ANNONS:
ANNONS:

AFC igång med stormatcherna

Ny måndag  betyder ny Bredsida där vi sammanfattar den senaste fotbollsveckan.

Alingsås FC har nu spelat sin första match i årets gruppspel i Svenska cupen. Linköping gästade Gerdskenvallen på söndagen och det allsvenska topplaget fick i alla fall kämpa en del för att knäcka hemmalaget. Stina Jensens 1-0 höll sig dock inte tillräckligt länge för att skapa nerv i matchen på allvar utan gästerna vann programenligt med 4-1. Absolut ingen skam i det resultatet utan snarare ett kvitto på att AFC kan matcha de bästa lagen i Sverige under perioder.

I gruppens andra match vann Rosengård över Växjö med 3-0, och nu rullar det på med två feta matcher till för AFC:s del.

…………….

Holmalund hade spelledigt i helgen, men en liten nyhet sipprade ändå ut från HIF-lägret den gångna veckan. AT skrev om att André Nilsson återigen har problem med sitt knä och att årets säsong är högst osäker. Vill det sig illa kan det till och med vara så att karriären är över, för fler ingrepp i knäet är inte aktuellt, enligt artikeln i AT.

…………….

Gerdsken tog sin första seger med Tommy Johansson vid rodret när Stenkullen städades av utan problem. Vilmer Tyrén gjorde tre mål när GBK vann med klara 5-1.

…………….

På tal om klara segrar och om att städa av sitt motstånd så vann Alingsås IF mot Skepplanda med hela 8-1. Där gjorde Oliver Östlind hattrick och Joel Karlsson två mål, så de båda ser ut att ha poängformen i antågande även nu under 2022.

…………….

Vårgårda IK lirade 1-1 mot hemma mot Ytterby i lördags. Felix Hafström gjorde 1-0 redan i matchupptakten, men utjämningen kom på straff strax före paus. Efter kvitteringen sjönk matchkvalitén, bland annat till följd av tre utvisningar.

I veckan kom också nyheten om att Hassan Najafi lämnar Vårgårda IK. Det betyder att hans poäng behöver fördelas ut på andra VIK-spelare i år.

…………….

För våra bästa damlag (vid sidan av AFC) blev det inga vidare resultat i helgen. Frisco föll med 1-0 mot Skepplanda medan Alingsås KIK åkte till Lidköping och föll mot Råda med hela 4-0. Nya tag där med andra ord.

…………….

Bland våra lag på lägre nivå var det några som var i farten i helgen. Alingsås City spelade 1-1 mot Sjuntorp, Herrljunga slog ETL med matchens enda mål och Stora Mellby vann mot Borgstena med 4-1. Tre resultat som alla måste anses som goda. Något sämre gick det för Vårgårdas damer som torskade med 4-1 mot Svenljunga U.

Vidare spelade Södra Härene och Hemsjö 2-2 i fredagens grannderby, där superförvärvet Albin Andersson saknades i Häras laguppställning.

…………….

Annelund lirade inte i helgen men jag har ändå nyheter om dem. Det finns säkra uppgifter om att de inom kort kommer att presentera två starka nyförvärv från Säven/Hol, och det ger så klart extra krydda till deras trupp. Det surras också om att det inte är omöjligt att Samuel Holmén skriver över sig rill brorsans gäng för att eventuellt kunna göra något gästspel i division 5 under 2022. Det vore ju väldigt häftigt om så blir fallet.

…………….

Snart börjar DM-gruppspelet på bred front. Här kan du se hur våra lokala lag lirar framöver.

…………….

Ännu inget fotbollsträning för in del under 2022 och jag börjar så klart inse att tiden är på väg på att rinna ifrån mig. Återstår att se om matchtröjan har dragits på för sista gången eller om det går att få fason på 2022.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar