ANNONS:
ANNONS:

”Yogapass, iskallt väder och ansiktsmasker”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 2 av 22


3:a (5:a) –  Råda BK, 6 poäng

Hallå!

Match mot Tidaholm i söndags, där vi tillslut stod som segrare med 3-2. Vi brukar ha väldigt svårt mot Tidaholm borta och kom kanske inte in i vårt spel så som vi ville, men en krigarseger är en seger det också.
Två av två segrar innebär att vi fått en mycket bra start. Men vi tar en match i taget och imorgon väntar Arentorp/Helås på hemmaplan. Ett derby är ju alltid ett derby och brukar bli nervigt, men också väldigt roligt att spela. Rådavallen 19.00, BE THERE!

Annars har vi i laget hunnit med att träna i ösande hagel som piskade oss lagom skönt i ansiktet. Började med lite passningar och slutade med 100m*20 intervaller. Det var lagom nöjda spelare och och en väldigt nöjd Jens.
Men vi kan ju inte grina över vädret, för vad händer om det är detta vädret på fredag när vi spelar då? Vi kör ändå, skulle kunna vara ett bra svar, men Widströms var ”Vi bjuder in de på fika och säger att det blir lika”…

Yogaträning för Rådas tjejer.

Laget i sig ser friskt och piggt ut, just nu har vi alla på benen igen efter lite halvskador och sjukdomar. Har snittat 32 personer på fotbollsträningarna denna veckan, vilket får ses som positivt.

Här ska ni få några av veckans också:

Veckans seriösaste:
Lina Larsson körde tough viking dagen innan match, tydligen blivit en riktig träningsnörd..

Veckans utropstecken: En träning på två veckor väljer Arbenita att komma ner i ösande hagel och intervaller upp till Rådavallen. Starkt!

Veckans tröttaste: Ja, som ni vet försov sig Sofia till två träningar förra veckan. Denna veckan har hon inte försovit sig, men kom 30 minuter sent på vår yoga träning, lägger sig på mattan och stensöver i 40 minuter! Namaste på dig också Sofia!


Veckans trögaste: Maria Makoul och Stina Thomsen hade det tufft med att förstå varför Sofia hade skrivit Alice på sina skor. De var helt inne på att Sofia hade skrivit Alice på skorna för att ingen skulle veta vem hon är som farlig måltjuv. På så sett kunna göra motståndarna förvirrade. (De tänkte inte alls på att hon köpt skorna av Alice)…

Veckans vattnigaste: Nä, Maria Makoul får stå för en till. När hon på arbetsdagen på Rådavallen i lördag oljade in bänkarna med vatten. Ja, ni läste rätt – VATTEN! Hon trodde övriga hade gjort det, men visade sig visst vara olja på de övriga bänkarna.

 


6:a (4:a) – Arentorp/Helås FK, 3 poäng

En till vecka har gått och nu har serien kommit igång på riktigt då vi haft vår hemmapremiär!! Det blev förlust mot ett väldigt spelskickligt Holmalund. Vi tar med oss nyttiga saker från den matchen att jobba på samtidigt som vi förbereder oss för nästa match då det är dags för derby mot Råda. En match som vi under träningarna i veckan har riktat in oss på både det offensiva och det defensiva. Träningar där vi både har tränat i sol, regn och snö. Man måste bara älska Sverige och vårt underbara väder!!!

Denna säsongen kommer bjuda på många roliga derbyn, och derbyn vill man ju ALLTID vinna så under försäsongen har vi förberett oss på bästa sätt. Vi har lagt mycket tid på hjärta o lungor, både på och utanför planen och det är något som vi känner oss väldigt starka inom och kommer utnyttja till max. Vår breda trupp är också något som vi kommer ha stor nytta av i kommande säsong. Vi är grymt taggade och grymt redo för denna säsongen.

