ANNONS:
ANNONS:

Alströmergymnasiet tog Oscar till GBK

Oscar Lidén, 17 år i januari, kan bli en intressant nykomling i Gerdskens BK. Han kommer närmast från IFK Emtunga, men numera pluggar han på Alströmergymnasiet och bor i Alingsås på veckorna.

Gerdskens BK har förstärkt med några namn som figurerat i Alingsåsfotbollen ett tag. Men det finns också ett par helt nya ansikten, och ett av dem tillhör Oscar Lidén.

– Jag är från Vara och har spelat i Vara SK ända till förra säsongen när jag bytte till Emtunga, berättar Oscar.

Han har varit helt ordinarie i division 6-klubben och har mestadels hållit till som yttermittfältare.

– Jag är ganska snabb och bra på att driva boll, säger han om sig själv.

Han studerar på Alströmergymnasiet i Alingsås och några av studietimmarna lägger han på fotboll då han är en del av den fotbollsinriktning som leds av Kjell Johansson och Ola Karlsson. Det var också Kjell som hade ett finger med i spelet när Gerdskens BK kom in i bilden.

– Kjell pratade med Niklas (Andersson) och jag fick chansen att komma dit och träna. Och nu när jag får möjlighet att vara med i A-truppen känns det naturligt att byta till Gerdsken. Jag har en lägenhet i Alingsås som jag bor i på veckorna så det är smidigt att ha klubben på samma ställe.

Steget från sexan till fyran är givetvis ganska stort. Men Oscar Lidén vet vad han vill.

– Klart man siktar på att få spela i division 4, men vi får se hur det går. Det ska i alla fall bli riktigt kul när vi kör igång den 12 januari, säger han.

Lämna en kommentar