Andra raka förlusten för AFC

Alingsås FC har fått en tung start i elitettan. 1-4 mot Morön följdes upp av 0-1 i hemmapremiären mot Uppsala.

På en ojämn och något svårspelad matta på Mjörnvallen var det på lördagen dags för hemmapremiär för Alingsås FC. Uppsala stod för motståndet, och det blev en första halvlek som präglades mer av kamp än av något annat. Taylor Townsend slet som ensam central anfallare i AFC, men då bollarna mot henne allt som oftast inte var tillräckligt välriktade blev det för få tillfällen med etablerat spel på Uppsalas planhalva.

Hemmalaget hade därför svårt att skapa några farligheter mot gästernas mål. Någon fast situation rörde till det lite för gästerna och Olivia Sultan – som bytte av Lisa ”Mini” Johansson efter en halvtimme – hade ett halvläge just före paus. Men bollen från Taylor Townsend var något lång och Sultan tvingades slänga sig och avsluta i svårt läge.

Åt andra hållet radades det inte heller upp målchanser i första halvlek. Anna Larsson (ny från Skoftebyn) höll ihop backlinjen på ett bra sätt och gästerna hade endast ett par missriktade skott utifrån utöver den möjligheten som gav 0-1 efter 37 minuter. Efter ett inspel och oavgjort motlägg i AFC:s straffområde hamnade bollen framför fötterna på Hanna Persson som skyfflade in ledningsmålet.

Andra halvlek började på samma sätt, med mer kamp än ordnat spel och alltför korta anfall från AFC. Kanske såg tränare Lars-Petter Björk samma sak för med knappa halvtimman flyttades Oliva Sultan upp bredvid Taylor Townsend och Alma Öberg byttes in (En blek Pernilla Milton ut) på en kant i en 4-4-2-uppställning.

Det gav ingen omedelbar effekt, men 10 minuter senare visades matchens målskytt Hanna Persson ut för farligt spel med en hög fot mot Tove Lorén. Med en spelare mer var Alma Öberg ytterst nära att kvittera med en gång, men keepern Lina Lundqvist var snabbt ute och parerade.

AFC flyttade upp spelet och etablerade sig allt längre stunder på offensiv planhalva. Olivia Sultan hade ett halvläge med snedträff som resultat, men de där heta chanserna skapades inte. Med tio minuter kvar kom Melissa Davin och Isabelle Asplund in med friska ben, men det ville sig helt enkelt inte för Alingsås. Uppsala visade klass när de spelade av slutminuterna på ett bra sätt mot ett kämpade och allt mer frustrerat hemmalag.

När slutsignalen ljöd stod det klart att AFC står kvar på 0 poäng efter två spelade matcher.