ANNONS:
ANNONS:

AIF tillbaka i trean

Alingsås IF gjorde det alla förväntade sig. De vann division 4 och är tillbaka i trean till säsongen 2019.

Bortamatchen mot IFK Trollhättan var sista hindret mot serieseger för Alingsås IF. Men ni som läst införsnacket vet att det skulle krävas ett mirakel för att AIF skulle bomma det här läget. Men grönvitt tog ändå det säkra före det osäkra och vann sin match i Trollhättan.

Men det var inte utan vissa problem. Oliver Östlind var avstängd, och kanske att det grusade offensiven något. Men när Andreas Johansson byttes in istället för skadade Felix Hjertqvist Jonsson skulle han bli lite av matchvinnare.

I början av andra halvlek fälldes Johansson i straffområdet och Ludvig Andersson gjorde inget misstag från elva meter. Med kvarten kvar av matchen gjorde sedan Andreas Johansson hela jobbet själv när han dribblade av ett gäng hemmaspelare och satte dit 2-0.

Det blev också slutresultatet och vid slutsignalen kunde det stora segerjublet bryta ut. Alingsås IF vinner division 4, och lokalfotboll.se säger givetvis grattis till den bedriften.

Noterbart är att Kronäng tappade poäng mot Ulrcehamn och därmed tappade de också sin direktplats till trean. Det blir istället Främmestad och Ardala från norra fyran som får fira uppflyttning i dag, medan Kronäng får kvala.

…………..

Av resultaten nedan att döma kan ni räkna ut att det inte blir något kval mot division 2 för Gerdskens BK. Efter torsk hemma mot Skövde var hoppet ute, även om det inte hade räckt med en seger eftersom Holmalund inte lyckades knipa poäng i Tidaholm. Därmed blir det just IFK Tidaholm som kvalat mot division 2.

ÖVRIGA LÖRDAGSMATCHER
Örebro Syrianska – Vårgårda IK 0-4
Mål: Albinot Rexhepi 2, Daniel Olafsson, Akram, Abdisalam.

Gerdskens BK – IFK Skövde 0-1

IFK Tidaholm – Holmalunds IF 2-1
Mål: André Nilsson.

Hemsjö – Sjövik 3-0
Mål: Simon Ericsson, Fredrik Dahlberg, Niklas Hedlund.

Mjörn – Borgstena 1-1
Mål: Gabriel Skarrie.

Lämna en kommentar