ANNONS:
ANNONS:

41-åringen gör nysatsning som spelare

Fredrik Smith har i år varit målvaktstränare och assisterande tränare i Gerdskens BK. Nästa år byter han ut det senare mot en nysatsning som spelare.
– Man tror ju att suget ska växa bort, men det finns där fortfarande, säger 41-åringen med ett skratt.

Så sent som 2016 var Fredrik Smith spelande assisterande tränare i Främmestads IK. Nu gör han återigen en satsning på den egna karriären när han under 2018 kombinerar målvaktstränarrollen med att på allvar utmana om platsen mellan stolparna i A-laget på Gerdskenvallen.

– Jag hoppade ju in några matcher i år och kände att jag gärna hade spelat mer. Men i år hade jag inte den rollen utan jag var tränare i första hand, säger Fredrik, som rent fysiskt alltid hållit kroppen i trim.

– Visst jag är 41 år. Men så länge man har kroppen med sig ska det inte vara några problem.

Nu har GBK det väl ställt med målvakter. Erik Andersson och Adam Persson finns sedan tidigare i truppen och nu tar även Fredrik Smith upp kampen om platsen i A-laget.

– Klart jag vill spela, så är det ju. Men jag har också kvar mitt uppdrag som målvaktstränare och ska så klart försöka göra det så bra som möjligt också, säger Smith, som också har nyheter om Erik Anderssons knä att berätta.

– Han har en skada på ett korsband och lösa benbitar i knäet. Han har gjort en MR och ska nu köra några veckor med rehab. Sen efter det vet man om det behövs en operation eller inte, säger Fredrik.

Om Erik Andersson tvingas till operation har Gulsvart alltså en mycket rutinerad och kompetent målvakt bredvid den yngre Adam Persson. Fredrik Smith har spelat åtskilliga säsonger i division 3 tidigare i karriären och även lirat i både Främmestad och Elmer/Fåglum.

Annat nytt från GBK-lägret är att Södra Härenes offensivt duktige Alexander Asservik har skrivit på för klubben.

Erik Andersson har problem med ett knä.

Lämna en kommentar