ANNONS:
ANNONS:

Anders har fått en nystart i Frisco

Anders Hindström är ny tränare för Frisco i division 2.
I dag möter vi 33-åringen från Jonslund i serien Ny i gänget.

Ny i gänget

Hindström

Anders Hindström är 33 år och född och uppvuxen i Jonslund. Det är också i Elmer/Fåglum han varit verksam i så gott som hela sitt fotbollsliv, fram till att han i höstas presenterade som ny tränare i Frisco.

– Jag spelade med Nossebro en halv säsong för några år sedan, annars har jag varit EFFK hela tiden, säger Anders.

Länge var han endast spelare i klubben. Men på senare år har den rollen utökats med väldigt många fler. Han har varit ordförande, fotbollsansvarig, assisterande tränare för herrlaget och huvudansvarig tränare för damlaget.

– Jag har väl egentligen varit med och spelat själv hela tiden, men inte satsat lika hårt som innan. De andra rollerna har tagit mycket tid och jag har även haft lite problem med ryggen.

2015 var inget muntert fotbollsår för Hindström och Elmer/Fåglum. Klubbens herrlag föll ihop som ett korthus när både tränare och spelare försvann på löpande band. Det resulterade i att Anders Hindström tillsammans med ett par andra eldsjälar fick hålla ihop verksamheten efter bästa förmåga.

– Jag var tränare för damlaget samtidigt som jag och Tommy Werner tog över herrlaget på hösten. Så de sista månaderna var ganska intensiva.

Men nu blir 2016 den där nystarten som Anders behövde. Den vardag som nu råder i Frisco är inte densamma han var van vid i EFFK.

– Det var riktigt roligt att komma till en klubb och ett lag där mycket redan fungerar. Nu är vi 18-20 spelare på träningarna och alla vill verkligen någonting med sin fotboll. Det märks att det är ett snäpp upp jämfört med division 3 och det här känns väldigt inspirerande för mig. När vi hade upptaktsmöte var det väldigt många tjejer som yttrade sig och sa vad de tycker, och det ser jag som positivt att inte bara en eller två sköter snacket. Här är det många som bryr sig om laget.

Anders bor i Jonslund och jobbar till vardags på bygdens stora företag Dahréntråd.

– Det är väldigt praktiskt att ha fyra minuter till jobbet. Och det är mycket närmare till Frisco än vad jag trodde, det tar bara 20 minuter så det fungerar bra.

Hur är du som tränare?

– Jag är nog åt det krävande hållet, och det kommer nog från min egen karriär. Är man på träningen är det fokus till hundra procent som gäller, annars kan man lika gärna stanna hemma. Och jag är inte rädd för att höras och synas, så jag kommer inte direkt stå tyst under matcherna utan försöker alltid bidra med mycket engagemang.

Frisco är i full gång med försäsongen och kör nu fyra pass i veckan. Björkvallen två tillfällen och mer fysinriktad träning vid två tillfällen.

– Sen börjar ju matcherna med DM i slutet av februari så det går snabbt de här veckorna. Jag tror vi går mot ett mycket intressant säsong i Frisco. Det är en del äldre tjejer som är nere och kör stenhårt på träningarna och de kompletterar de yngre på ett bra sätt. Så det ska verkligen bli spännande att vara med den här säsongen.

Anders väljer (svaren i fet stil)
Naturgräs vs Konstgräs
La Liga vs Premier League
Glidtackling vs Slå en tunnel
Hämtmat vs Matlagning
Ronaldo vs Messi
Öl vs Vin
Idol vs På Spåret
Kalaspuffar vs Havregrynsgröt
Intervaller vs Skotträning
Mål vs Assist

 

Läs om Anton Vilstrup i samma serie.

Läs om Caroline Berling i samma serie.

Lämna en kommentar