.

Herrar, Grupp 3
Lidköpings FK 4 poäng, Trässberg 2 poäng, Vinninga 1 poäng

Denna på förhand ovissa grupp blir precis så där jämn som man hoppas på. LFK vinner precis sin första match mot Vinninga och sedan är det dags för match mellan Vinninga och Trässberg. Som vanligt blir det en holmgång och det slutar oavgjort. När sedan Trässberg kryssar mot LFK i den sista matchen blir det just dessa båda som tar sig vidare.

Vinninga mot Trässberg i en tuff match som även denna gång slutar oavgjort.
Vinninga mot Trässberg i en tuff match som även denna gång slutar oavgjort.

Herrar, Grupp 4
Mellby 6 poäng, Norra Härene 1 poäng, Saleby 1 poäng

Mellby har ett ungt och spännande lag. Vinner denna grupp på ett enkelt sätt. Detta sker före Norra Härene som via bättre målskillnad än Saleby tar sig vidare till dag två. ESaleby – Norra Härene 1-1

Slutspelsgrupp 1
Lidköpings FK 9 poäng, FC Corner 4 poäng, LFK Akademi 4 poäng, Norra Härene 0 poäng

LFK har fått upp ångan och vinner denna grupp tämligen enkelt. Inget lag är nära att hota division två-laget. Tvåa i gruppen blir FC Corner som via seger mot Norra Härene och oavgjort mot LFK Akademi tar sig vidare. De sistnämnda klår man bara pga bättre målskillnad.

Slutspelsgrupp 2
Trässberg 7 poäng, ÖSIK 6 poäng, Råda 4 poäng, Mellby 0 poäng

Trässberg har ett bra och rutinerat Lofalag och det visar man även under tisdagen. Kryss mot Råda och två segrar mot ÖSIK och Mellby bäddar för semifinal. Tvåa i gruppen blir årets positiva överraskning ÖSIK som visserligen förlorar mot Trässberg, men som slår Mellby och sedan kontrar in 2-1 i sista matchen mot Råda. Mellby gör en bra turnering, men i denna grupp kammar man noll.

Semifinaler
Lidköpings FK – ÖSIK 3-0
ÖSIK är nöjda med en semifinalplats och mot LFK blir det för tufft. En duktig målvakt håller nere siffrorna för det är LFK som tackar och tar emot när ÖSIK vill anfalla med mycket folk. 3-0 är klara och rättvisa siffror.

Trässberg – FC Corner 2-0
Alla undrar hur de gör det, men Trässberg är i final igen! Och i semin mot Corner är det egentligen aldrig något snack. 2-0 är rättvisa siffror för ett Trässberg som återigen spelar så där ”äckligt smart”. Boll upp på Mikael Thörn. Spel i sidled och skott från spelare som Oskar Liljebäck.

Final
Lidköpings FK – Trässberg 5-4 e.s. (1-1 full tid)
Repris på fjolårets final, men denna gång är det mer ovisst. Det är faktiskt Trässberg som är det bättre laget under långa stunder och Erik Ekblad (som gör sista framträdandet i LFK-tröjan) är den som räddar sitt lag. LFK kvitterar dock Trässbergs ledning i den andra halvleken och tar matchen till straffar. Där är Erik Ekblad ännu en gång matchhjälte och LFK vinner efter nervdaller finalen med 5-4.

Erik Ekblad får återigen lyfta pokalen efter finalseger över Trässberg.
Erik Ekblad får återigen lyfta pokalen efter finalseger över Trässberg.

2 tankar på “Visst spelar Trässberg final även denna gång

Lämna en kommentar