Ha det gött och kolla mycket fotboll tills vi hörs igen :))

/ Emma Larsson


9:a (11:a) – Sils IF, 3 poäng

Förra tisdagen stod det träning på schemat. Fokus var att springa ur benen från senaste matchen. Det började med ”kvadden”, en stor favorit, sedan fortsatte det med löpning. Vi hade lite genomgångar på uppspelsfaser som spelade en stor roll i vår kommande match mot Skara.

Torsdagens träning bestod av mindre löpning och mer spelövningar. Det var bland annat ”djupledskvadden”, avslut och i slutet fick vi även känna på våran A-plan där vår kommande match skulle spelas. Vi avslutade med möte och genomgång inför matchen. Det var ett heltaggat Sil som var spända inför söndagens derby.

På söndagen var det äntligen dags för hemmapremiär mot Skara FC. Matchen spelades på ett soligt men kallt Silbohof på en plan som inte var i sitt bästa skick. Första halvlek var svängig och det blev inget ordentligt spel. Det märktes att Skara var rejält revanschsugna sedan förlusten på försäsongen. Sammanfattar man första halvlek var det Skara som hade mest boll och även några chanser att sätta 0-1. Trots detta tog vi ledningen genom Anna Åkesson i minut 43 precis innan vi gick in i pausvila.

Vi gick ut i andra halvlek med betydligt bättre självförtroende och började nu vinna boll på mittfältet, mycket tack vare Maja Stridh som visade en otrolig kämparvilja. Dock kvitterar Skara till 1-1 i minut 54. Trots det så lyckades vi behålla vårt spel och innan domaren blåste av matchen hade vi hunnit göra 4-1. GÖTT!

Målskyttar: Klara Ahlström 2, Anna Åkesson, Ebba Rådmark, Klara Ahlström

I måndags hade våra målvakter Vilma och Tilda målvaktsträning med andra målvakter från föreningen. Vår målvaktstränare K-G (Kenneth Gustavsson) höll i träningen och den innehöll övningar såsom, hoppa och nudda ribban och sedan kommer en hög boll att slänga sig på. Sedan blev det även lite magövningar för att stärka magmusklerna. Många fler och roliga övningar gjordes och det var en mycket lyckad träning!

I tisdags var det övriga lagets tur att träna igen men innan det hade vi ett spelarmöte för att checka av läget. Det var en jobbig träning där fokuset låg på att köra slut på kroppen. Så nu är vi redo att ta oss an Holmalunds IF Akademi borta på söndag!

/Vilma Persson & Elvira Essgärde


10:a (10:a) – Skara FC, 0 poäng

Helgens match mot Sil blev inte som vi tänkt oss…
Vi förde matchen i hela första halvlek, men de fick in ett mål precis i slutet av denna. 1-4 som resultatet blev speglar inte matchen så vi var lite deppiga efteråt. MEN positivt var att Arafo gjorde sitt första mål i A-laget. 

Vi började sen veckan i ett äkta april-väder, där vi hann med både sol, hagel, regn, blåst & tillslut snö under 1,5 timme. Inte illa!

Gårdagens träning blev dock betydligt skönare & vi till och med svettades pga värmen & inte bara av ansträngning, att en aldrig blir nöjd…
Vi står inför ytterligare en utmaning i helgen – Frisco. Men då ska vi för första gången för i år få spela på gräs på Sparbanken Arena, anläggningen som tar drygt 600 sittande personer, vilket är ungefär så många åskådare vi brukar ha 🙂  

Veckans bästa: Ammi ”The mask” Camara. Våran kära målvakt som med bruten näsa & mask glatt ställer sig i mål ändå. Brudar är tuffa! 

Foto: Sklt

Veckans värsta: Vi mötte p14 i en ”match” på träningen. Hjälp alltså! Som små vesslor sprang de runt så vi köpte korv ett antal gånger. MEN, de fick i alla fall inget mål vilket var huvudsaken! 

/ Tove Ahlm

Lämna en kommentar