ANNONS:
ANNONS:

AIF-JUBEL i derbyt

Oliver Östlind blev stor hjälte för Alingsås IF när han satte matchens enda mål i ett tillknäppt derby på Gerdskenvallen.

Den första halvleken var oerhört tillknäppt och chansfattig. AIF började ganska optimistiskt första tio minuterna med Ludde Andersson i spetsen, men det kom snabbt av sig och det hela utvecklades till ett enda långt bolltrillande på egen planhalva.

Spjutspetsarna Oliver Östlind och Fredrik Johansson kom ingenstans mer än ett par skott i halvtaskiga lägen som inte träffade målramen. Adam Kjellson sköt hemmalagets första skott på mål med halvlekens sista spark medan AIF hade några fler avslut. Men Erik Andersson i GBK-kassen behövde inte förta sig för att hålla nollan intakt innan domaren blåste av av halvlek.

Efter paus började det lika trevande första kvarten. Men så fick Oliver Östlind tag i bollen på offensiv planhalva och satte fart framåt. Han vek av åt höger, förbi ett par motståndare och avslutade med ett distinkt skott vid den första stolpen. Efter målet växte den offensiva tuppkammen på AIF och Östlind var framme och oroade ett par gånger till på kort tid.

GBK kastade in Alexander Asservik för att få till mer offensivt tryck men trebackslinjen i AIF med Jocke Berg, Andreas Glännbro och Adam Borhammar Wahlin hade inga som helst problem med att hålla de gulsvarta under kontroll. Fronken Johansson var nära på att komma först på en djupledsboll vid ett tillfälle, men då var James Clark påpassligt ute och avvärjde.

Annars var det vikarierande högerbacken Elias Andersson (Filip Larsson knäskadad) som fick GBK:s bästa chans med tio minuter kvar. Ett långt inlägg hamnade framför fötterna på Andersson, med det stressade avslutet satt i burgaveln.

Strax därpå bytte GBK in sin assisterande tränare Fredrik Gustafsson i ett sista försök att spetsa till det framåt. Det höll på att ge utdelning när Gust var med i förspelet till inlägget som ledde fram till Samuel Tedika vid den bortre stolpen. Men Clark sprattlade till på mållinjen och klarade.

AIF fick inte många kontringslägen i slutet, men en stor chans dök upp. Men då stoppade Adam Hägg upp det hela med en taktisk tröjdragning efter att mittbacken gått bort sig i förstaläget. Varning – även fast AIF-arna menade att det skulle varit en annan färg på kortet.

När klockan tickat upp på 89 minuter kom så Gerdskens väg mot en poäng. Albin Andersson följde med upp i ett anfall och hakades upp inne i straffområdet. Fallet överdrevs, men domaren valde att peka på straffpunkten. Men Jacob Borg – som satte en straff senast – rullade bollen strax utanför och därmed vann AIF med matchens enda mål och tåg årets första seger.

Sebastian Moya.
Albin Andersson.
Ludde Andersson.
Niklas Klingberg.

ÖVRIGA LÖRDAGSMATCHER
Holmalund – Skoftebyn 0-1

Alingsås FC – Rössö 3-1
Mål: Linnéa Ström 2, Rebecka Sultan.

Frisco – Skoftebyn 3-2
Mål: Alex Schwartz 2, Annelie Carli.

Tvärred/Vegby – Säven/Hol 2-4
Mål: Christoffer Krabbe 2, Andreas Krantz, Albin Hägg.

2 svar på ”AIF-JUBEL i derbyt”

  1. Jonas. Har jag missat något eller?
    Gerdskens BK är inte längre obesegrat skriver du efter 0-1 mot AIF.
    Men vad jag vet föll GBK mot Ahlafors, den 27 april, med 3-1.
    NG Svantesson

    Svara

Lämna en kommentar