Andra raka för VIK

TV: Vårgårda IK tog andra raka hemmasegern när Skara FC besegrades med 4-2 på Tånga hed.
– En okej prestation, sa tränare Peo Häggström.

Referatet med Jonas

Jubel VIK

Vårgårda började matchen lite halvsömnigt och gästerna tog ledningen redan i den fjärde minuten. Lagets speciella målskytt Mattias Karlsson placerade elegant in bollen med en yttersida förbi Niklas Eriksson, även om försvarsspelet innan målet inte såg direkt resolut ut.

Baklängesmålet blev ingen omedelbar väckarklocka för VIK, utan Skara hade faktiskt ett bra läge att öka på ledningen. Men sen, efter drygt 20 minuter, började hemmalaget att skapa chanser och göra mål. Eller vad sägs om följande:

23 minuter: Adam Borhammar Wahlin skjuter utsidan av stolpen.
24 minuter: David Lager nickar in Richard Wartmarks fina inlägg.
27 minuter: Joel Hallenbert har ett bra skott i utsida av stolpen.
29 minuter: Michael Andersson är nära att forcera in Daniel Olafssons bra slagna frispark.
30 minuter: Jocke Bergs hörna blir till kaos och bollen tar i hjulet vid stolpen och studsar ut.
35 minuter: Ludvig Andersson har ett bra skott som målvakten räddar till hörna.
36 minuter: ”Ludde” får revansch och trycker in 2-1 när andrabollen studsar ut från hörnan.

Chanskavalkaden avslutades sedan med att Skara gjorde ett mål som dömdes bort för offside, och VIK kunde gå till pausvila i ledning.

I andra halvlek var Mattias Karlsson nära att kvitterade omedelbart, men Niklas Eriksson var snabbt nere och räddade till hörna. Efter det var det ställningskrig i när en halvtimme, men känslan var hela tiden att Vårgårda kontrollerade matchen. Men 2-1 är en bräcklig ledning, så det var nog många som andades ut när Adam Borhammar Wahlin mycket snyggt vände bort sn bevakning och smällde upp 3-1 i nättaket. Av bara farten hängde Richard Wartmark efter och dundrade nästan lika snyggt in 4-1 i bortre burgaveln.

– Kul att vi får göra så snygga mål, och oerhört skönt med tre poäng. Vi brukar ha svårt mot Skara, men i dag tycker jag att vi gör en okej prestation efter en halvdan start på matchen, sa Peo Häggström.

I matchens slutskede väggade sig Skaras Oliver Jonsson igenom och spikade slutresultatet till 4-2. Inte heller det målet såg omöjligt ut att avstyra för det defensiva gardet i VIK.

Högerbacken Adam Hägg fick blomsterkvasten i hemmalaget, och det finns ingen anledning att opponera sig emot det. I övrigt visade David Lager ofta hur bra han är på att hitta snabba lösningar med bollen vid fötterna och Adam Borhammar Wahlin spelade moget och klokt på sin högerkant.