ANNONS:
ANNONS:

Anna Knutsson hyllas för sina insatser

Juryn har nu valt ut Anna Knutsson från IK Frisco till Höstens ungdomsledare i den lokala fotbollen. Därmed får hennes förening fem tusen kronor från Sparbanken Alingsås att plöja ner i sin ungdomsverksamhet.

Anna Knutsson.

Även under 2018 har det kommit in många nomineringar av de ungdomsledare som gör ett stort jobb i traktens föreningar. Men nu har juryn sammanträtt, och valet som Hösten ungdomsledare föll på Friscos eldsjäl Anna Knutsson. Hon får utmärkelsen dels för att hon i många år tränat de tjejer som nu är 15 år, och dels för att hon fungerar som både ordförande och ungdomsansvarig i IK Frisco.

När jag ringer Anna Knutsson är hon i full färd med att arrangera en övernattning med det 15-årslag som hon följt sedan dottern började lira fotboll. Även innan dess sågs dock Anna Knutsson frekvent på Katebovallen då hon i många år var målvakt i damlaget.

– Det började när jag var 10-11 år och målvaktströjan låg kvar i omklädningsrummet när vi skulle spela match. Jag sa att jag kunde stå den matchen, men sen blev jag kvar i målet, säger Anna med ett skratt.

Just glädjen till fotbollen är det som drivit henne genom alla år som både spelare och ledare.

– Det är genom fotbollen man har fått sina bästa vänner och det är den glädjen och gemenskapen jag vill att alla andra ska få ta del av och uppleva. Tror det är det som driver mig ganska mycket, säger Anna, som också betonar vikten av att alla i ett lag måste få ta plats.

– Alla ska vara välkomna och göra så gott de kan. Alla är inte lika bra på fotboll i en grupp men alla är bra på något och har man roligt tillsammans bli alla delaktiga på ett bra sätt.

Utöver arbetet med dotterns ungdomslag har Anna Knutsson suttit i Friscos styrelse sedan början av 2000-talet. Hon har varit ordförande tidigare, och i somras fick hon återigen ta på sig den rollen fram till nästa årsmöte. Dessutom är hon en av nyckelfigurerna i Friscos och Herrljunga SK:s gemensamma ungdomssektion.

I nomineringen beskrivs Anna som en riktig problemlösare. Inget problem är för litet eller för stort för att lösas.

– Ja, det kanske stämmer, säger hon med ett skratt. Jag försöker se möjligheter i alla situationer och klubben, laget och tränarna ska självklart försöka hjälpa till så gott de kan om någon har ett problem eller har det jobbigt på något sätt.

En del av utmärkelsen är att Sparbanken Alingsås skänker fem tusen kronor till ungdomssektionen i aktuell förening, i det här fallet Frisco/HSK som framgångsrikt samarbetar.

– Ledarutbildning är något som är väldigt bra att satsa på, det gynnar även ungdomarna. Men sen kanske en cup eller något nytt material också, vi får väl se vad vi kan använda pengarna till, säger Anna när hon uppmanas att spåna om vad tusenlapparna ska fylla för syfte.

Anna Knutsson får också två biljetter till den lokala fotbollsgalan i november månad. Efter det väntar en ny säsong som ungdomsledare på Katebovallen.

–  Vi har inlett ett samarbete om 15-årslaget med Annelunds IF som fungerar väldigt bra. Så det blir en fortsättning på det nästa år, slår hon fast.

Här kan du läsa om Vårens ungdomsledare Johan Rysén.

Läs mer om bakgrunden till Sparbankens utmärkelse här.

Lämna en kommentar