ANNONS:
ANNONS:

Alingsås vann – men ny förlust för Annelund

Både Annelunds IF och Alingsås IF var i farten i division 4 i kväll. Alingsås tog en tung seger borta mot Skepplanda medan Annlund inkasserade en ny förlust hemma mot Byttorp.

Referatet med Jonas

Annelund har haft en blytung vår i division 4. Efter premiärsegern har det blivit sju raka förluster, och i dag mot Byttorp var laget aldrig nära poäng. Gästerna tog ledningen med 3-0 första kvarten och vann sedan med klara 5-0. Förlusten betyder att Annelund är kvar under nedflyttningsstrecket.

Bättre gick det för Alingsås IF, som reste sig efter en tung start borta mot Skepplanda. Andreas Glännbro slog olyckligt bollen i eget mål efter bara några minuter, men tog sedan revansch på sig själv när han kvitterade från straffpunkten.

I den andra halvleken ökade AIF trycket ännu mer men Skepplanda lyckades med tur och skicklighet stå emot en stund till. Men med cirka 20 minuter kvar höll sig Rickard Hedberg, som även arbetat fram straffen, och nickade in bortaledningen.

– Precis efter vårat 2-1 stack Skepplanda upp lite men de skapade egentligen ingenting. Men däremot brände vi massa lägen i dag igen, det var nästan ännu värre än mot Annelund. Det kunde ha blivit 7-1 i de här matchen, men målskyttet kanske väntar med att lossna till derbyt, säger Lasse Olovsson i lagledningen med ett skratt.

Jonathan Yosef fick dock gjort ett mål i slutminuterna så segersiffrorna stannade vid 3-1.

– Skönt att vinna och vi smyger med i vinnarhålet, som det heter på travsråk, säger Olovsson, som berömmer Rickard Hedberg för sin insats.

– Han var duktig, särskilt i andra halvlek. Så det var välförtjänt att han fick sätta dit 2-1.

Övriga torsdagsmatcher
Herrljunga SK – Levene/Skogslund 4-0
Mål: Fisnik Tahiri 2, Fidan Tahiri, Erik Karlsson.

Jung/Kvänum – Södra Härene 4-2
Mål: Olivia Balanga, Sara Styrud.

Även Hudene skulle ha spelat men matchen mot Saleby/Järpås blev inställd och flyttad till nästa vecka.

Lämna en kommentar