ANNONS:
ANNONS:

Annelund ska slå i sista spiken

Serieledning större delen av säsongen. Nu ska Annelund  bara knyta ihop säcken och ta sig tillbaka till division 5.
– Jag hoppas att vi ska klara det här nu, säger tränare Krille Homén.

Kristoffer Holmén är tränare för det Annelunds IF som på söndag ska spela hem division 6 Falköping. Allt annat vore ett misslyckande efter att AIF har legat knappt före kombattanten Arentorp/Helås större delen av säsongen.

– Vi är ju två jämnstarka lag, det syns ju i tabellen och dessutom har vi vunnit var sin match. Sen spelar vi lite olika, de är väldigt försvarsstarka medan jag tycker att vi spelar bättre offensiv fotboll. Det visar ju sig också i målskillnaden eftersom vi vunnit många matcher med stora siffror. Det är ju en ganska skön extrapoäng att ha med sig nu, säger Krille, som får klara sig utan avstängde skyttekungen Gabriel Holmén i sista seriematchen.

– Gabbe har ju gjort 20 mål och nästa lika många assist, så det är många poäng som försvinner. Men jag hoppas och tror att vi har täckning på den positionen. Jag tycker mest synd om Gabbe som missar en sån här match.

Marginalerna i tabellen är knappa. Endast målskillnad skiljer ner till Arentorp/Helås åt, men där har Annelund trots allt så pass stort försprång att seger i söndagens match mot Södra Härene räcker för att behålla förstaplatsen.

– Södra Härene på naturgräs på Granhagen är ju ingen jätteenkel match, jag hade ju hellre mött dem på konstgräs om man säger så. Men jag hoppas att vi kan spela med tålamod utan att stressa upp oss för när vi gör det så är vi bra, säger Krille.

Du har själv vunnit flera serier som spelare. Har du nytta av det nu?
– Det vet jag inte direkt. Men jag tycker själv att sådana här matcher är de roligaste att spela och det hoppas jag att spelarna känner på söndag också.

Lämna en kommentar