ANNONS:
ANNONS:

Äggjakt istället för måljakt

En påsk utan fotboll. Ja, det blir verklighet under det mycket speciella 2020.

Påsken är en högtid som för mig är förknippat med fotboll. Skärtorsdagen, Långfredagen och Annandag påsk är dagar då det brukar spelas både tränings- och tävlingsmatcher, lite beroende på hur långt fram i almanackan vi har kommit.

I år skulle det ha blivit en lokal blandning. Våra högst placerade lag skulle ha varit igång  med spel om poäng medan våra lägre placerade lag troligen skulle slipat på formen med träningar och förberedande träningsmatcher. Nu kanske det blir en och annan träning – men så mycket mer än så har vi inte att vänta.

……………

Mitt första träningsläger med Stora Mellbys seniortrupp genomfördes i påsktider. Jag vill minnas att vi kom hem till byn igen på påskafton, så det året bör högtiden ha infallit förhållandevis tidigt. Resan hade gått till Båstad där några dagar blandades av fotboll, kortspel och en infekterad SM-finalserie i hockey mellan Färjestad och Djurgården. Kanske, kanske att det knäpptes upp en och annan öl under den resan också. Som ungtupp utan nämnbar alkoholkonsumtion kunde man alltid glänsa på lägrets avslutande förmiddagsträning när det äldre gardet bar på både tunga ben och tunga huvuden. Mer nämner vi inte om Båstadsresan, utan vi nöjer oss med att konstatera att varje träningsläger bär på sina egna minnen.

……………

Jag vet också att jag ett annat år har spelat premiär på en Skärtorsdag. Det betyder att påsken låg betydligt senare än i föregående exempel. Stora Mellby hade vunnit division 6 och skulle göra comeback i femman, och en av seriefavoriterna Främmestad tog emot i premiären. Det blåste och regnade så jävligt att jag minns att mössan blev så genomdränkt att den på något märkligt vis drog åt sig själv runt huvudet och täppte igen öronen – så att jag i princip inte hörde någonting.

Som lök på laxen gjorde Främmestad tidigt både 1-0 och 2-0, men SMSK lyckades helt orättvist och på något mycket märkligt sätt lobba in både reducering och kvittering. Vinden tog tag i bollen och ställe målisen vid två tillfällen och vi hade en pinne med oss in i halvlek.

Andra akten blev en lång jakt av Främmestad. Vi trycktes tillbaka, men stod emot länge och väl. Men när vi drabbades av en utvisning (säger inga namn – men det var Anton Lennde) kunde hemmalaget till slut forcera in 3-2 och vinna matchen. Kanske inte mitt bästa premiärminne – men ändå en premiär som har anknytning till påsken.

……………

Den här våren skulle SMSK återigen ha gjort comeback i division 5. Men som ni vet får det vänta fram till sommaren, och då kan vi alla istället unna oss att minnas tillbaka på de matcher och premiärer som lirats i påsktider. Har du något minne att dela med dig av är det bara att kommentera nedan.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

3 svar på ”Äggjakt istället för måljakt”

  1. Festligt minne! Jag minns när du brände straff i Remmenedal och jag fick städa upp och slå in returen 😉

    Svara

Lämna en kommentar