ANNONS:
ANNONS:

Annelund med ena benet i sexan

Annelunds väg till nytt kontrakt i femman är nu mycket lång. Detta efter 3-3 mot Wargön på söndagseftermiddagen.
– Det fanns inte på kartan för ett halvår sedan att vi skulle ramla ur femman, säger tränare Krille Holmén besviket.

Krille Holmén.

Efter en poäng på två matcher kan Annelund inte vinna kvalgruppen och på så sätt säkra en plats i division 5 nästa säsong. Nu ligger hoppet i att Bergdalen slår Wargön med mer än två mål och på sätt ordnar en andraplats i gruppen åt Annelund.

I nästa steg måste då både Holmalund och Hjo lyckas i kvalet mot trean. Då räcker Annelunds andraplats till en avgörande kvalmatch mot en annan grupptvåa.

– Jaså, det finns en liten chans alltså? Då får vi hoppas på det även om det inte känns så troligt, säger Krille med en suck.

I dagens match mot Wargön fick Annelund en smakstart när Gabriel Holmén gjorde 1-0 redan efter ett par minuter. Men Wargön vände på steken och hade 2-1 med sig in i pausvilan.

I början av andra halvlek skruvade Krille Holmén in en hörna i mål och utjämnade till 2-2. Men gästerna återtog ledningen cirka tio minuter senare och Annelund fick på nytt jaga i underläge. Gabriel Holmén höll sig framme och gjorde 3-3 med sitt andra mål i matchen.

Sista 20 minuterna jagade hemmalaget ett viktigt segermål, men Annelund fick nöja sig med en pinne och ligger nu mycket prekärt till i detta kvalspel.

– Det var två väldigt offensiva lag. Vi spelade med trebackslinje från start för att verkligen gå för det och Wargön spelade också 3-5-2. Så det var väldigt mycket målchanser åt båda hållen och kunde lika gärna slutat 6-6, säger Krille Holmén, som nu får finna sig i ett tredje raka misslyckat kvalspel.

– Vi pratade om det efteråt och det känns så klart väldigt tråkigt. Klart att vi saknar rutinerade pjäser som Robban Holmén (inte spelat alls i kvalet) och Tobias Andersson (drog en baksida mot Bergdalen) i dag, det är i sådana här matcher man vill ha med de rutinerade spelarna.

Nu blir det troligen till att ladda om i division 6, och det är inte otroligt att det blir med Krille Holmén vid rodret.

– Vi har pratat lite framtid men ska sätta oss ner nu efter kvalet. Det är fortfarande roligt på både träningar och matcher och vi är en seriös trupp som vill bli bättre på fotboll. Men vi får se om det blir någon fortsättning, man ska få ihop allting med familjen också, avslutar Krille.

………………….

I söndagens andra lokala match tog Vårgårda IK emot Vänersborgs FK. Där vann gästerna med matchens enda mål inslaget i andra halvleken.

………………….

I Östadkulles kvalgrupp möttes JK10 och Toarpsalliansen i en avgörande match. Där vann Toarpalliansen och då tog de även hem gruppen, medan ÖSK blev tvåa och får ladda om i division 4.

Lämna en kommentar