ANNONS:
ANNONS:

AIF vände och vann derbyt

Efter fyra mål i den andra halvleken vann Alingsås IF till slut mot Gerdsken med klara 4-1.
– Skönt att vinna, men man ska inte dra för stora växlar av det här, säger AIF:s assisterande tränare Calle Skoglöf, som basade nä Per Krantz var på skidsemester.

Calle Skoglöf basade över AIF.

På Alströmervallen var det en ganska jämn första halvlek som utspelade sig. AIF hade mest boll inledningsvis, men så särskilt mycket ordnat spel var det inte första 45 minuterna. Ett mål fick dock publiken se, och det var Gustav Blomgren som satte dit 1-0 för gulsvart mitt i halvleken.

Efter paus fick AIF bättre fart på spelet, och redan i första spelminuter kvitterade Noradin Mohamed.

– Vi började lyfta lite längre mot hörnflaggorna och då fick vi bättre ytor att anfalla i, säger Calle Skoglöf.

Oliver Ösltlind och Noradin Mohamed tog för sig på kanterna och snart var AIF i ledningen. Rickard Hedberg placerade in 2-1 och en stund senare nickade Adam Borhammar Wahlin in 3-1. Slutresultatet 4.1 spikade sedan Marcus Johansson när hans hörna letade sig ända in bakom Erik Andersson.

– Skönt att vara igång med matcherna och vi får försöka ta med oss det som var bra. Men samtidigt har vi mycket att jobba på framöver och det är bara februari än. Så man ska inte dra för stora växlar av det här, säger Calle Skoglöf, som i dag testade Adam Borhammar Wahlin som mittback.

– Han har varit det på någon internmatch också och har gjort det jättebra. Han har bra fötter och visade idag att han har positionsspelet i sig också. Så där har vi ett bra alternativ som mittback.

Båda lagen saknade ett par tunga pjäser. Bland annat lirade Andreas Glännbro innebandy och Andreas Johansson låg hemma sjuk, och i GBK saknades namn som Jacob Borg och Marco Stua.

Istället var det flera unga spelare som fick chansen. Exempelvis släppte AIF fram Valentino Trumstedt, född 2003, från start som vänsterback.

– Kul att ge unga spelare chansen och jag tyckte både han och alla andra skötte sig riktigt bra.

ÖVRIGA LÖRDAGSMATCHER
Fristad – Herrljunga 1-0

Skepplanda – Säven/Hol 3-2
Mål: Kenneth Gustavsson, Linus Bohlin.

Vårgårda IK – IFK Tidaholm 1-1
Mål: Benjamin Hacker.

Annelund – Mariedal 0-1

Sollebrunn – Halvorstorp 2-0
Mål: Filip Johansson, Christoffer Frisk.

Qviding – HIF Akademi 1-1
Mål: Sofia Olsson.

Lämna en kommentar