ANNONS:
ANNONS:

Ännu en Bredsida

Så var det måndag igen.

Det som för en vecka sedan var en rent hypotetisk fråga för Niklas Klingberg är nu en realitet. Erik Gustafsson spelar numera i Alingsås IF, och den vindsnabbe liraren lämnar därmed Gerdskens BK. Ännu ett tapp för GBK:s offensiv med andra ord.

Dessutom förlängde Mattias Martinsson med AIF nu i veckan så det lagbygget börjar verkligen ta form. Eller truppbygge ska vi nog kalla det, för bredden finns onekligen.

…………..

26 februari spelar Alingsås IF mot Linköpings FC i Svenska cupen hemma på Gerdskenvallen. Veckan efter kommer Rosengård på besök och sedan väntar Kristianstad på bortaplan. Ingen lätt start på säsongen för AIF.

Ja, jag har nu beslutat mig för att fimpa AFC och köra på AIF. Alingsås IF har numera ett herrlag och ett damlag även om den officiella sammanslagningen är några veckor bort.

…………..

Nästa år kommer lag med många röda och gula kort att kunna straffas med bland annat poängavdrag och böter. Ribban för mild åtgärd från förbundet är förhållandevis låg så min gissning är att många lag kommer att få sig en släng av sleven från förbundets nya straffsystem.

Mer om fair play-ligan och annat som klubbades på torsdagens repmöte finns här.

…………..

Undrar du vilka lag ditt gäng ska möta i nästa års DM-gruppspel? Då är detta sidan för dig.

…………..

Alingsås City fortsätter att stärka truppen. I veckan presenterades Algot Löfqvist från Alingsås IF, Hugo Wiborg från Floda och Adam Persson från Gerdsken. Vet inte klassen på alla dessa tre herrar, men eftersom de spelat fotboll tidigare blir det säkerligen både bredd och spets på division 6-nivå.

…………..

För en SMSK:are svider det lite att Simon Larsson valde att ansluta till Sollebrunn istället för Stora Mellby nu när äventyret i AIF var över. Därför bjuder jag på skvallret om att han testade i Holmalund men helt enkelt nobbades en plats i truppen. Men i Real Sollebrunn blir den fysiskt starke Larsson så klart ytterligare en förstärkning inför hemjoggandet av sexan.

…………..

I futsalens division 2 tog Alingsås Futsal Club en tung seger i bottenmötet med Vårgårda IK. 7-5 slutade derbyt i Stadsskogshallen och AFC hakar därmed på lagen runt mitten av tabellen.

Även på damsidan var det derby när AFC tog emot Södra Härene i division 1. Där kvitterade Maria Estulf hemmalagets ledning till slutresultatet 3-3, vilket betyder att båda lagen smyger med ganska hyfsat i den fortsatt haltande tabellen. AFC inledde dessutom helgen med att besegra Vara på bortaplan så deras fyra poäng på tre dagar måsta ju anses som goda resultat.

…………..

Av någon anledning har jag hållit en tumme för England i det pågående världsmästerskapet. Så att Harry Kane gjorde bort sig från elva meter svider lite. Däremot har jag inga problem med att Brasilien försvann, trots att Neymar bjöd på ett snyggt mål i ett avgörande läge har han ännu inte dansat sig in i mitt fotbollshjärta. Nu vete fan om jag inte hoppas på att Messi får runda av sin karriär med ett VM-guld.

…………..

I dag måndag befinner jag mig på Sahlgrenska för att få en dos cellgifter. För jävligt och nödvändigt på samma gång, men precis som vid ett fyspass under en försäsong gäller det att fokusera på den effekt man på sikt får ut av uppoffringen i nuläget. Så jag borrar ner huvudet, stålsätter mig och går in i den trötthet och bakfylla som behandlingen sägs frambringa.

…………..

Silly season-sidan byggs på allt eftersom. Hojta om vi missat nåt.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar