ANNONS:
ANNONS:

AIK avgjorde i slutminuterna

Holmalund fick en tråkig avslutning på midsommarhelgen. AIK gjorde två sena mål och vann med 2-0 på Brogårdsvallen.
– Tycker vi var värda minst en poäng, säger Ronia Gustavsson med en suck.

Holmalund kan sannolikt säga adjö till toppen i Elitettan nu. Efter dagens förlust – den fjärde på de fem senaste matcherna – skiljer det tio poäng upp till Kalmar på andraplats, och dessutom är det en hel drös av lag som ska passeras på vägen uppåt. Istället var det AIK som tog chansen, stockholmarna är nu med och hotar om en allsvensk plats efter tre poäng i Alingsås.

Men det var inte utan att det satt långt inne. Holmalund var väl så bra som AIK och hemmalaget skapade också en del framåt. Närmast var kanske Ellen Karlsson när hon sköt strax över ribban.

När klockan hade passerat 80 minuter såg matchen ut att sluta 0-0. Men då var oturen framme för Holmalund och mittbacken Ronia Gustavsson.

– Det kom ett inlägg som jag skulle rensa bort. Men så träffade jag bollen med yttersidan och bollen går över Moa. Det känns riktigt tungt, säger Ronia efter matchen.

När HIF jagade en kvittering med trebackslinje i slutminuterna gjorde AIK ännu ett mål och vann således matchen med 2-0.

– Den första halvleken var nog den spelmässigt bästa vi har gjort i år. Det var tålmodigt och vi höll i bollen på ett bra sätt. Sen är det fortfarande lite som saknas sista tredjedelen där vi kanske behöver bli lite mer fantasifulla. Men med den halvleken tycker jag absolut att vi var värda minst en poäng, så det är bara att bygga vidare mot nästa match, säger Ronia Gustavsson.

Lämna en kommentar