ANNONS:
ANNONS:

”Aldrig varit så laddad inför en höstsäsong”

Jonathan Tedeborg skriver att motivationen inför hösten är på topp nu när hans Holmalund ligger prekärt till i division 3.

Höstsäsongen närmar sig och för oss i Holmalund väntar 8 matcher som var och en kommer bli som en final. Att gå ut som jumbo ser såklart tungt ut i tabellen och läget är väldigt tufft – men nu gäller det bara att sätta på sig de positiva glasögonen.

Under mina tidigare säsonger i a-laget har vi nästan alltid varit ett stabilt lag som legat strax under toppen, men hamnat lite i ett ingenmansland vilket gjort att motivationen ibland falnat framåt slutet av serien. I år finns absolut inget utrymme för sådant och min förhoppning och övertygelse är att det prekära läget kommer kunna gynna oss så länge vi behåller fokus på det vi ska göra.

Att ha allt att spela för ska innebära att vi åtminstone inte förlorar någon match på inställning, och vi kan samtidigt slå ur underläge. Motivation och inställning blir viktigt när hösten tar vid, men så även tron på att det går att vända ett underläge. Det är också en av fotbollens stora tjusningar – allt kan verkligen hända så länge man tror.

Många är Liverpoolfansen som fortfarande drömmer sig tillbaka till vändningen mot Milan i Champions League-finalen 2005. Som Barcelonasupporter går tankarna direkt till vändningen mot PSG 2017, där 3–1 blev 6–1 på tilläggstid och avancemang. Ser man förbi enskilda matcher är Leicesters galna Premier League-vinst 2016 nog det största miraklet. Sist i tabellen på våren 2015, otrolig upphämtning för att säkra kontraktet och sedan fullkomligt osannolik ligaseger våren 2016.

Kampvilja och tro räcker långt i fotboll. Men en tredje krydda vi behöver under hösten är flyt. Vårsäsongen innehöll, självklart blandat med självförvållade motgångar, både tveksamma röda kort och oturliga studsar både offensivt och defensivt. Men tre 0–0-matcher under de sista fyra matcherna visade på en mer rejäl typ av insatser och i två av matcherna var vi närmast segern. Lite flyt och grisiga 1–0-segrar har varit bristvara för länge nu och kan vi knycka några av den sortens poäng framöver är mycket vunnet.

Det blir onekligen en intressant och viktig höst för oss röda – och förhoppningsvis får vi också tag på de ovan nämnda nycklarna. Trots (eller tack vare?) det tabellmässiga utgångsläget har jag aldrig varit så laddad inför en höstsäsong som i år!

JONATHAN TEDEBORG
Födelseår: 1999.
Familj: Mamma Barbro, pappa Bengt-Olof, syster Sanna, flickvän Saga.
Bor: Hos föräldrarna i Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås IF 2006-2013, Gerdskens BK 2013-2016, Holmalunds IF 2016-.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar