ANNONS:
ANNONS:

Ahlqvist slutar – trio får större ansvar

Reine Ahlqvist presenterades som ny tränare i Holmalund för några månader sedan. Men nu slutar han, och istället får Johan Nilsson, Olof Saarinen och Christoffer Ängberg ansvaret tillsvidare.

Johan Nilsson basade förra året för Holmalunds U-lag och den här säsongen var han tänkt som en av två assisterande tränare (Christoffer Ängberg den andre) till Reine Ahlqvist. Nu blir istället Nilsson huvudansvarig under träningarna tillsammans med målvaktstränaren Olof Saarinen medan Ängberg blir spelande assisterande tränare. Dessutom kommer Mikael Öhman och Patrick Heed att stötta upp tränarstaben som bollplank.

– Vi kommer jobba tillsammans allihop och det är inte någon som har mer mandat än någon annan. Sen är ju Ängberg med och tränar själv så under träningarna blir det jag och Olof som tar mest ansvar, men vi kommer att planera allting tillsammans alla tre, säger Johan Nilsson, som trivs i rollen som ledare.

– Det är väldigt kul och vi i staben känner ju varandra sedan flera år. Och när vi presenterade det för truppen tidigare i veckan verkade det som att alla köpte den här lösningen.

Reine Ahlqvist.

Anledningen till att Reine Ahlqvist väljer att sluta som tränare är privata hälsoskäl.

– Reine behöver vila för att bli frisk och därför kommer han inte träna Holmalund 2017. Det är jättetråkigt, särskilt för honom själv, säger Patrick Heed i Holmalunds fotbollssektion.

Heed menar vidare att en ny huvudtränare ska tillsättas.

– Det är ett tufft jobb vi har framför oss med målsättningen är att vi ska hitta en ny huvudtränare. Det är fortfarande ett tag till seriepremiär så vi har lite tid på oss, det hade varit värre om det här hänt om två månader, säger Patrick.

Även Johan Nilsson är medveten om att detta är en temporär lösning, åtminstone till en början.

– Vi vet om förutsättningarna allihop. Vi tar en vecka i taget och försöker göra ett så bra jobb som möjligt så får vi se vad som händer framöver, säger Johan.

Lämna en kommentar